Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2017
Σίγουρα ούτε οι διοργανωτές -ο Αθλητικός σύλλογος Αστέρας-, όταν πριν από ένα χρόνο περίπου πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σ' ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της κυπριακής κουζίνας, το οφτό κλέφτικο, δεν θα μπορούσαν να υπολογίσουν την επιτυχία που σημείωσε στην πρώτη του κιόλας έκδοση!
Αρκεί να σου πούμε ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν πέραν των 1000 ατόμων, στον ίδιο χώρο!
Εξ ου λοιπόν και πήραν και φέτος την απόφαση να επιστρέψουν με τη 2η διοργάνωση του φεστιβάλ, το οποίο θα επιστρέψει πιο οργανωμένο και με περισσότερες εκδηλώσεις!
Αρχικά να σου αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος θα ψηθούν 800 κιλά κρέας, ώστε να μη μείνει κανένας χωρίς μια μερίδα απολαυστικού οφτού κλέφτικου!
Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου στο γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Μενεού, θα παρουσιάσει ο stand-up comedian Λούης Πατσαλίδης, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αναλάβουν ο Εύρος Αντωνίου και η Μικαέλλα Χατζηεφραίμ.
Καινοτομίας για φέτος, αποτελεί και το γεγονός ότι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνεται και επίδειξη για το πύρωμα του φούρνου για το οφτό καθώς και όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας!
Στο χώρο επίσης θα στηθούν και καραβάνια που θα παρασκευάζουν επιτόπου παραδοσιακά προϊόντα όπως χαλλούμι και σουτζούκκο.
Φέτος, τέλος, θα βραβεύσουν και τον άνθρωπο που έφερε το οφρό κλέφτικο στην περιοχή Μενεού και τις γύρω κοινότητες.
Θες κι άλλα;
Είσοδος: €13 με φαγητό! Απαραίτητη η κράτηση.

-
Δημοτικό Σχολείο Μενεού
24 Αυγούστου 2017
Σχετικά
The Jolly Road: Το πιο φωτεινό Christmas Market της Λευκωσίας έρχεται!
Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών με μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πρωτεύουσα
Τις Κυριακές στο Φοινί φτιάχνουν Φοινιώτικο παλουζέ
Για τελευταία Κυριακή, πάμε στο χωριό για ζεστό παλουζέ
Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω...
Η Λεμεσός λέει όχι στην οδήγηση υπό αλκοόλ
H καρδιά του Taekwon-do, χτυπά αυτόν τον Νοέμβριο στην Κύπρο
Η Λεμεσός φιλοξενεί την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του αθλήματος στην Ευρώπη
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Όμοδος ανακοίνωσε τριήμερο Christmas Market
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!
Winter Wonderland by Hadjikostas: Το πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χρονιάς θα στηθεί στην ορεινή Λευκωσία!
Ζήστε τη μαγεία των γιορτών στο ειδυλλιακό Κτήμα Χατζηκώστα, στην περιοχή Ευρύχου της επαρχίας Λευκωσίας
Στη Λεμεσό... θέλουν να κάνουν την πόλη τους καλύτερη
Εξ ου και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου διοργανώνουν την Ημερίδα «Κοινωνία για όλους σε μια πόλη για όλους»
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παραδοσιακού Χορού θα γίνει στην Κύπρο τον Νοέμβριο
Θέμα του «Ο Παραδοσιακός Χορός στην Επιστημονική Σφαίρα του 21ου Αιώνα»
53 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ και συναυλίες μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αποδράσεις στη φύση