Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2017
Μια μεγάλη αναγνώριση αποτελεί για τα Φεστιβάλ που συνδιοργανώνει το Θέατρο Ριάλτο με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, η συμπερίληψη τεσσάρων από αυτά στα 17 Κυπριακά Φεστιβάλ που τιμήθηκαν με το EFFE Label 2017-2018. Πρόκειται για μια αναγνώριση που προήλθε μέσα από μια διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «πιστοποίηση αναγνωρισιμότητας» για την καλλιτεχνική ποιότητα, την ενεργό συμμετοχή στην τοπική κοινότητα και την ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση αυτών των Φεστιβάλ.
Το εν λόγω label αποτελεί μια εγγύηση ποιότητας αναγνωρισμένη σε ολόκληρη την Ευρώπη και θέτει το κάθε συμβλημένο φεστιβάλ σε ένα δίκτυο διοργανώσεων όπου θα απολαμβάνει αυξημένη προβολή και νέες δυνατότητες δικτύωσης. Το Πρόγραμμα EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe, αποτελεί μια πολιτιστική πύλη που προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς τα αναγνωρισμένα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και να πάρει περαιτέρω πληροφορίες γι’ αυτά.
Ανάμεσα στα βραβευμένα κυπριακά φεστιβάλ, συμπεριλαμβάνονται το Rialto World Music Festival που οργανώνει το Θέατρο Ριάλτο καθώς και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και Κινηματογραφικές Μέρες που το Θέατρο Ριάλτο συνδιοργανώνει με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Πέραν των 3 αυτών φεστιβάλ που είχαν καταξιωθεί με το EFFE Label από την περίοδο 2015 – 2016, φέτος αιτήθηκε και βραβεύτηκε επίσης το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου.
Το Θέατρο Ριάλτο, πέραν των 4 πιο πάνω Φεστιβάλ, διοργανώνει και πάλι σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, μια σειρά άλλων μεγάλων διοργανώσεων όπως η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, το Cyprus Jazz and World Music Showcase, το ταξίδι του Φεστιβάλ Δράμας στην Κύπρο κ.α. δίνοντας βήμα έκφρασης στους κύπριους δημιουργούς, παρέχοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες στο κοινό να απολαύσει αξιόλογες πολιτιστικές προτάσεις. Μια πολύπλευρη δράση που έχει καθιερώσει πλέον το Θέατρο Ριάλτο ως Θέατρο των Φεστιβάλ.
Σχετικά

Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στην Κύπρο με την πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό

«Finding Home»: Μία σόλο παράσταση του Δανού κλόουν Denni Dennis
Μια θεατρική περιπλάνηση στα όρια της τέχνης, της αγάπης και της ανθρώπινης ευαλωτότητας

Ο Χαμπής «σπάει τον πάγο» στη Λευκωσία – Προστέθηκε δεύτερη παράσταση
Sold out για την πρώτη ημερομηνία στην πρωτεύσουσα

Η γαλλική κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» ανεβαίνει στο Θέατρο Διόνυσος
Ο Παναγιώτης Λάρκου, σκηνοθετεί τις περιπέτειες του εκδότη Πιέρ Μπροσάν και των φίλων του

Ο Φιάκας, η κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή στην Αξιοθέα
Η κωμωδία αυτή του 1870, η οποία σατιρίζει τις κοινωνικές τάσεις εκείνης της εποχής επίκαιρες ακόμα και σήμερα

"Ο μικρός πρίγκιπας" ταξιδεύει στα χωριά της Κύπρου
Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού

«Μέχρι να μείνω»: Μία κοινωνική θεατρική παράσταση για όλα τα αδέσποτα
Μια συγκινητική ιστορία που μιλά κατευθείαν στην καρδιά μικρών και μεγάλων

«Ως αληθώς (Φωνές παιδιών… Κραυγές γυναικών)»: Δραματοποιημένο αναλόγιο στην Αξιοθέα
Από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη

«Πνεύμονες» του Duncan Macmillan στο Θέατρο Δέντρο
Μια σύγχρονη ιστορία αγάπης και προβληματισμού για το μέλλον, σε σκηνοθεσία Cristian Vladescu και διασκευή Έλσας Ράβναλη

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Ένα αριστουργηματικό διαχρονικό έργο έρχεται στην Κύπρο
Το Κρατικό Ιταλικό Θέατρο Balletto di Milano παρουσιάζει μια αποκλειστική εκδοχή με μουσική του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Κύπριδες παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Skylight»
Η παράσταση εξερευνά την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ αντιφατικών δυνάμεων που μας καθορίζουν.

Οι 6 πρώτες θεατρικές παραστάσεις για τον Σεπτέμβριο
Από κλασικά έργα μέχρι σύγχρονες δημιουργίες, το φθινόπωρο ξεκινά με θέατρο