Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2017
Αναμφισβήτητα η κορυφαία χορεύτρια στον κόσμο, η πολυβραβευμένη, η απόλυτη μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα θα βρίσκεται με την ομάδα της στη Κύπρο, μετά από το κάλεσμα του Δήμου Λεμεσού για να παρουσιάσει την παράσταση ΑΜΟΡΕ στο ετήσιο Φεστιβάλ "Τα μεγάλα μπαλέτα" που θα γίνουν στις 3 & 4 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Λεμεσού.
Ένα όνομα που φέρει το τεράστιο φορτίο ενός ζωντανού θρύλου, μίας μοναδικής ντίβας, που μαγνητίζει το κοινό της αλλά και τους κριτικούς.
Πρόσφατα τιμήθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν με την ανωτάτη των τιμών βράβευση, του «Καλλιτέχνη του Λαού της Ρωσίας» το οποίο απονέμεται σε καλλιτέχνες μετά από πολύ γόνιμη παρουσία στο χώρο της Τέχνης.
Η Σβετλάνα Ζαχάροβα συνοδεύεται από ομάδα με 15 σπουδαίους σολίστ και παρουσιάζουν την τριλογία με το τίτλο ΑΜΟΡΕ σε χορογραφίες γνωστών χορογράφων παγκοσμίου φήμης όπως τον YURI POSSOKHOV από το θέατρο Bolshoi, τον PATRICK DE BANA από το μπαλέτο Μaurice Bejart και τη MARGUERITE DONLON της avant-garde σχολής .
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο που ο σπουδαίος χορευτής Vladimir Vasiliev την προσκάλεσε να χορέψει στο Μπαλέτο του Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας (2003) όπου ερμήνευσε τους περισσότερους ρόλους με απίστευτα μεγάλη επιτυχία που εκτόξευσαν την φήμη της παγκοσμίως.
Η Svetlana Zakharova γεννήθηκε για γίνει μπαλαρίνα Άρχισε τις σπουδές της από την ηλικία των 10 ετών όπου διακρίνεται πολύ σύντομα στο διαγωνισμό χορού της Ακαδημίας Μπαλέτου Βαγκάνοβα της Αγίας Πετρούπολης και αμέσως εισήχθη στην τελευταία τάξη της εν λόγω Ακαδημίας (τάξη της Elena Ente' eva) πράγμα πρωτάκουστο στην ιστορία της Ακαδημίας Βαγκάνοβα. Στην ηλικία των 17 ετών (1996) η Svetlana άρχισε την καριέρα της στο Μπαλέτο Kirov του Θεάτρου Mariinsky της Αγ. Πετρούπολης και τον επόμενο χρόνο γίνεται σολίστ.
Η πρώτη μεγάλη της επιτυχία έγινε όταν χόρεψε «Ζιζέλ» και μαγνήτισε κοινό και κριτικούς.
Από το 2000 συνεργάζεται συνεχώς με το New York City Ballet, το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης, το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Νέο Εθνικό Θέατρο του Τόκιο, το Θέατρο San Carlo της Νάπολης, το American Ballet Theatre, το Μπαλέτο του Αμβούργου, το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου. Έχει κερδίσει πολλά και σημαντικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Στις τελευταίες Εθνικές εκλογές της Ρωσίας (2008) εξελέγη μέλος του Ρωσικού Κοινοβουλίου.
Τέλος πέρυσι ανακηρύχθηκε πρώτη χορεύτρια (Αστέρι) του μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου μετά την αποχώρηση της Alexandra Ferri ένας τίτλος που πρώτη φορά απονέμεται σε μη ιταλίδα χορεύτρια.
Eισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο της Οδού Ειρήνης 158, τηλ. 25372855, από την Tickethour.com.cy τηλ. 77 77 70 40 και όλα τα ACS couriers.
-
Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού "Μάριος Τόκας"
03 Αυγούστου - 04 Αυγούστου 2017
Σχετικά

Ο ΘΟΚ δίνει τη δυνατότητα σε όσους θεατές επιθυμούν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους για τις επόμενες παραστάσεις του
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες

Σημαντική παρουσία ΘΟΚ στην Αβινιόν
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συμμετείχε στο φετινό Φεστιβάλ της Αβινιόν, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά φεστιβάλ διεθνώς

Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος φιλόσοφος, Κλείτος Ιωαννίδης
Από τον Μουτουλλά στα ανώτερα πανεπιστήμια

Κανονικά oι δύο παραστάσεις του Τάκη Ζαχαράτου στην Κύπρο
Η ανακοίνωση της P.P. Petrides Events LTD

Jim Jefferies: Έρχεται ο παγκοσμίως γνωστός κωμικός στη Λευκωσία
Ο σταρ της stand-up σκηνής φέρνει το "Son of a Carpenter" στην Κύπρο

Τα Θεατρικά Εργαστήρια της ΕΘΑΛ επιστρέφουν και περιμένουν μικρούς και μεγάλους!
Θεατρικά Εργαστήρια ΕΘΑΛ: ένας κόσμος δημιουργίας και έκφρασης στη Λεμεσό

Η κωμωδία του Κώστα Μουρσελά "Η απαρηγόρητη χήρα" περιοδεύει στις ορεινές κοινότητες
Παραστάσεις δίνονται από τις 19 μέχρι τις 27 Ιουλίου σε Φτερικούδι, Λεύκαρα, Χούλου και Κάτω Δρυ

«ζ-η-θ, ο Ξένος». Μια επιστροφή στις πηγές: επίσκεψη σε τρεις ραψωδίες της Οδύσσειας
Οι παραστάσεις στην Κύπρο της συμπαραγωγής ΚΘΒΕ-ΘΟΚ

H "Carmen" θα μαγέψει το κοινό σε δύο υπέροχες παραστάσεις, δίπλα στη θάλασσα
150 χρόνια μετά, η "Carmen" συνεχίζει να μαγεύει και να συναρπάζει

«Το Γατάνιν» κάνει στάση σε 6 χωριά για δωρεάν παραστάσεις
Η παράσταση του ΘΟΚ περιοδεύει στις ορεινές κοινότητες

Δωρεάν παραστάσεις για το θεατρικό έργο «Αγάπη Νικητής» σε όλη την Κύπρο
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας

Εικόνες από τις πρόβες της παράστασης «ζ – η – θ, ο Ξένος» που έρχεται στην Κύπρο
Μια επιστροφή στις ραψωδίες της Οδύσσειας μέσα από το βλέμμα του Μιχαήλ Μαρμαρινού, σε συμπαραγωγή ΚΘΒΕ-ΘΟΚ