Εκδρομές να πας , Guide

4 χωριά που αξίζει να επισκεφτείς!

Εξόρμηση στα χωριά της Ορεινής Λάρνακας

Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2016

Από Λάρνακα για Λεμεσό τα πανέμορφα χωριά Λεύκαρα, Κάτω Δρυς, Τόχνη και Ψεματισμένος σφύζουν από ντόπια παράδοση και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις περπατώντας στα πετρόκτιστα δρομάκια τους.

TΙ ΝΑ ΔΕΙΣ
Περπάτησε μέχρι την κορυφή του λόφου Σωτήρα στα Λεύκαρα, για να απολαύσεις τη φανταστική θέα που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Αν σε κερδίσει ο Κάτω Δρυς, που είναι σίγουρο ότι θα το κάνει, επισκέψου το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης (24342833) για να μάθεις την ιστορία του χωριού.

Η εκκλησία της Αγία Μαρίνας στον Ψεματισμένο με τις αρχαίες ρίζες χρονολογείται από το 16ο αιώνα. Και μια και βρίσκεσαι στην περιοχή, πέρνα κι από το ξωκλήσι του Αγίου Ανδρόνικου και της Αγίας Αθανασίας, ένα πραγματικά υπέροχο βυζαντινό αριστούργημα, 600 περίπου χρονών.

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΣ

Elli's Jar, Κάτω Δρυς
Μάζεψε παρέα 6 ατόμων και άνω και αφού κρατήσεις τη θέση σου μία βδομάδα πριν, απόλαυσε πρόγευμα στο Elli's Jar που θα ανοίξει μόνο για σένα. Πιες καφέ, δοκίμασε σπιτικό ψωμί, τυριά, αβγά και άλλα πολλά και φυσικά τις φανταστικές μαρμελάδες που φτιάχνει η Έλλη με τη μητέρα της (€10/άτομο). Απλό, γοητευτικό και πριβέ. Φεύγοντας, αγόρασε μαρμελάδες και chutney (96476265).

Tasties, Πάνω Λεύκαρα
Ένα απίθανο σπίτι με ολάνθιστη αυλή στην καρδιά του χωριού, με μια φιλόξενη οικοδέσποινα σε περιμένει για καφέ ή φαγητό. Το μενού του περιλαμβάνει λίγα και καλά πιάτα της διεθνούς κουζίνας, όλα φτιαγμένα με ολόφρεσκα προϊόντα, από σολομό με λαχανικά μέχρι το παραδοσιακό ψητό. Όταν 'πιάσει' το κρύο, απόλαυσε μια σούπα λαχανικών σερβιρισμένη με χωριάτικο ψωμί (€8). (24343411).

Ταβέρνα Βαβατσινιά, Βαβατσινιά
Στην ομώνυμη ταβέρνα, στο κέντρο του χωριού, ο κ. Τάκης σερβίρει νόστιμους εκλεκτούς κυπριακούς μεζέδες εδώ και 22 χρόνια. Ανοίγει καθημερινά εκτός Τετάρτης και φημίζεται για τα κουπέπια, το τηγανητό κολοκάσι και φυσικά τους μεζέδες του (€15/άτομο). (99342780).

Ταβέρνα Τόχνη, Τόχνη
Με θέα προς τη θάλασσα και την εκκλησία της Αγίας Ελένης, στη γραφική πλατεία του χωριού θα απολαύσεις παραδοσιακούς μεζέδες στα κάρβουνα (€19.50/άτομο). Σε αυτή την ξεχωριστή ταβέρνα μπορείς να διαμορφώσεις το μενού στα γούστα σου. (24332998).

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

Τα Παλατάκια, Κάτω Δρυς
Και τα 11 'παλατάκια' δημιουργούν την αίσθηση ενός πριγκιπικού δωματίου, με την ιδιαίτερη διακόσμηση που συνδυάζει υπέροχα το παραδοσιακό στοιχείο με μοντέρνα έπιπλα. Διαθέτουν τζάκι και εξοπλισμένη κουζίνα για να φτιάξεις πρόγευμα και γεύμα. Μερικά διαθέτουν μπαλκόνι ή βεράντα. Η ελάχιστη διαμονή είναι 2 βράδια και ξεκινά από €90. (99934807).

 people sitting, living room, table and indoor

Ample Places, Λεύκαρα
Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού. Αποτελείται από δύο αυτόνομα παραδοσιακά σπίτια, το 'Πολύτιμο' και το 'Μοναδικό', που συνδυάζουν επιτυχώς την παράδοση με το μοντέρνο στοιχείο. Έχουν εσωτερική αυλή και μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τέσσερα άτομα το καθένα. Μέχρι το Νοέμβριο η διανυκτέρευση είναι €120, με ελάχιστη διαμονή τα 3 βράδια (99613771).

Cyprusvillages.com.cy, Τόχνη
Το αγροτουριστικό αυτό συγκρότημα με 50 περίπου σπιτάκια σε προσκαλεί σε περιπέτεια. Μπορείς να πάρεις μέρος στις οργανωμένες ποδηλασίες ή να νοικιάσεις το δικό σου ποδήλατο από το σταθμό τους στην Καλαβασό. Επίσης, αν το ζητήσεις από πριν, παρέχονται yoga υπηρεσίες από δάσκαλο. Για το Νοέμβριο, εκμεταλλεύσου την ειδική προσφορά των €60/βράδυ με πρόγευμα για 2 άτομα. (24332998).

 people sitting, living room, table and indoor
The Library Hotel, Καλαβασός
Ψηλοτάβανα δωμάτια με προσεγμένη αρμονική διακόσμηση που φέρουν το όνομα συγγραφέα ή φιλόσοφου, σαλόνι με βιβλιοθήκη και τζάκι που σε προσκαλεί να χαθείς στον κόσμο των γραμμάτων. Οι τιμές των δωματίων σε αυτό το προσεγμένο ξενοδοχείο ξεκινούν από €75, συμπεριλαμβανομένου προγεύματος στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, Mitos, που λειτουργεί καθημερινά και για βραδινό (24817071).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close