Εστιατόρια

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια της Κύπρου

"Η Μαγιοπούλα" σερβίρει εξαιρετικά ψάρια και θαλασσινά στο απόλυτο κέντρο της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2016

Μπορεί τα ψαροκάικα να μη δύνανται να φτάσουν μέχρι την πρωτεύουσα, μα τα αλιεύματά τους καταφθάνουν σ' αυτήν, φρέσκα-φρέσκα, καθημερινά. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και προσεγμένα εστιατόρια του νησιού, όμορφα βαλμένο στο απόλυτο κέντρο της πόλης, σου στρώνει το ψαρογαστρονομικό σου τραπέζι, μεσημέρι και βράδυ, αλλά και σε κάθε επαγγελματική, επετειακή ή ρομαντική έξοδο.

Το πρώτο φυσικά δίλημμα που καλείσαι να επιλύσεις είναι το αν θα επιλέξεις την ολοκαίνουργια, πλούσια σε ζωντανή βλάστηση, βεράντα του επί της λεωφόρου Διαγόρου ή τον απίστευτα ντιζαϊνάτο, διακοσμημένο με έργα τέχνης επώνυμων καλλιτεχνών, εσωτερικό χώρο. Δίλημμα δεύτερο και ουσιαστικότερο, η επιλογή του ψαρο-γαστρονομικού σου ρεπερτορίου, που σε θέλει χαλαρό να επισκέπτεσαι τη βάρκα-συντηρητή των ολόφρεσκων καρπών της θάλασσας για να δακτυλοδείξεις στα ευγενέστατα γκαρσόνια, τα οστρακοειδή και τα ψαρικά της αρεσκείας σου. Αυτοί φυσικά, αφού τα ζυγίσουν μπροστά σου, θα δώσουν τη σκυτάλη στον chef Χριστάκη Μυριάνθους, ο οποίος θα φροντίσει να χαροποιήσει τον ουρανίσκο σου, με κριτσανιστό καλαμαράκι, χταπόδι σχάρας για απαιτητικούς, τραγανές γαρίδες όλο γλύκα, αλλά και μύδια α λα κρεμ ή κατάλευκο βλάχο σχάρας.

Αν ανήκεις στην γκάμα των ψαρογκουρμέ πελατών, ενημέρωσε περί τούτου την ιδιοκτήτρια αυτοπροσώπως, η οποία θα αναλάβει το θέμα σου προσωπικά, μαγεύοντας τα μάτια σου, αλλά και το στόμα σου με σαλάτα κινόα και θαλασσινά, αστακομακαρονάδα-όνειρο, λαβράκι με άρωμα πορτοκαλιού, ριζότο με μελάνι σουπιάς και όχι μόνο. Από την άλλη, οι κλασικοί εραστές της ποικιλίας, δεν έχουν παρά να ψηφίσουν 'ψαρομεζέ', και με άφθονο ξυνιστέρι από τους αμπελώνες της οικογένειας στο Όμοδος να ρέει στα κρασοπότηρά τους, θα υποδεχτούν υπέροχες σαλάτες και σπιτικά ορεκτικά, καλομαγειρεμένα μαλάκια και ψαρικά, όλα αριστοτεχνικά ψημένα στη σχάρα ή στο τηγάνι. Ό,τι και αν επιλέξεις πάντως, φρόντισε να αφήσεις λίγο χώρο και για τα γλυκά ημέρας, που να εύχεσαι να είναι το αρωματικό τιραμισού ή η ανάλαφρη πανακότα.

2+1 λόγοι για να πας
- Γιατί αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και πιο ντιζαϊνάτα εστιατόρια του νησιού. Η δε αέρινη βεράντα του, θα σε κρατά κοντά της όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.
- Μα φυσικά γιατί το ψάρι σου θα το απολαύσεις φρέσκο και ψημένο σύμφωνα με τα δικά σου γούστα και διατροφικές ιδιαιτερότητες, φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι από ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει σε αυτό το επάγγελμα.
- Για το εξαίρετο σέρβις του, τις διάφορες επιλογές εστίασης, αλλά πρωτίστως, επειδή αποτελεί τρανό παράδειγμα ορθότατης τιμολόγησης, τόσο για την κάρτα φαγητών όσο και ποτών.

Τι να δοκιμάσεις;
Οι, με ελληνική ταυτότητα, ψαρομεζέδες, είναι μια από τις best selling επιλογές, δίνοντάς σου την ευκαιρία να δοκιμάσεις, ποικίλες, υπέροχες σαλάτες και σπιτικά ορεκτικά, καλομαγειρεμένα μαλάκια και ψαρικά, ψημένα όλα τους, αριστοτεχνικά στη σχάρα ή στο τηγάνι. Αν πας για μερίδα, πόνταρε στα τηγανητά μπαρμπούνια και σαργούς ή στον ασπρόβλαχο σχάρας, ενώ για upgraded ψαρο-γαστρονομία βάλε ψηλά στη λίστα σου την αστακομακαρονάδα, το σολομό με γλάσο από λάιμ, το λαβράκι με άρωμα πορτοκαλιού και το ριζότο με μελάνι σουπιάς.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Οικογένεια Βασιλειάδη
ΣΕΦ Χριστάκης Μυριάνθους
ΚΟΥΖΙΝΑ Ψάρι

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close