Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2017
Το κλασικό έργο του Ευγένιου Ο' Νηλ, σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας αγγίζει τα βαθύτερα και πάντα διαχρονικά θέματα των προβλημάτων της οικογένειας, της κοινωνίας και των διαλυμένων ανθρώπινων σχέσεων. Κεντρικό πρόσωπο του έργου ο εγωιστής, τσιγκούνης πατέρας Τζέιμς Ταϊρόουν, σπουδαίος ηθοποιός που θυσιάζει το ταλέντο του χάριν της εμπορικότητας. Η μητέρα Μαίρη Ταϊρόουν, μια καλλιεργημένη γυναίκα που κατάντησε μορφινομανής και τα δύο παιδιά τους, ο αλκοολικός Τζέιμς και ο φυματικός Έντμοντ.
Για τον Γιάννη Χουβαρδά το έργο είναι: "η μαρτυρική αλλά και λυτρωτική πορεία μιας οικογένειας προς τη νύχτα, με την χρονική, αλλά κυρίως με την υπαρξιακή της έννοια, μέσα από βασανιστικές εξομολογήσεις, φριχτές ενοχές, αβυσσαλέο μίσος, ακραίο αυτοσαρκασμό, ψυχολογικό κανιβαλισμό, αλλά και βαθιά, σπαρακτική αγάπη. Είναι ένα θεατρικό κοντσέρτο για πέντε καλοκουρδισμένα όργανα σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κλειδί και μία υψηλών απαιτήσεων, ακροβατική παρτιτούρα. Απευθύνεται σε όλους μας, γιατί όλοι έχουμε σκελετούς στις ντουλάπες του οικογενειακού μας παρελθόντος, σκοτεινές γωνιές στα μύχια της ψυχής μας και όλοι ποθούμε την Λύτρωση από το δυσβάσταχτο φορτίο που κουβαλάμε."
Το αυτοβιογραφικό έργο του Ο' Νηλ, πρωτοπαίχτηκε μόλις 3 χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα, κερδίζοντας το βραβείο Πούλιτζερ. Στο ΘΟΚ έχει ανέβει άλλη μια φορά το 1978 σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη.
-
Θέατρο ΘΟΚ
22 Απριλίου - 23 Απριλίου 2017
Σχετικά

Ο ΘΟΚ κάνει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, πρεμιέρα στο Κουρίου!
Με την παράσταση Χορικά Ύδατα σε κείμενο-σκηνοθεσία της Λίνας Νικολακοπούλου

"Η Θάλασσα κι ο Γέρος" με τον Τάσιο Νούσια, σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Κύπρο
Η επιτυχημένη παράσταση της Ελλάδας που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνκσι και που βασίζεται στο αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ"

Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρα από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Με τεχνικές του αφηγηματικού θεάτρου και ζωντανή μουσική επί σκηνής εκτελεσμένη από τους ίδιους τους ηθοποιούς της παράστασης

Το ΘΕ.ΠΑ.Κ παρουσιάζει την κωνσταντινουπολίτικη κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή, Ο Φιάκας
Η κωμωδία παρουσιάζεται ξανά, μετά από 26 χρόνια, αναβιώνοντας μία παράσταση που αποτέλεσε, το 1999, τη δεύτερη θεατρική παραγωγή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Βασίλης Παπαβασιλείου
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης, μεταφραστής, ηθοποιός και δάσκαλος Βασίλης Παπαβασιλείου, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον κόσμο του ελληνικού θεάτρου.

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Νέα ημερομηνία για την παράσταση Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη
Αλλαγή ημερομηνίας παραστάσεων στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Ακροάσεις για την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής «Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι προτιμάτε» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη

Το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει στην Κύπρο την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή
Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Τάρλοου και με μια εξαιρετική διανομή πρωταγωνιστών

Ζήσε τη διαχρονική τραγωδία "Αντώνιος και Κλεοπάτρα" στο Κούριον
Στο συναρπαστικό σκηνικό του αρχαίου αμφιθεάτρου

Ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή στην Κύπρο με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2025

Οι "Βάκχες" του Ευριπίδη μιλούν ιταλικά και εμφανίζονται σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2025

Ακροάσεις για την παραγωγή της Νέας Σκηνής «Μεταφράσεις» του Μπράιν Φρίελ
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη Patrick Myles και τον συνεργάτη σκηνοθέτη της παραγωγής Ανδρέα Τσέλεπο, με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα