Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2017
Με την παρουσίαση του προγράμματος του για το καλοκαίρι του 2017 ο πολιτιστικός θεσμός του Φεστιβάλ Αθηνών που "φωτίζει" τους ζεστούς μήνες Αθήνα και Επίδαυρο εγκαινιάζει την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της σεζόν
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κατάφερε πέρσι να δώσει ένα νεανικό, εναλλακτικό, πολιτικό στίγμα φέτος θα είναι η χρονιά της "πραγματικής πρεμιέρας και των εγκαινίων" είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
"Εγκαινιάζουμε νέους θεσμούς, συνεργασίες και ανοίγματα εντός του Φεστιβάλ, που ελπίζω να μπολιάσουν την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα και να εδραιωθούν, προκειμένου να δώσουν τους καρπούς τους στο μέλλον" είπε ο ίδιος, παρουσία της Ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού.
"Το πρόγραμμα έχει τόσες πτυχές κι ενδιαφέρουσες συνεργασίες, δίνει έμφαση στους νεότερους δημιουργούς, έχει διεθνές προφίλ, παρ’ όλη την κρίση που ζούμε, δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα, στην Αθήνα και τον Πειραιά, που μας κάνουν να νιώθουμε ότι, ενώ ζούμε σε αυτή πόλη την οποία μόνοι μας την έχουμε απαξιώσει, αξίζει να τη ζούμε" χαιρέτισε η Λυδία Κονιόρδου.
Εκτός από το Λύκειο αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο, για σπουδαστές και ηθοποιούς, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανήγγειλε το νέο θεσμό προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, από 22 έως 28 Μαϊου, στην Πειραιώς 260 αλλά και ένα "Άνοιγμα στην πόλη" με συμμετοχικές δράσεις πολιτών σε Αθήνα, Πειραιά έως την Ελευσίνα. Επιπλέον ανακοινώθηκε σειρά από συναυλίες στον Κήπο της Πειραιώς 260, σε απ’ ευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και, για πρώτη φορά, μουσικές παραστάσεις στο κτίριο Ολύμπιον της Λυρικής, στην οδό Ακαδημίας.

Έναρξη στις 30 Μαϊου
Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στην Πειραιώς 260, προπομπό του προγράμματος που ξεκινά στις 30 Μαϊου στο Ηρώδειο, την 1η Ιουνίου στην Πειραιώς 260 και στις 30 Ιουνίου στην Επίδαυρο και την Μικρή Επίδαυρο.
Όπως πάντα, η Πειραιώς 260 κρατά τη σύγχρονη θεατρική και χορευτική δημιουργία και το Ηρώδειο διατηρεί την μουσική ταυτότητα του Φεστιβάλ, με παραστάσεις λυρικού θεάτρου, ορχήστρες κλασικής μουσικής.
Ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ είναι περίπου δέκα εκατ. ευρώ (4 εκατ. ευρώ για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, 6 εκατ. ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα).
Η παρουσία του ΘΟΚ 11, 12 Αυγούστου
Στο Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα πραγματοποιηθούν επτά θεατρικές παραστάσεις και στη Μικρή Επίδαυρο τέσσερις. Ο ΘΟΚ θα επιστρέψει στην Επίδαυρο με το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου στις 11 και 12 Αυγούστου.
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, εδώ
Σχετικά
Το συγκλονιστικό θεατρικό έργο «Το Γάλα» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων
Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη συνεχίζεται για μόλις λίγες μέρες ακόμη στο Θέατρο Δέντρο
Το «Panaginip» είναι μια βραδιά δύο μονόπρακτων μπαλέτων από το Ballet Philippines, που αξίζει να δεις
Το «Panaginip» στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του Ballet Philippines 2026
Το νέο ψυχολογικό Θρίλερ Easterman της w(in) the margins έρχεται να ταράξει τα νερά
Εμπνευσμένο από ένα σενάριο του A. Horowitz
Ο Γουίλεμ Νταφόε γράφει το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, επέλεξε φέτος τον διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο Αμερικανό ηθοποιό Willem Dafoe (Γουίλεμ Νταφόε), για τη συγγραφή του Μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2026.
Barcelona Flamenco Ballet: Το φημισμένο χορευτικό συγκρότημα από την Ισπανία φέρνει την «Κάρμεν» στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η τολμηρή ερμηνεία της «Κάρμεν» από το Μπαλέτο Φλαμένκο της Βαρκελώνης
«Το Βουνί»: Θεατρική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Λουΐζας Παπαλοΐζου
Με επίκεντρο ένα βουνό σε μια ακριτική περιοχή της Κύπρου
Δωδέκατη νύχτα: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία και περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Η διασκευή του Owen Horsley παντρεύει τη θλίψη και τη χαρά σε μια κωμική και αλλόκοτη δημιουργία
«Οι 12 ένορκοι»: Η μακροβιότερη θεατρική παράσταση της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο
Ένα θεατρικό έργο που τα τελευταία 11 χρόνια έχει sold out παραστάσεις
Η μαγική ιστορία της Ραπουνζέλ ζωντανεύει επί σκηνής
Μία θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας
«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη»: Ένα έργο με την μορφή μητέρας του Διονύσιου Σολωμού από το Θέατρο Λέξη
Ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη