Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2017
Τα χιόνια των τελευταίων εβδομάδων και το ειδυλλιακό χειμωνιάτικο τοπίο που απολαμβάνουμε στην Κύπρο αυτή την περίοδο είναι υπέροχα.
Οι εκδρομές και οι εξορμήσεις στις βουνοπλαγιές του τροόδους, η πεζοπορία και γενικότερα η παρουσία μας στο Τρόοδος πρέπει να γίνεται με ασφάλεια.
Έτσι, η διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους Κλέλια Βασιλείου με ένα post της στη σελίδα της στο facebook μας προειδοποιεί και σημειώνει 4 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά τις εξορμήσεις μας στο Τρόοδος ούτως ώστε να είμαστε ασφαλείς και να προλάβουμε οποιαδήποτε ατυχήματα.
Η κ. Βασιλείου σημειώνει:
"Τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται καποια προβλήματα με τους επισκέπτες του βουνού μας τα οποία από απερισκεψία μπορούν να γίνουν πραγματικός κίνδυνος:
1. Ποτε δεν ξεκινάμε να περπατήσουμε κανενα μονοπάτι αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι και ντυμένοι κατάλληλα. Ορειβατικά παπούτσια, αδιάβροχα και ζεστά ρούχα.
2. Ποτε δεν ξεκινάμε αν δεν ξέρουμε πόσος χρονος απαιτείται για κάθε μονοπάτι.
3. Ποτε δεν ξεκινάμε αν δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση ειναι το μονοπάτι. Μπορει αυτο να εχει καταστεί ακατάλληλο απο χιόνια, παγετό, ή κατολίσθηση.
4. Ποτε δεν ξεκινάμε αν δεν είμαστε βέβαιοι οτι σε περίπτωση που μας συμβεί κατι, εχουμε τροπο να επικοινωνήσουμε ζητώντας βοήθεια ή οποιαδήποτε πληροφορία.
Μπορει να μοιάζουν αυτονόητα μα για πολλούς ανθρώπους δεν ειναι. Ένας προληπτικός σχεδιασμός μπορει να λειτουργήσει ανασταλτικά σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Ας απολαμβάνουμε το βουνο, χωρίς περιπέτειες"
Ωραίες οι εκδρομές, όμορφα τα χιόνια αλλά πρώτα από όλα φροντίζουμε την ασφάλειά μας και το περιβάλλον φυσικά!
Σχετικά
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού» του καιρού, με σκόνη κατά διαστήματα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτές είναι οι πόλεις με το υψηλότερο κόστος ζωής αυτή τη στιγμή - 479 στη λίστα, η θέση τεσσάρων κυπριακών
To να ζεις στα συναρπαστικά πολιτιστικά κέντρα του κόσμου, στους κορυφαίους προορισμούς όπου χτυπά η καρδιά του καλού φαγητού, των αγορών και της διασκέδασης, δεν είναι φθηνό
Άρχισε να χιονίζει στο Τρόοδος (εικόνα)
Λασποβροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το επόμενο 24ωρο
10 ιδανικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδι τον Φεβρουάριο
Ο Φεβρουάριος προσφέρεται για ταξίδια αφού θα βρεις πολύ καλές τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων
Netflix: Οι σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο
Το Netflix παρουσιάζει τις σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο.
Το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, αναβαθμίζεται
Συνεχίζεται η αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου με την εγκατάσταση νέου ηχοσυστήματος
Οι 100 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Empire»
Κλασικές πλέον τηλεοπτικές σειρές όπως το γκανγκστερικό «The Sopranos» αλλά και σύγχρονα spin-off διάσημων κινηματογραφικών μπλοκμπάστερ όπως το «Andor» από το σύμπαν του «Star Wars» βρέθηκαν ανάμεσα στις επιλογές των αναγνωστών του «Empire»
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτός είναι ο «πιο cool» δρόμος του 2026 – Γεμάτος μουσική και μποέμ ατμόσφαιρα
Το περιοδικό Time Out αναδεικνύει το γιορτινό κλίμα, τη σάμπα και τα καταστήματα με ανοιχτές πόρτες.
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού» του καιρού για σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 ξεχωριστά ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα, για του Αγίου Βαλεντίνου
Ρομαντικές Αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Προσφορές σε 4 κυπριακά ξενοδοχεία, ιδανικά για χειμερινές αποδράσεις
Χειμερινές αποδράσεις με τη Louis Hotels!