"Η μετακόμιση του Καραγκιόζη" στο Φεστιβάλ Κύπρια

Οι ανοιχτές παραστάσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια ανοίγουν το ερχόμενο Σάββατο με την ομάδα ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού και την παραγωγή "Η μετακόμιση του Καραγκιόζη".   

Πρόκειται για μια κωμωδία του Θεόδωρου Κωστιδάκη, κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους, στην οποία τα ευτράπελα των παραδοσιακών χαρακτήρων του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών εναλλάσσονται με σύγχρονες αναφορές.   Η κατάσταση στην περιοχή που μένει ο Καραγκιόζης είναι ασφυκτική. Άνθρωποι από όλη την επικράτεια έχουν μετοικίσει στην πρωτεύουσα. Το σαράι περικυκλώνεται από παράγκες, αντίσκηνα και παραπήγματα. Ο Πασάς διατάζει να εκκενωθεί η περιοχή αλλά, ο Καραγκιόζης είναι ο πρώτος που δεν το κουνάει ρούπι. Τότε η Βεζυροπούλα αναλαμβάνει δράση για να λύσει το πρόβλημα με πλάγια μέσα. Για μια ακόμη φορά ο Καραγκιόζης διακωμωδεί τα πάντα.   

Ο Θοδωρής Κωστιδάκης έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών από τον Καραγκιοζοπαίκτη πατέρα του, Τάκη Κωστιδάκη. Από το 1999 έως και σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με το θέατρο σκιών και την εμψύχωση εργαστηρίων σε Ελλάδα και Κύπρο.   
Το 2012 ίδρυσε το project "ΚαραγκιοΖΕΙΣ παντού!" μαζί με το Εργαστήρι "Arts and Moods" όπου, συμπράττοντας με διάφορες ομάδες τέχνης, προκύπτουν εκδηλώσεις με θέμα την τέχνη του Καραγκιόζη – παραστάσεις θεάτρου σκιών, εικαστικές εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές βραδιές, θεατρικά δρώμενα κ.ά.   

Οι βασικές και μεταπτυχιακές του σπουδές έγιναν στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου όπου ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην αλληλεπίδραση χώρου και πολιτισμού.   

Παραστάσεις 
3 Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη Πανεπιστημίου Κύπρου, 
5 Σεπτεμβρίου, Μουσείο Καϊμακλιώτη, Αραδίππου, 
6 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, 
7 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Γεροσκήπου. 
20.30μ 
Πληρ. 70002212   

Συντελεστές   
Καραγκιοζοπαίκτης: Θοδωρής Κωστιδάκης Βοηθός σκηνής: Μάνος Τσαραμπουλίδης 
Σενάριο: Θοδωρής Κωστιδάκης   

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30