Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2017
Σε μια διήμερη γαστρονομική έκθεση συμμετείχε πρόσφατα ο Δήμος Σωτήρας προωθώντας το πρόσφατα κατοχυρωμένο με Πιστοποιητικό Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Κολοκάσι Σωτήρας.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Χάγη στο “Hotelschool The Hague” στην Ολλανδία, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε καλύτερες σχολές εστίασης και τουρισμού στον κόσμο με το 45% των φοιτητών να κατάγονται από ξένες χώρες.
Η διοργάνωση της έκθεσης αποτελούσε μια πρωτοβουλία του Δήμου Σωτήρας, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ολλανδία, την IHE-Innovative Hospitality Education και την ΚΕΟ με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.
Σημαντική ήταν η συμβολή του Γιώργου Ζαχαριάδη, τριτοετούς φοιτητή του “Hotelschool The Hague” ο οποίος ανέλαβε την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης στη σχολή.
Στην έκθεση, τον Δήμο Σωτήρας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας και ο πολυβραβευμένος Executive Chef Αντώνης Αττούνης, ως πρεσβευτής του Δήμου Σωτήρας για την προώθηση και προβολή του Κολοκασιού Σωτήρας στο εξωτερικό.
Στις διήμερες εκδηλώσεις παρευρέθηκαν καθηγητές και φοιτητές της σχολής καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν δείπνο με βάση το κολοκάσι Σωτήρας σε ένα από τα εστιατόρια της Σχολής.
Παράλληλα, διοργανώθηκε ένα workshop στο οποίο φοιτητές και καθηγητές μπορούσαν να γνωρίσουν καλύτερα το Κολοκάσι Σωτήρας καθώς και άλλα κυπριακά προϊόντα, όπως το χαλλούμι, το χαρουπόμελο και την Κουμανταρία. Παράλληλα, παρουσιάστηκε διάλεξη για την κυπριακή κουζίνα, ενώ πιάτα με κολοκάσι παρουσιάστηκαν και κατά τη διεθνή έκθεση γαστρονομίας της Σχολής..
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, φιλοξενήθηκε επίσημο δείπνο στα δύο εστιατόρια της σχολής, Le Debut και Zinq, εκεί όπου ο Executive Chef Αντώνης Αττούνης δημιούργησε ένα δείπνο χρησιμοποιώντας συνταγές οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά τη 2η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το μενού αποτελείτο από ορεκτικό με χαλούμι και timbale ντομάτας, σουβλάκι χταπόδι με ραβιόλι με γέμιση κολοκασιού και γαρίδες σε πουρέ από κοκκινογούλια, κυρίως πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας σε κολοκάσι καπαμά και επιδόρπιο από γλυκιά κρέμα κολοκασιού με φύλο κρούστας ραντισμένο με χαρουπόμελο.
Στόχος της εκδήλωσης όπως εξήγησε τόσο ο Δήμαρχος Σωτήρας όσο και ο Γιώργος Ζαχαριάδης ήταν να προωθηθεί το παραδοσιακό προϊόν της Σωτήρας εκτός συνόρων, ενώ όπως αναφέρθηκε, υπήρξε σημαντική απήχηση όσον αφορά το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, αφού δόθηκε έμφαση στη χρήση του κολοκασιού Σωτήρας ως ένα εναλλακτικό προϊόν στις κουζίνες, καθώς είναι ένα εύκολο προϊόν όσον αφορά τη χρήση του, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως κυρίως πιάτο, όσο και ως επιδόρπιο.
Μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης του στη Χάγη ο Δήμαρχος Σωτήρας πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ολλανδία, κ. Ελπιδοφόρο Οικονόμου, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ολλανδία, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου καθώς και με τον Πρόξενο της Κύπρου, κ. Νίκο Αργυρίδη.
Σχετικά
Ο βραβευμένος Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, δοκιμάζει το παγκόσμιο food trend του Japanese Cheescake
Το viral Japanese cheesecake αποκτά μεσογειακή ταυτότητα μέσα από ποιοτικές πρώτες ύλες και δημιουργικές παραλλαγές μισελενάτου σεφ
Γεύση, μουσική και παράδοση στο Amyth of Nicosia
Τσικνοπέμπτη & Καθαρά Δευτέρα: γαστρονομικές εμπειρίες στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας
Ένα αγαπημένο στέκι της Λεμεσού κλείνει και ετοιμάζει κάτι νέο
Ένα αγαπημένο brunch spot αποχαιρετά τον χώρο του και προαναγγέλλει το επόμενο κεφάλαιο, γεμάτο νέες ιδέες
H νέα άφιξη στην πόλη φτιάχνει προζυμένιο ψωμί που κλέβει την παράσταση
Ένας νέος χώρος αφιερωμένος στις ζυμώσεις!
«Pianta»: Νέα άφιξη στη Λάρνακα με αυθεντική ιταλική εμπειρία καφέ
Αυθεντική εμπειρία καφέ με ξεκάθαρη ιταλική ταυτότητα
Μεράκι, τοπικά προϊόντα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε ένα ζεστό μεζεδοπωλείο της Λάρνακας
Ο κυπριακός μεζές, όπως του αξίζει
Μια σταθερή αξία για καλό φαγητό στην καρδιά της Λευκωσίας
Μερακλίδικη ταβέρνα στην Αγορά Αγίου Αντωνίου που κρατά την παράδοση ζωντανή από το 1985
Cinéma Bar: Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού στο cocktail bar που ξεχωρίζει στη Λεμεσό
Νέες γεύσεις για sharing στον πιο ατμοσφαιρικό covered χώρο της πόλης
Valentine’s Day με άρωμα κρασιού στο Οινοποιείο Ζαμπάρτας
Αυτή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο έρωτας σερβίρεται στο ποτήρι
11 εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα για να γιορτάσεις τον έρωτα!
Valentine’s Day στη Limassol Marina: Ένα ρομαντικό ταξίδι που χαλαρώνει σώμα και ψυχή
Εκεί όπου η κυπριακή παράδοση γίνεται γαστρονομική εμπειρία στην Αθηένου
Με ζωντανή μουσική, φιλόξενη αυλή και αυθεντικές συνταγές, ένας χώρος που κρατά ζωντανό το πνεύμα της παραδοσιακής ταβέρνας.