Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πήγαμε και φάγαμε στο νέο ‘Πιάτσα Γουρουνάκι’

Το αγαπημένο σουβλακοπωλείο της Λευκωσίας απέκτησε… “αδελφάκι”

Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2016

Το 2017 φαίνεται πως η Λευκωσία θα έχει την τιμητική της. Η Μακαρίου μπαίνει σε μία νέα εποχή, η Στασικράτους μεταμορφώνεται από εμπορική οδός σε ένα spot για έξοδο, έχοντας βέβαια τη στήριξη από την άλλη της Θεμιστοκλή Δέρβη και όλων των νέων και παλιών περιφερειακών μαγαζιών της πόλης.



 

Τέλος, το σημαντικότερο έργο υποδομής της πρωτεύουσας, η Πλατεία Ελευθερίας, που θα καταστεί σήμα κατατεθέν της Λευκωσίας, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην πόλη, οι επιχειρηματίες και οι εστιάτορες εκμεταλλευόμενοι τα νέα δεδομένα κάνουν τις κινήσεις τους. Μία τέτοια έξυπνη κίνηση έκανε και η διεύθυνση του γνωστού και αγαπημένου σουβλακοπωλείου της Λευκωσίας 'Πιάτσα Γουρουνάκι' που βρίσκεται στη γωνία της Ονασαγόρου.

Το μαγαζί λοιπόν απέκτησε αδερφάκι!
Η είδηση για το άνοιγμα του νέου εστιατορίου έγινε γνωστή πριν από μερικούς μήνες, με το καινούργιο μαγαζί του Πιάτσα Γουρουνάκι να γίνεται πραγματικότητα ανοίγοντας τις πόρτες του μόλις πριν από λίγες μέρες, με ένα ωστόσο διαφορετικό κόνσεπτ.

 

 

Το μαγαζί λειτούργησε αυτή τη φορά στην καρδιά της παλιάς πόλης, ακριβώς απέναντι από την Πλατεία Ελευθερίας, με το όνομα 'Πιάτσα Γουρουνάκι Εξπρέςς'.

 

 

 

Τι είναι το 'Πιάτσα Γουρουνάκι Εξπρέςς'
Το νέο μαγαζί βρίσκεται στο μεγάλο κτήριο όπου παλαιότερα στεγάζονταν τα Goody's μεταξύ των οδών Κωστάκη Παντελίδη και Ρηγαίνης. Φιλοσοφία του μαγαζιού είναι η γρήγορη εξυπηρέτηση, το self service, η ποιότητα της πρώτης ύλης και το value for money φαγητό. Με άλλα λόγια ο πελάτης θα παραγγέλλει το φαγητό του και θα εξυπηρετείται από μόνος τους.

 

 

To μενού παραμένει το ίδιο ενώ οι τιμές αναπροσαρμόζονται και είναι πιο χαμηλές από το μαγαζί της Ονασαγόρου. Στόχος του 'Πιάτσα Γουρουνάκι Εξπρέςς'' είναι το γρήγορο φαγητό, εξ ου, λοιπόν, και η προσθήκη 'Εξπρέςς'.

 

 

Το 'Πιάτσα Γουρουνάκι Εξπρέςς' αυτό το διάστημα διανύει μία περίοδο προσαρμογής έως ότου η διεύθυνση νιώσει έτοιμη για δυναμικό all-day ξεκίνημα. Γι' αυτό το λόγο το κατάστημα είναι ανοικτό από τις 19.00 μέχρι τις 23.00 καθημερινά, ενώ σε μερικές εβδομάδες το ωράριο θα αναπροσαρμοστεί και το μαγαζί θα δέχεται πελάτες από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 02.00 το ξημέρωμα.


Στόχος η επέκταση σε όλη την Κύπρο
Συνομιλώντας με το Γενικό Διευθυντή των 'Πιάτσα Γουρουνάκι' Κώστα Αταλιώτη πληροφορηθήκαμε πως κύριος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ομαλή λειτουργία του νέου καταστήματος, με μελλοντικές, όμως, βλέψεις ανοίγματος του ενός ή του άλλου κόνσεπτ σε άλλες πόλεις της Κύπρου και γιατί όχι και στο εξωτερικό.


Το Check In βρέθηκε εκεί
Αντικειμενικά το 'Πιάτσα Γουρουνάκι Εξπρέςς' είναι εντυπωσιακό και δίνει ζωή σε δύο παρηκμασμένες οδούς της πρωτεύουσας, την Κωστάκη Παντελίδη και Ρηγαίνης. Μία μεγάλη τέντα σκεπάζει την εξωτερική βεράντα του μαγαζιού όπου υπάρχουν ψηλά και χαμηλά τραπέζια για φαγητό.

Σκέψου μελλοντικά, να κάθεσαι εκεί με θέα την ολοκληρωμένη πλατεία, πόσο όμορφα θα είναι!

Ο χώρος στο εσωτερικό θα σε κάνει να χαμογελάσεις. Ένας μεγάλος, με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, πολύ φωτεινός και χωρίζεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα, δίνοντάς σου πολλές επιλογές για dining. Η διακόσμηση παραπέμπει μεν στο 'Πιάτσα Γουρουνάκι' αλλά έχει μία άλλη προσέγγιση σου φέρνει στο μυαλό παραδοσιακά ελληνικά σουβλατζίδικα σε μία εκμοντερνισμένη εκδοχή.

Επικρατεί το ξύλο που δίνει ζεστασιά, το μαύρο χρώμα που παραπέμπει στο κάρβουνο ενώ μας εντυπωσίασαν τα φωτιστικά που θυμίζουν παλιά φωτιστικά των δρόμων. Ο συνδυασμός τους δε με καραβόσκοινα και το μεγάλο σκαλιστό έπιπλο απέναντι από την open plan κουζίνα μέσα στην οποία μπορείς να δεις τα πάντα, θα κερδίσουν και το δικό σου βλέμμα.

Το 'Πιάτσα Γουρουνάκι Εξπρέςς' διαθέτει και έναν ξεχωριστό χώρο για καπνιστές στο πρώτο του ισόγειο επίπεδο, το οποίο σου δίνει πρόσβαση στην οδό Ρηγαίνης.


Παντού χαμόγελα
Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το πρόσχαρο, ευγενικό και χαμογελαστό προσωπικό. Αν και fast food μαγαζί, εντούτοις η ευγένεια και τα χαμόγελα δεν έλειψαν. Θελήσαμε να δοκιμάσουμε σχεδόν όλα τα κρεατικά του μαγαζιού, γι' αυτό παραγγείλαμε την ατομική ποικιλία που δύσκολα θα τη φας ολόκληρη!

Οι ποικιλίες συνήθως υστερούν μέχρι εκνευρισμού στη σαλάτα. Όχι, όμως, σε αυτή την περίπτωση που η σαλάτα είναι πλούσια και θυμίζει μαμά. Η ποικιλία είναι σερβιρισμένη σε ξύλινο σκέυος-βαρκούλα και είναι πολύ γενναιόδωρη. Το κρέας ήταν μαλακό, ζουμερό ενώ με ενθουσίασε το κεμπάπ που ήταν αρωματικό, πικάντικο όσο πρέπει και χωρίς τη γνωστή λιπαρότητα.

Η μερίδα της τηγανητής πατάτας είναι γενναία, αλατισμένη τόσο όσο για να είναι γευστική και όχι αλμυρή, ενώ μπορείς να την απολαύσεις με τη σος μουστάρδας και το τζατζίκι που συνοδεύει την ποικιλία.

Το Πιάτσα Γουρουνάκι Εξπρέςς θα προσφέρει επίσης σε μερικές εβδομάδες και υπηρεσία delivery.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close