Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2017
Μία δυσνόητη διαθήκη αποτελεί αφορμή για δύο νέους, την Ζαν και τον Σιμόν, να ταξιδέψουν μέχρι τη Μέση Ανατολή και να αναζητήσουν τις ρίζες τους, μετά το θάνατο της μητέρας τους. Στη πορεία και στην εξέλιξη του ταξιδιού, πρόσωπα, καταστάσεις, συμβάντα θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της προσωπικής τους υπόθεσης. Μέσα από αυτή τη περιπλάνηση θα ανακαλύψουν μυστικές πτυχές της ζωής της μητέρας τους και συνέπειες που της απέφερε ο εμφύλιος πόλεμος. Χωρίς να αντιλαμβάνονται την εξέλιξη της ιστορίας αυτής, θα βρεθούν αντιμέτωποι με αλήθειες που στιγμάτισαν τόσο της ζωή της μητέρας τους όσο και των ιδίων. Στο τέλος θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, ανακαλύπτοντας την πραγματική τους ταυτότητα, πράγμα το οποίο θα τους τραυματίσει και θα τους λυτρώσει ταυτόχρονα.
Ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου σημειώνει: «Το έργο του Ουαζντί Μουαουάντ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σύγχρονη παραλλαγή της τραγωδίας του Οιδίποδα όχι στην Θήβα αλλά αυτή τη φορά στη Μέση Ανατολή. Οι Πυρκαγιές είναι ένα έργο για την αναζήτηση της αλήθειας και την ανταπόδοση ενός χρέους. Ενός χρέους τραγικού και επώδυνου με φόντο τον μεγάλο εμφύλιο στον γειτονικό μας Λίβανο. Την ίδια στιγμή οι Πυρκαγιές είναι ένα έργο μεταφυσικό όπου ο χώρος και ο χρόνος πολλές φορές μετατοπίζονται όπως ακριβώς σ' ένα όνειρο - ή καλύτερα σ' ένα εφιάλτη. Η αναζήτηση αυτής της αλήθειας θα οδηγήσει στον επανακαθορισμό της ταυτότητας των πρωταγωνιστών εγείροντας ερωτήματα στο κατά πόσο το παρελθόν πρέπει να ξεχνιέται ή να διερευνάται με όποιο κόστος. Στο επίκεντρο του έργου κυριαρχεί η έννοια του ταξιδιού - τόσο γεωγραφικά όσο και ψυχολογικά και οι επιπτώσεις ενός εγκλήματος και του πολέμου από το οποίο αυτό γεννήθηκε το οποίο καθορίζει την μοίρα και τις ζωές των μελλοντικών γενεών.»
Το έργο Πυρκαγιές του Ουαζντί Μουαουάντ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Κύπρο.
-
Θέατρο ΘΟΚ
26 Ιανουαρίου 2017
Σχετικά

Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στην Κύπρο με την πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό

«Finding Home»: Μία σόλο παράσταση του Δανού κλόουν Denni Dennis
Μια θεατρική περιπλάνηση στα όρια της τέχνης, της αγάπης και της ανθρώπινης ευαλωτότητας

Ο Χαμπής «σπάει τον πάγο» στη Λευκωσία – Προστέθηκε δεύτερη παράσταση
Sold out για την πρώτη ημερομηνία στην πρωτεύσουσα

Η γαλλική κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» ανεβαίνει στο Θέατρο Διόνυσος
Ο Παναγιώτης Λάρκου, σκηνοθετεί τις περιπέτειες του εκδότη Πιέρ Μπροσάν και των φίλων του

Ο Φιάκας, η κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή στην Αξιοθέα
Η κωμωδία αυτή του 1870, η οποία σατιρίζει τις κοινωνικές τάσεις εκείνης της εποχής επίκαιρες ακόμα και σήμερα

"Ο μικρός πρίγκιπας" ταξιδεύει στα χωριά της Κύπρου
Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού

«Μέχρι να μείνω»: Μία κοινωνική θεατρική παράσταση για όλα τα αδέσποτα
Μια συγκινητική ιστορία που μιλά κατευθείαν στην καρδιά μικρών και μεγάλων

«Ως αληθώς (Φωνές παιδιών… Κραυγές γυναικών)»: Δραματοποιημένο αναλόγιο στην Αξιοθέα
Από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη

«Πνεύμονες» του Duncan Macmillan στο Θέατρο Δέντρο
Μια σύγχρονη ιστορία αγάπης και προβληματισμού για το μέλλον, σε σκηνοθεσία Cristian Vladescu και διασκευή Έλσας Ράβναλη

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Ένα αριστουργηματικό διαχρονικό έργο έρχεται στην Κύπρο
Το Κρατικό Ιταλικό Θέατρο Balletto di Milano παρουσιάζει μια αποκλειστική εκδοχή με μουσική του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Κύπριδες παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Skylight»
Η παράσταση εξερευνά την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ αντιφατικών δυνάμεων που μας καθορίζουν.

Οι 6 πρώτες θεατρικές παραστάσεις για τον Σεπτέμβριο
Από κλασικά έργα μέχρι σύγχρονες δημιουργίες, το φθινόπωρο ξεκινά με θέατρο