Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2017
Σε αναμονή βρίσκονται οι διάφοροι φορείς στην Πάφο αλλά και το κοινό για το θέμα της συνέχισης των πτήσεων που συνδέουν την πόλη με την Αθήνα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απόφαση από πλευράς της αεροπορικής εταιρείας Ryanair για τη διακοπή του δρομολογίου Αθήνα –Πάφος –Αθήνα.
Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Δημητριάδης είπε πως "όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, αλλά καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί".
Με βάση την επιβατική κίνηση, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου εκτίμησε πως η πτήση Πάφου – Αθήνα είναι οικονομικά βιώσιμη και εάν –όπως είπε- ληφθεί απόφαση της Ryanair να τερματίσει την πτήση αυτή, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι άλλες αεροπορικές εταιρείες θα συμπληρώσουν το κενό το οποίο θα δημιουργηθεί.
Πρόσθεσε πως το ΕΒΕ Πάφου τελεί σε αναμονή ανακοίνωσης αποφάσεων από την εταιρεία και μετά θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε, πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη αύξησης των πτήσεων από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, αφού η Πάφος έχει ανακηρυχθεί και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2017 και το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών είναι αυξημένο.
Ως ΕΒΕ και ως Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, “καταβάλλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε οι υφιστάμενες πτήσεις να αυξηθούν σε αριθμό και να μπουν καινούργιες πτήσεις από διάφορες χώρες προς την Πάφο”.
Είπε ακόμη πως υπάρχει θετική ανταπόκριση από πλευράς των διαφόρων αεροπορικών εταιρειών και θα αναμένουν να δούν τα αποτελέσματα σύντομα.
Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως από τις 28 Μαρτίου 2017 και έπειτα η Ryanair δεν έχει ανοίξει πτήσεις για εξασφάλιση εισιτηρίου γεγονός που θα ανησυχήσει πολλούς ταξιδιώτες και οπαδούς της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας.
Σχετικά
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 5 τα ξημερώματα ως τις 4 το απόγευμα.
Πέντε χειμωνιάτικα ταξίδια σε μικρές και όμορφες πόλεις της Ευρώπης
Κάστρα, κανάλια, παγωμένες λίμνες και πλακόστρωτα δρομάκια δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε τη γοητεία του χειμώνα.
City of Dreams Mediterranean: Ο Απόλυτος Εορταστικός Προορισμός
Το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της Ευρώπης μεταμορφώνεται στον πιο θεαματικό εορταστικό προορισμό στο νησί
Αναβαθμίζεται σε πορτοκαλί η προειδοποίηση - Έρχονται χιόνια στο Τρόοδος
Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν ήδη ευνοήσει τα φράγματα, με εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών.
Η Λευκωσία υποδέχθηκε το πολυαναμενόμενο The Landmark Nicosia, Autograph Collection
Η πιο σημαντική ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς είναι πλέον γεγονός, αφού το The Landmark Nicosia, Autograph Collection, άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πρωτεύουσας
Περπατώντας ξανά έναν θρύλο: Η πρώτη μας εμπειρία στο The Landmark Nicosia, Autograph Collection
Από το παλιό Hilton Cyprus στη σύγχρονη του λαμπερή αναγέννηση, μια βιωματική περιήγηση γεμάτη ιστορία, αισθήσεις και νέα ξεκίνηματα
Λάρνακα ή Λεμεσός θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2030
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2025, στις 12:30 μ.μ. στο Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο για ταξίδια
Τους πιο ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για το δεύτερο εξάμηνο του 2025 παρουσιάζει ο Δείκτης Ασφάλειας της HelloSafe
O Byron στην Κύπρο: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη μέχρι και τις 5 το πρωί της Τετάρτης
Τα πιο πολυσύχναστα χριστουγεννιάτικα αξιοθέατα παγκοσμίως
Το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων είναι πραγματικά μεταδοτικό.
Μαγική πρεμιέρα στο νέο στολίδι της Κύπρου!
Το ZAZZA έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με Βρεττό, Γρόση και Μπανδέλη!
Έρχεται η μεγαλύτερη ολική έκλειψη ηλίου του αιώνα το 2027 - Πόσο θα διαρκέσει
Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που θα διαρκέσει 6 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα