Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2016
Το έργο του Nick Stafford για ένα αγόρι και το λατρεμένο άλογο του στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι μια συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με την Handspring Puppet Company, σε σκηνοθεσία Marianne Elliott και Tom Morris, που συνεχίζεται από το 2007, έχοντας χαρακτηριστεί ως η επιτομή της θεατρικότητας.

Βασισμένο στη γνωστή νουβέλα που έγραψε ο Michael Morpurgo το 1982 και στη θεατρική μεταφορά του Nick Stafford, το «Άλογο του πολέμου», το έργο που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και έχει προσφέρει σε εκατομμύρια θεατές μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία, παρουσιάζεται σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το New London Theatre του Λονδίνου.
Πρόκειται για την αυθεντική παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, όπου άνθρωποι και άλογα - μαριονέττες φυσικού μεγέθους που παίρνουν σάρκα και οστά - κάνουν ένα συγκλονιστικό ταξίδι από το τις φάρμες του ειδυλλιακού Ντέβον στα χαρακώματα και το μακελειό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Tα σκηνικά είναι του Rae Smith, η συγκινητική μουσική του Adrian Sutton, τα λαϊκά τραγούδια του John Tams, οι φωτισμοί του Paule Constable και οι χορογραφίες του Toby Sedgwick. Όλοι οι συντελεστές, μαζί με μια ομάδα δεξιοτεχνών χειριστών συνθέτουν ένα συγκινητικό υπερθέαμα, αποκαλύπτοντας πως η σχέση με τα ζώα μπορεί, τελικά να οδηγήσει στην εξημέρωση των ανθρώπων. Η μυστήρια και έντονη σχέση που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι με τα ζώα, αλλά και η αποτρόπαιη ματαιότητα και η φρίκη του πολέμου ζωντανεύουν με εντυπωσιακά μαγικό τρόπο μέσα από μια θρυλική παράσταση.
Με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους, Διάρκεια: 180'
-
Θέατρο Ριάλτο
11 Δεκεμβρίου 2016
-
Θέατρο ΘΟΚ
13 Δεκεμβρίου 2016
Σχετικά
Αυτά είναι όλα όσα θα δούμε στη σκηνή του ΘΟΚ τη νέα σεζόν
Μια νέα θεατρική σεζόν με κλασικά έργα, σύγχρονο θέατρο και νέες κυπριακές φωνές ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία από τον Οκτώβριο.
Angelo Tsarouchas: Ο διάσημος Ελληνοκαναδός κωμικός έρχεται στην Κύπρο
Ο καταξιωμένος stand-up comedian παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «Diaspora» σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Οκτώβριο
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Η «Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα» επιστρέφει στην Κύπρο για δέκα παραστάσεις
Ο Χάρης Ρώμας φέρνει ξανά στο νησί την ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και παραστάσεις σε πέντε πόλεις.
8 ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο στην Κύπρο
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, μεγάλες επιτυχίες, κωμωδίες και έργα που συγκινούν έρχονται σε θέατρα σε όλο το νησί.
Οι «Επτά επί Θήβας» ανεβαίνουν στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Η πολυγλωσσική σκηνική πρόταση της Λέας Μαλένη φέρνει την τραγωδία του Αισχύλου στο σήμερα, μιλώντας για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τον φαύλο κύκλο της βίας.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η ποίηση της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε τρεις ξεχωριστούς χώρους στην Κύπρο
Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο σε «ποιητικούς» χώρους της Κύπρου
Το ΚΤΗΡΙΟΝ 53 παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Άλιστερ ΜακΝτάουαλ «All of It».
Πρόκειται για έναν μονόλογο τύπου stream of consciousness – έναν κατακλυσμό σκέψεων και εικόνων που αναδύονται από το μυαλό της αφηγήτριας σε μια αδιάκοπη ροή
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση