Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2016
Δύο κορυφαίοι σταρ του παγκόσμιου σινεμά, ο Brad Pitt και η Marion Cotillard, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στη μεγάλη οθόνη, στη ρομαντική κατασκοπική ταινία εποχής 'Allied', του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Robert Zemeckis ('Forest Gump'), ο οποίος δεν εισέπραξε και τις καλύτερες κριτικές με το τελευταίο του κινηματογραφικό project 'The Walk'. Το σενάριο, που φέρει την υπογραφή του Steven Knight ('Eastern Promises'), είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία δύο εκτελεστών, ενός Αμερικανού και μίας Γαλλίδας, που ερωτεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας αποστολής δολοφονίας ενός Γερμανού αξιωματικού. Το 'Allied', που προηγουμένως έφερε τον τίτλο 'Five Seconds of Silence', διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ακολουθεί τους κατασκόπους Max Vatan (Pitt) και Marianne Beausejour (Cotillard), οι οποίοι κατά τη διάρκεια μίας αποστολής στη Βόρειο Αφρική θα πρέπει να υποδυθούν τους ερωτευμένους για να μην χαλάσουν την κάλυψή τους. Το μέλλον θα τους βρει να διατηρούν σχέση στο Λονδίνο, ωστόσο όλα θα ξεφύγουν από τον έλεγχό τους, όταν τα μυστικά του παρελθόντος θα βγουν στην επιφάνεια. Με ρετρό αισθητική, εξαιρετικά κοστούμια και ένα λαμπερό πρωταγωνιστικό καστ που βάζει την υπόθεση σε δεύτερη μοίρα, το 'Allied' θυμίζει κάτι από 'Mr. and Mrs. Smith' στην πιο vintage του εκδοχή, και αναμένεται ότι θα δώσει το «παρών» του στα Όσκαρ του 2017.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ... Κατασκοπική ταινία εποχής σε σκηνοθεσία Robert Zemeckis.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΣ... Για να δεις τον Brad Pitt και την Marion Cotillard να συναντιούνται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
08 Δεκεμβρίου - 14 Δεκεμβρίου 2016
Σχετικά
O Άγιος Παΐσιος έρχεται να κατακτήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες
Στις 29 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εμπλουτισμένη κινηματογραφική εκδοχή της σειράς του Mega, φιλοδοξώντας να κερδίσει κινηματογραφικό και θρησκευτικό κοινό.
3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Παραλίμνι
Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ομάδας SYNOΨIS του Π.Σ. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ έρχεται και φέτος τον Μάρτιο 2026 με ξεχωριστές βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμo
Χρυσές Σφαίρες 2026: Όλοι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Σάρωσαν το «Μια Μάχη Μετά την Άλλη» και «Adolescence»
Τιμητική βράβευση των Έλεν Μίρεν και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ από τις Χρυσές Σφαίρες
Σε μια συγκινητική τελετή όπου έδωσε το «παρών» η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δύο ηθοποιοί σύμβολα της εποχής τους, σε σινεμά και τηλεόραση, έλαβαν την αρμόζουσα διάκριση.
Actor Awards: Ρεκόρ για την ταινία «Μια Μάχη μετά την Άλλη» με 7 υποψηφιότητες
Πέντε υποψηφιότητες στη σειρά «The Studio». Η τελετή απονομής των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών SAG-AFTRA θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου.
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στις κυπριακές αίθουσες
Oι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στους κινηματογράφους
Το «Avatar: Fire and Ash» ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε 18 ημέρες
Η νέα ταινία του franchise έσπασε το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου στο παγκόσμιο box office
Zootopia 2: H ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών
Με 1,46 δισεκατομμύρια δολάρια κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε το «Frozen» από το 2019.
Τις Παρασκευές βλέπουμε δωρεάν κυπριακό κινηματογράφο στα Λύμπια
Μια δυνατή κινηματογραφική εμπειρία με κυπριακή υπογραφή
Critics Choice Awards 2026: Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η βραδιά ήρθε να βάλει τη σφραγίδα της σε μια χρονιά γεμάτη δυνατές ιστορίες, τολμηρές ερμηνείες και δημιουργικές εκπλήξεις
Οι 10 ταινίες που θα σπάσουν τα ταμεία το 2026
Aυτές είναι οι δέκα ταινίες που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας τη νέα χρονιά.