Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016
Τα Check In Eating Awards 2016 είναι γεγονός αφού απέχουμε μερικές μόνο ώρες από την τελετή βράβευσης των κορυφαίων εστιατορίων της Κύπρου την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 20.00.
Η φετινή απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Royal Hall με παρουσιάστρια τη γλυκιά Μαρία Μπεκατώρου και τον γνωστό Έλληνα σεφ Βασίλη Καλλίδη να ετοιμάζει το μενού για τους καλεσμένους.
Οι προετοιμασίες για την μεγάλη βραδιά ξεκίνησαν αρχές του καλοκαιριού με συνεχείς συναντήσεις της ομάδας του Check In και της ομάδας παραγωγής της τελετής βράβευσης. Ακολούθως γίνονται οι λίστες των εστιατορίων, της επιτροπής προεπιλογής των υποψηφίων και έπειτα επιβλέπεται η κατάσταση των κατηγοριών οι οποίες κάθε χρόνο προσαρμόζονται στις ανάγκες και τα δεδομένα της εποχής.

Οι κατηγορίες μας θα είναι δέκα ενώ θα δοθούν και πέντε τιμητικά βραβεία. Η ψηφοφορία ξεκινά, ο κόσμος ψηφίζει τα αγαπημένα του εστιατόρια ανά κατηγορία ενώ η κριτική επιτροπή πραγματοποιεί ανώνυμα γευσιγνωσίες σε κάθε υποψήφιο εστιατόριο και ψηφίζει.
Έτσι, μέσα από τις ψήφους του κοινού και των κριτών προκύπτουν οι νικητές. Και κάπως έτσι μέσα από ένα μηχανισμό που δουλεύει ρολόι φτάνουμε στην βραδιά που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Επιλέγεται ο σεφ που θα φτιάξει το μενού, ο παρουσιαστής ή παρουσιάστρια, το theme της βραδιάς, τα κείμενα, τα φώτα, ο χώρος και όλα όσα θα ζήσουμε, θα δούμε και θα ακούσουμε το βράδυ ανακήρυξης των νικητών.

Τι είδαμε στις πρόβες
Μόλις μία μέρα πριν από την τελετή βράβευσης των 12ων Check In Eating Awards βρεθήκαμε στο Royal Hall όπου βρήκαμε το κόκκινο χαλί στρωμένο, επενδυμένο με προστατευτικό νάιλον φυσικά και την ομάδα παραγωγής να ετοιμάζει τις τσάντες που θα προσφέρονται στους καλεσμένους το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου μετά τη λήξη της βραδιάς.

Τα πρώτα μπάνερ τοποθετήθηκαν στην είσοδο του Royal Hall ενώ δύο μεγάλα γλυπτά-πιρούνια περίμεναν στην είσοδο για να πάρουν τη θέση τους. Στο εσωτερικό του χώρου γίνονταν οι δοκιμές των φώτων ενώ τα τραπέζια είχαν ήδη τοποθετηθεί σε όλη την αίθουσα για να υποδεχθούν τους αυριανούς καλεσμένους.

Διαβάζοντας τα κείμενα μαζί με τις πρώτες οδηγίες του σκηνοθέτη της βραδιάς

Από την κουζίνα ακούγαμε τη φωνή του Βασίλη Καλλίδη ο οποίο οργάνωνε την ομάδα του για το βράδυ της απονομής ενώ μετά από λίγο έφτασε η Μαρία Μπεκατώρου έτοιμη για να δει τα κείμενα και να ξεκινήσει τις πρόβες. Χαμογελαστή και πρόθυμη ήπιε λίγο χυμό πορτοκάλι και άκουγε με προσοχή τις οδηγίες του σκηνοθέτη της βραδιάς Μίλτου Χατζουλή.

Ο Βασίλης Καλλίδης στην κουζίνα του Royal Hall
Η παρουσιάστρια της βραδιάς Μαρίας Μπεκατώρου και ο σεφ Βαλίδης Καλλίδης μίλησαν στην κάμερα του Σίγμα για την παρουσία τους στα φετινά Check In Eating Awards 2016.

Μ. Μπεκατώρου: Επιλέγω να ταξιδεύω σε γαστρονομικούς προορισμούς
Η Μαρία Μπεκατώρου αποκάλυψε πως θα παρουσιάσει βραβεία που είναι πολύ κοντά στο αντικείμενό της διότι όπως ανέφερε έχει πάρα πολλές γνώσεις μαγειρικής γεγονός που το επιβεβαίωσε ο Βασίλης Καλλίδης. «Αγαπώ πάρα πολύ τη μαγειρική, εκτιμώ το καλό φαγητό και μαγειρεύω πολύ καλά».
Από την άλλη ο Βασίλης Καλλίδης αποκάλυψε πως το μενού της βραδιάς θα περιστρέφεται γύρω από κυπριακές γεύσεις, με μία γαστρονομική βόλτα στα χωριά της Κύπρου.
Δες το βίντεο με τις δηλώσεις

Σχετικά
Μια Κυριακή στη φάρμα με πλούσιο μπουφέ και λαχταριστό Οφτό Κλέφτικο
Τα Sunday Buffet της φάρμας επιστρέφουν δυναμικά με Οφτό Κλέφτικο!
Το The Somm’s Table του Vino Cultura ξεκινά με το «Cyprus Whites vs The World»
Μια νέα σειρά συμμετοχικών οινικών εμπειριών από το Vino Cultura και τον Ανδρέα Κυπριανού αρχίζει την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026
Για ένα βράδυ, ο Σταυρής γίνεται… ελληνικό στέκι
Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, αγαπημένα πιάτα και ένα set menu για δύο που φτιάχτηκε για sharing
Το γνωστό γαλλικό εστιατόριο της Λευκωσίας μετακόμισε σε νέο χώρο και τοποθεσία
Το εστιατόριο μάς υποδέχεται πλέον σε μια ατμοσφαιρική γωνιά με αυθεντικές γαλλικές γεύσεις, εκλεκτά κρασιά και παριζιάνικη θαλπωρή.
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό του Τροόδους
Tο Alley επιστρέφει στο Αστεροσκοπείο Τροόδους για μια μαγική βραδιά κάτω από τα αστέρια
Ένα δείπνο στο Columbia Steak House με σκοπό
An Evening with Purpose στο Columbia Steak House: Ένα ξεχωριστό φιλανθρωπικό δείπνο στις 24 Σεπτεμβρίου στηρίζοντας το «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
Ένα πανέμορφο πέτρινο σπίτι στο χωριό έγινε το νέο ιταλικό στέκι του νησιού
Ένα νέο γαστρονομικό στέκι λίγα λεπτά έξω από τη Λάρνακα, με αυθεντική αρχιτεκτονική, homemade δημιουργίες και πίτσες που αξίζει να δοκιμάσεις
Το εστιατόριο του Χριστάκη: Μια γωνιά της παλιάς Λευκωσίας που άντεξε στον χρόνο
Μια σπάνια φωτογραφία από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 μάς μεταφέρει στην περιοχή του σημερινού σταθμού λεωφορείων, δίπλα στην Πλατεία Σολωμού, εκεί όπου ένα ιστορικό εστιατόριο συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί κομμάτι της πόλης.
Ελληνική αλυσίδα εστίασης ετοιμάζει νέο κατάστημα στη (δυτική) Λεμεσό
Η αλυσίδα Mailo's - The Pasta Project διαθέτει δίκτυο 50 καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο και Καναδά
Κρασί, pizza & ηλιοβασίλεμα στο όμορφο Κοιλάνι
Το Michaelides Winery στην ορεινή Λεμεσό, σε περιμένει για εκλεκτό κρασί, πίτσα και ηλιοβασίλεμα
Το House of Brisket είναι το νέο spot στη Λεμεσό για αυθεντικό smoked BBQ
Tο brisket, αυτό το νόστιμο μέχρι λιποθυμίας κρέας, ήρθε επιτέλους στη Λεμεσό, σε έναν χώρο όπου είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής
Δύο bars, δύο βραδιές και ένα διαφορετικό drinking experience στη Λεμεσό
Το βραβευμένο bar/resto CINÉMA και το ιταλικό SALONE ενώνουν δυνάμεις και… ανταλλάζουν θέσεις για ένα διήμερο γεμάτο ποτό, μουσική και καλή διάθεση.