Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2016
Είναι ένα από τα αγαπημένα μου delicatessen στην Κύπρο. Με προϊόντα διαλεγμένα ένα προς ένα, από τυριά, αλλαντικά, ελαιόλαδο, μέχρι σοκολάτες και φρέσκα λαχανικά. Ένας άλλος λόγος όμως που συχνάζω στο Kantina, είναι για το φαγητό του που απολαμβάνω επιτόπου. Το πρωινό, σερβίρουν υπέροχους συνδυασμούς σε bagel, τα οποία καταφθάνουν καθημερινά ολόφρεσκα (όπως και τα κρουασάν και τα υπόλοιπα σφολιατοειδή), από το μετρ του είδους, το QBOO.

Τα υλικά είναι όλα φυσικά από το Kantina. Αγαπημένο bagel, αυτό με τυρί Beaufort, καπνιστό σολομό, αβοκάντο, αγγουράκι, ξύσμα και χυμό Lime (€5.50), καθώς και το άλλο με τυρί burrata, μαρμελάδα από πορτοκάλι Σεβίλλης, μαύρο πιπέρι και τσίλι (€4.90). Τα bagel σερβίρονται όλη μέρα και ένα μεσημέρι δοκίμασα αυτό με το roast beef, κρέμα horseradish και άνηθο (€6.70).

Ο καφές ψήνεται από το A Kxoffee Project και αξίζει να δοκιμάσεις το Cold Drip (€3) καθώς και τα οργανικά τσάγια και το φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Το μεσημέρι, κάθισα έξω στους ξύλινους πάγκους και δοκίμασα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δύο σαλάτες τις οποίες συστήνω ανεπιφύλακτα. Η μια με ολόφρεσκια mozzarella buffalo, ανάμεικτα φρέσκα βότανα που έδιναν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στη σαλάτα, ρόκα, αγγουράκι, ντοματίνια και ένα υπέροχο ντρέσινγκ με μέλι, ελαιόλαδο, lime, τζίντζερ και φρέσκο τσίλι (€9.50).

Η άλλη, ήταν ένας γευστικότατος συνδυασμός καπνιστού σολομού με κομμένο σπανάκι, baby ρόκα, κόλιανδρο, αγγουράκι, ξύσμα lime, καβουρδισμένα φουντούκια και κάππαρη (€8.50). Νέα προσθήκη και αυτή με την Burrata, μαριναρισμένο γαύρο, baby ρόκα, λωρίδες κολοκυθάκι, σέλερι, φινόκιο, μέντα, ξύσμα πορτοκαλιού, φουντουκιών και λίγο τσίλι (€11.50).
Σύντομα το μενού των σαλατών θα αυξηθεί, θα προστεθούν σπιτικά επιδόρπια καθώς και σούπες. Ανυπομονούμε!

Σχετικά
3 ξεχωριστοί τρόποι να γιορτάσεις την Ημέρα του Έρωτα
Τρεις προτάσεις με ξεχωριστό χαρακτήρα, αλλά κοινή φιλοσοφία: ποιότητα, προσεγμένη κουζίνα και εμπειρίες που μένουν στη μνήμη
26 μαγαζιά για σουβλάκι στη Λευκωσία που τιμούν την Τσικνοπέμπτη όπως της αξίζει
Από ιστορικά σουβλατζίδικα μέχρι αυλές-καταφύγια της σχάρας, αυτά είναι τα στέκια που κρατούν ζωντανό το εθνικό μας πιάτο
16+1 λαχταριστά μαγαζιά για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας
Η 9η Φεβρουαρίου είναι γνωστή ως η Παγκόσμια ημέρα πίτσας, αλλά εμείς τη γιορτάζουμε κάθε μέρα
25 στέκια για να διασκεδάσεις την Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό και στα πέριξ
Ετοιμάσου για μεγάλο γλέντι
45+ στέκια για να γλεντήσεις την Τσικνοπέμπτη στη Λευκωσία και στα πέριξ
Με μουσική, κρεατικά, μεζεδάκια και καλή παρέα υποδεχόμαστε το τριώδιο στην πρωτεύουσα
Ο βραβευμένος Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, δοκιμάζει το παγκόσμιο food trend του Japanese Cheescake
Το viral Japanese cheesecake αποκτά μεσογειακή ταυτότητα μέσα από ποιοτικές πρώτες ύλες και δημιουργικές παραλλαγές μισελενάτου σεφ
Γεύση, μουσική και παράδοση στο Amyth of Nicosia
Τσικνοπέμπτη & Καθαρά Δευτέρα: γαστρονομικές εμπειρίες στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας
Ένα αγαπημένο στέκι της Λεμεσού κλείνει και ετοιμάζει κάτι νέο
Ένα αγαπημένο brunch spot αποχαιρετά τον χώρο του και προαναγγέλλει το επόμενο κεφάλαιο, γεμάτο νέες ιδέες
H νέα άφιξη στην πόλη φτιάχνει προζυμένιο ψωμί που κλέβει την παράσταση
Ένας νέος χώρος αφιερωμένος στις ζυμώσεις!
«Pianta»: Νέα άφιξη στη Λάρνακα με αυθεντική ιταλική εμπειρία καφέ
Αυθεντική εμπειρία καφέ με ξεκάθαρη ιταλική ταυτότητα
Μεράκι, τοπικά προϊόντα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε ένα ζεστό μεζεδοπωλείο της Λάρνακας
Ο κυπριακός μεζές, όπως του αξίζει
Μια σταθερή αξία για καλό φαγητό στην καρδιά της Λευκωσίας
Μερακλίδικη ταβέρνα στην Αγορά Αγίου Αντωνίου που κρατά την παράδοση ζωντανή από το 1985