Δημοσιεύτηκε στις 07 Νοεμβρίου 2016
Ο πολυχώρος του Μουσείου Θέασης έχει αλλάξει όνομα, κάνοντας επίσης διάφορες ανακατατάξεις στην ταυτότητά του. ‘Στη Λαδόκολλα’ λοιπόν, το καινούργιο ελληνικό μεζεδοπωλείο της Λάρνακας, θα απολαύσεις όλα τα γνωστά της ελληνικής ταβέρνας. Το καλοκαίρι το σκηνικό εστίασής σου θα στήνεται στην αναδιαμορφωμένη του αυλή, στον εξωτερικό χώρο, ενώ το χειμώνα το εν λόγω μεζεδοπωλείο μεταφέρεται στις αίθουσες όπου προηγουμένως στεγαζόταν η γκαλερί.
Αυτό φυσικά δεν θα στερεί το δικαίωμα σε κάποιον να εκθέσει, αφού οι τοίχοι του θα συνεχίζουν να φιλοξενούν έργα για όποιον επιθυμεί να παρουσιάσει τη δουλειά του. Το Μουσείο Κουκουβάγιας που φιλοξενεί γύρω στα 7500 ομοιώματα κουκουβάγιας από ξύλο, αλάβαστρο, ασήμι και διάφορα άλλα υλικά, βρίσκεται εξίσου σε κοινή θέαση, ενώ οι καταπράσινοι κήποι του δίπλα στη βεράντα θα συνεχίσουν να ‘καλωσορίζουν’ διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις. ‘Στη λαδόκολλα’ τα πάντα έρχονται σχεδόν πάνω σε ξύλινες σανίδες με λαδόκολλα. Το μενού περιλαμβάνει ζεστά και κρύα ορεκτικά, είδη σχάρας και διάφορα συνοδευτικά.
Η ελληνική σαλάτα (€3.50) που παραγγείλαμε ήταν τραγανή και μυρωδάτη με τη σωστή ποσότητα dressing, ενώ η τυροκαυτερή (€1.20) και η μελιτζανοσαλάτα (€1.20) λίγο πιο καυτερή και σκορδάτη από ό,τι θα την ήθελα εγώ. Παραγγείλαμε επίσης χούμους, μόνο που δεν είχαν εκείνη τη βραδιά, έτσι πήραμε το λεμονάτο και ρευστό ταχίνι τους, που παρουσιάστηκε σε κομψό πήλινο μπολάκι. Οι ρεβιθοκεφτέδες (€3.90), αν και σφικτοί, μύριζαν όμορφα κύμινο, ενώ οι κολοκυθοκεφτέδες (€3.90) τους μας έκλεψαν την καρδιά με τα σωστά αρώματα και την αφράτη υφή τους. Αν παραγγείλεις φέτα σαγανάκι (€4.50) σε φύλλο κρούστας με μέλι, μπορείς να την απολαύσεις είτε τηγανιτή, είτε στη σχάρα. Εμείς την πήραμε στη σχάρα και μας άρεσε πολύ!
Οι πατάτες λαδόκολλας (€3) ήταν φρεσκοτηγανισμένες και νόστιμες, το γεμιστό μπιφτέκι με τυρί (€1.50), ζουμερό και μυρωδάτο, και το κοτομπέικον (€1.90), δηλαδή σουβλάκι κοτόπουλο με μπέικον στα ενδιάμεσα, αποτελούσε ένα μυρωδάτο συνδυασμό που διατηρούσε το κοτόπουλο μαλακό. Το εκμέκ (€3.50) έφτασε στο τέλος για να μας αποθεώσει, με τη ζουμερή και σωστά δεμένη ζύμη, τη φρέσκια μυζήθρα και το γλυκό κεράσι από πάνω. Τόσο που πήραμε ακόμα ένα κομμάτι για το σπίτι. Η λαδόκολλα ‘σερβίρει’ επίσης τις Τετάρτες, Παρασκευές και Σάββατο ζωντανή μουσική με έντεχνα, ελαφρολαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα.
Σχετικά

Πατέρας και γιος έκαναν ένα χωριό της Λεμεσού προορισμό για πίτσα
Ένα μοναδικό στο είδος του food truck, που λέγεται ab ovo, φέρνει στον χώρο σου την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού

Δημοφιλές ταβερνάκι της Λευκωσίας "πύρωσε" ξανά τους φούρνους του για το πρώτο οφτό της σεζόν
Ετοιμάσου να απολαύσεις ξανά το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού

Ταβερνείο Το Ιστορικόν: To success story ενός δημοφιλούς μαγαζιού της πρωτεύουσας (Podcast)
O Κύπρος Πολυκάρπου μοιράζεται στο 6ο επεισόδιο των "The Tasty Stories" όλα εκείνα τα μυστικά της δικής του επιτυχημένης πορείας μέσα από το δημοφιλές ταβερνείο του Αγίου Δομετίου

Η παγωταρία Pahit Ice στην Αγία Νάπα μετακομίζει σε νέα, ανανεωμένη τοποθεσία
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

Πρωινός καφές πλάι στο κύμα σε αγαπημένα στέκια της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
20 επιλογές που είναι must αυτό το καλοκαίρι

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί παγκόσμια έλλειψη φυστικιών
Οι παγκόσμιες τιμές των πυρήνων εκτοξεύονται κατά ένα τρίτο

20 νόστιμα εστιατόρια για μεσημέρι Κυριακής στο βουνό
Εξόρμηση και καλό φαγητό την Κυριακή

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ στο Παρίσι
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, διάσημο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρειο προάστιο του Παρισιού

Το La Petite Maison υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό πάρτι
Το πολυβραβευμένο LPM γιορτάζει την άφιξη της νέας σεζόν με το επίσημο opening του μαγευτικού εξωτερικού χώρου του και με ένα εντυπωσιακό πάρτι στις 26 Απριλίου!

Επιστροφή στις πιο όμορφες αυλές της πόλης
Βγαίνουμε στις δροσερές αυλές για καλό φαγητό με την παρέα

Pelican restaurant: Μία ψαροταβέρνα, μία ιστορία... κι ένας πελεκάνος που την έκανε θρύλο!
Με γεύσεις που κρατούν την παράδοση δεκαετιών