Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2016
Στη Λάρνακα δημιουργήθηκε το πρότυπο παιδικό πάρκο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Κύπρο, πραγματοποιώντας το όνειρο των παιδιών που βρίσκονται καθηλωμένα σε αναπηρικό τροχοκάθισμα, για ίσες ευκαιρίες στο παιδικό παιχνίδι.
Τα παιδάκια των τροχοκαθισμάτων που ως τώρα παρακολουθούσαν τα άλλα παιδιά να παίζουν στις κούνιες, τα καρουζέλ και στις τσουλήθρες, θα μπορούν να παίξουν και αυτά στα ειδικά παιχνίδια που τοποθετήθηκαν εκεί.
Το Πάρκο βρίσκεται στην Οδό Τζένης Καρέζη, έναντι εκκλησίας Φανερωμένης στη Λάρνακα και έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για αναπηρικά τροχοκαθίσματα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και πολυδάπανο έργο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Κύπρου. Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε με πολλή αγάπη έχει σαν στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλες τις ομάδες ανθρώπων. Το «Πάρκο Ίσων Ευκαιριών» προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών με κινητικά/αναπηρικά προβλήματα και τους δίνει την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν με ασφάλεια με συνομηλίκους τους. Στο συγκεκριμένο πάρκο υπάρχουν παιχνίδια για παιδιά με ή χωρίς κινητικά προβλήματα.
Το πάρκο επέλεξε να δημιουργήσει ο Ρόταριανος Όμιλος Λάρνακα-Κίτιον ο οποίος κλείνει 25 χρόνια ενεργής εθελοντικής προσφοράς και παρουσίας στη Λάρνακα, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά με κινητικά προβλήματα να παίξουν και να διασκεδάσουν άφοβα με συνομίληκές τους.
Τα εγκαίνια
Ο Ροταριανός Όμιλος Λάρνακα Κίτιον, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, εγκαινιάζουν το πρώτο Πάρκο για παιδιά με κινητικά προβλήματα στη Λάρνακα, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα, το «Πάρκο Ίσων Ευκαιριών». Τα εγκαίνια του Πάρκου θα γίνουν στις 6 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11:00 π.μ. και θα τελέσει η έντιμη Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου. Τα εγκαίνια θα περιλαμβάνουν μουσική, χορό, ραδιοφωνική απευθείας σύνδεση με το Super FM, μαγικά κόλπα, ντυμένους χαρακτήρες, ανάγνωση παραμυθιού και πολλές άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλα τα παιδιά. Συμμετέχουν παιδιά από τη σχολή χορού Μάμπο και Ηλιακτίδα Ζωής.
Για τη δημιουργία του πάρκου συνέισφραν, πέρα από το Ροταριανό Όμιλο Λάρνακα Κίτιον, η Τράπεζα Κύπρου πρώτα από όλα, και ακολούθως πολλοί οργανισμοί, ο Δήμος Λάρνακας, εταιρείες όπως η ΑΕΚ Πετρολίνα, το Ίδυμα Καλαϊτζιάν, η Πρώτη Κυρία, κ. Άντρη Αναστασιάδη και πολλοί άλλοι.
Τα παιχνίδια
Στο πάρκο αυτό υπάρχουν 3 όργανα εκγύμνασης, ένα εκ των οποίων αφορά παιδιά με αναπηρίες (ΑμεΑ), ένα πολυπαιχνίδι για ΑμεΑ, ένα μύλο για ΑμεΑ, τσουλήθρα, μια κούνια και μια κούνια για ΑμεΑ και ένα παιχνίδι με ελατήριο για ΑμεΑ. Ακόμη στον χώρο υπάρχουν παγκάκια, κιόσκι, τραπεζόπαγκοι και όλα είναι προσβάσιμα και για παιδιά με αναπηρίες Το πάρκο έχει δεντροφυτευτεί, εξωραϊστεί και φέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές (ράμπες, εισόδους πρόσβασης, . Σύντομα θα εξωραιστεί περισσότερο , θα ηλεκτροδοτηθεί και συζητείτε η περίπτωση περίφραξης του προς αποτροπή βανδαλισμών.
Δες τα πιο κάτω βιντεάκια, ένα από βιντεάκι από την εξέλιξη του πάρκου κι ένα βιντεάκι για τα εγκαίνια και πάρε μια γεύση για το τι περιμένει τα παιδιά
Σχετικά

«Η μουσική συναντά τη γλυπτική», την Τρίτη στον παραλιακό του Πρωταρά
Συνεχίζεται την Τρίτη 19 Αυγούστου ο κύκλος εκδηλώσεων «Η μουσική συναντά τη γλυπτική»

«Τα καλοκαίρια μας μικρά κι ατέλειωτοι χειμώνες»: μουσικοχορευτική παράσταση, με καλό σκοπό
Φιλανθρωπική εκδήλωση, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν για την υποστήριξη μαθητών και φοιτητών από τις πυρόπληκτες κοινότητες της Ορεινής Λεμεσού.

3 πράγματα για να κάνεις σήμερα Δευτέρα στο χωριό
Τα χωριά που συνεχίζουν και σήμερα τις εκδηλώσεις τους

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά

Το πιο ανεβαστικό πάρτι, επιστρέφει "Μες τες Στράτες" του Καλοπαναγιώτη
Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο πάρτι μες στη στράτα με λαϊκή μουσική

7 χωριά για να παίξεις τόμπολα το σαββατοκύριακο
Αν λοιπόν έχεις την τύχη με το μέρος σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις πού θα έχει bingo night

Το 3ο Messy Play Festival On The Beach, θα γεμίσει την παραλία με παιδιά!
Messy & Sensory Stations, Fun Games, Μουσικοκινητικά παιχνίδια, Ηφαίστεια άμμου, Θέατρο Σκιών "Ο Φούσκας το Ψαράκι"!

4 + 4 γιορτές και φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις το τριήμερο του 15αύγουστου
Κράτα σημειώσεις και φτιάξε πρόγραμμα

70 όμορφα πράγματα για να κάνεις το τριήμερο του δεκαπενταύγουστου στην Κύπρο
Πλούσιο πρόγραμμα με φεστιβάλ, χοροεσπερίδες, φαγητό, ποτό και διασκέδαση

Δωρεάν παιχνίδι στα φουσκωτά νερού, στον πιο όμορφο πολυχώρο ψυχαγωγίας της πόλης!
Πάρε την πετσέτα σου, βάλε το μαγιό σου και ετοιμάσου για τσουλήθρες, πιτσιλιές και άφθονο γέλιο!

Ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό εργαστήρι στο χωριό για τους μικρούς μας φίλους
Στον ολοπράσινο παιχνιδότοπο στο κέντρο του χωριού, τα παιδιά μας θα περάσουν υπέροχα!

Μια λαμπερή γιορτή με αφιερώματα στις θρυλικές Cher και Celine Dion
Γεμάτη μουσική, χορό και γιορτινή διάθεση