Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2016
Ανυπέρβλητη γαστρονομία, νέα, ανανεωμένη διάθεση και φιλοσοφία κι ένας χώρος που παραμένει πιστός στην καλή εστίαση. Αυτό είναι το Bastione που υπερέχει στο χώρο της πρωτευουσιάνικης διασκέδασης και γεύσης.
Τα τραπεζάκια στον αίθριο χώρο του και στους κήπους του εστιατορίου έχουν πληθύνει, ενώ στον εσωτερικό, ατμοσφαιρικό του χώρο παραμένει η ίδια αισθητική που σε κάνει να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις το φαγητό και το ποτό σου. Οι εισηγήσεις των πολυτάλαντων σεφ του είναι εξαιρετικές και σε φέρνουν σε δίλημμα για το τι να πρωτοδιαλέξεις. Μελέτησε καλά την κάρτα του και απόλαυσε μία κουζίνα αξιώσεων συντροφιά με ένα καλό κρασί.

Μοιράσου το μυστικό!
Ξεδίπλωσε τη φαντασία σου και αναβάθμισε τον τρόπο μαγειρέματος, δίνοντας έτσι, τις δικές σου πινελιές σε κάθε πιάτο.
Φρέσκο φιλέτο σολομού ποσέ, με ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι, πατατούλες βραστές και σπαράγγια
Υλικά
(για 4 άτομα)
880 γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού
480 γρ. μικρές πατατούλες
1 δέσμη σπαράγγια
4 πορτοκάλια
2 λεμόνια
2 κρεμμύδια
Θυμάρι
Άνηθο
Chives
Λίγο βούτυρο
Τσίλι πιπεριές (προαιρετικά)
Αλάτι Ιμαλαΐων
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβεις το φιλέτο σε περίπου 220 γρ. ανά μερίδα (ή ενημερώνεις στην ψαραγορά για 4 μερίδες των 220 γρ.). Στη συνέχεια, παίρνεις το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, τα βάζεις σε ένα ταψάκι και μετά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να αποξηραθούν. Μετά θα χρειαστείς 2 κατσαρόλες, η μία για το ζωμό που θα χρησιμοποιήσεις για το σολομό και η άλλη για τις πατατούλες. Στη μια κατσαρόλα προσθέτεις περίπου 2 λίτρα νερό και το ζωμό σου μαζί με 1 κρεμμύδι, λίγο θυμάρι, άνηθο, το χυμό από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, τα κοτσάνια από τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι και τα βάζεις σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Στην άλλη κατσαρόλα βάζεις τις πατατούλες, τις οποίες καλύπτεις με νερό, 1 κρεμμύδι, άνηθο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά. Ακολούθως καθαρίζεις τα σπαράγγια για να είναι έτοιμα και ψιλοκόβεις τα chives και λίγο άνηθο. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι πατατούλες, αλατοπιπερώνεις τους σολομούς και τους ρίχνεις στο ζωμό που έφτιαξες για περίπου 5-6 λεπτά, ανάλογα με το κομμάτι και το ψήσιμο που προτιμάς. Παράλληλα βάζεις λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να σοτάρεις τα σπαράγγια. Προσθέτεις στα πιάτα τις πατατούλες, τα σπαράγγια και έπειτα τους σολομούς και γαρνίρεις τις πατατούλες με λίγο άνηθο και chives, τους σολομούς με το ξύσμα και προαιρετικά το τσίλι.
TIP
Μόλις τελειώσεις το φαγητό σου δοκίμασε ένα από τα πολύχρωμα, new edition, ανάμεικτα ποτά της ταλαντούχας mixologist Erina Sing Hellis. Εναλλακτικά συνδύασέ το με ένα Viu Manent-Reserva Sauvignon Blanc του 2015 από Χιλή.
Σχετικά
Πού τρώμε νόστιμα και υγιεινά στη Λεμεσό;
Ένα μικρό, ωραίο και πολύ νόστιμο εστιατόριο, με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Jack Γιαννακού και του ιδιοκτήτη του Cinema, Γιάννη Νέττου
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Το Pralina επέστρεψε στη Λεμεσό: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το ζαχαροπλαστείο, που επαναλειτούργησε σε νέα τοποθεσία
Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις
H Μαρία Θ. Μασούρα DipWSET μάς προτείνει τα 9+1 ιδανικά κρασιά για τα τραπέζια των γιορτών
Με τι πιάτα θα τα συνοδεύσεις
Cyprus Peloponnese Wine Festival 2026: Το κρασί της Πελοποννήσου συναντά ξανά την Κύπρο
25 επιλεγμένα οινοποιεία από τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας, σε μια ολοήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στην ποιότητα, το terroir και τη σύγχρονη ελληνική οινική δημιουργία.
Γεύσεις παράδοσης και ρεμπέτικες βραδιές στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα αυθεντικό κυπριακό μεζεδοπωλείο που ενώνει καλή κουζίνα, μουσική και γιορτινή ατμόσφαιρα για αξέχαστες εξόδους στο κέντρο της πόλης
Έξοδος με μεζέ και live mουσική στο κέντρο της πόλης
Παραδοσιακή ατμόσφαιρα, μεζές για μερακλήδες, φρεσκοζυμωμένο ψωμί και live μουσική για μια έξοδο με χαρακτήρα
Ένα αγαπημένο μεζεδοπωλείο που σερβίρει αυθεντικές γεύσεις και γεμίζει τις νύχτες με ελληνική μουσική και γιορτινό κέφι
Αυθεντική κυπριακή κουζίνα, ξύλινη ρετρό αισθητική και ζωντανό πρόγραμμα κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην καρδιά της Λεμεσού
4 συνταγές για το γιορτινό τραπέζι και 4 καλά κρασιά για να τις συνοδεύσεις
Ζητήσαμε από τον βραβευμένο σεφ Jack Γιαννακού να μας ετοιμάσει το μενού για το γιορτινό τραπέζι
Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη στον Οδηγό MICHELIN για τις επιλογές του 2026
Γίνονται οι νεότεροι ελληνικοί προορισμοί που προστίθενται στις επιλογές του Οδηγού για το 2026.
Ένα γιορτινό ταξίδι γεύσεων με υπογραφή COOKNOOK
Η πιο λαμπερή και γιορτινή εποχή του χρόνου έχει φτάσει, και φέτος αποκτά έναν ιδιαίτερο, ξεχωριστό γαστρονομικό χαρακτήρα