Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

22 πράγματα να κάνεις στην πόλη και το χωριό το weekend

Παραστάσεις, σινεμά και φεστιβάλ, όλα παίζουν!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2016

Το δεύτερο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη μάς βρίσκει σε θέατρα και μουσικές σκηνές της πόλης, σε μουσεία και πάρκα, αλλά και στα πιο γραφικά χωριά του νησιού μας, που στήνουν μεγάλες γιορτές στις πλατείες τους!

Διάλεξε και πάρε! Αυτό το σαββατοκύριακο κανείς δεν μένει μέσα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κυπριακή Παραδοσιακή βραδιά
Ένα βράδυ γεμάτο κυπριακή μουσική και παράδοση μάς καλεί να ζήσουμε το Φιλανθρωπικό Σωματείο Αλκυονίδες, το οποίο διοργανώνει την Κυπριακή Παραδοσιακή Βραδιά στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 19.00.
Στη βραδιά συμμετέχουν μάλιστα οι μαέστροι του κυπριακού τραγουδιού, ο Μιχάλης Χ"Μιχαήλ, η Βασιλική Χ"Αδάμου και ο Σάββας Στεφάνου (βιολί).
Στη βραδιά θα συμμετέχουν επίσης ο Λαογραφικός Όμιλος Λακατάμιας (χορός) και η ομάδα μαθητών Γυμνασίου Έγκωμης (τραγούδι).
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

 

Ο Φαρμακοποιός και ο Χωριάτης
Η ΕΘΑΛ αρχίζει δυναμικά τη νέα σεζόν με ένα σπάνιο έργο γραμμένο το 1891 που παρουσιάζει τεράστια ιστορική και λογοτεχνική σημασία. Πρόκειται για το κωμειδύλιο του Επαμεινώνδα Π. Ευθυμιάδη "Ο Φαρμακοποιός και ο Χωριάτης" που αποτελεί το πρώτο κυπριακό θεατρικό κείμενο στο οποίο χρησιμοποιείται η κυπριακή διάλεκτος. Είναι η εποχή που το κωμειδύλλιο αναπτύσσεται ως ένα ιδιαίτερο υβριδικό είδος μουσικού θεάτρου - κάτι ανάμεσα σε οπερέτα και μονόπρακτη κωμωδία - σ' αυτό το αστικό περιβάλλον και αποκτά ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα. Η ιστορία του έργου εκτυλίσσεται γύρω από το ταξίδι του Μανώλη στη Λευκωσία από τα περίχωρα της Λεμεσού για να αγοράσει από τον Χάφτα τον φαρμακοποιό "αντυπυρίνη", φάρμακο για τον πονοκέφαλο. Και τότε αρχίζουν οι ξεκαρδιστικές περιπέτειές του. Σκηνοθεσία: Άδωνης Φλωρίδης. Παίζουν: Κώστας Βήχας, Διομήδης Κουφτερός, Γιάννος Αντωνίου, Πηνελόπη Βασιλείου, Θανάσης Ιωάννου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Αντώνης Κοκιαντώνης, Σάββας Μενοίκου, Στάλω Στυλιανού, Κωνσταντίνος Σωκράτους.
Παρ 7 Οκτ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός στις 20.30. Κρατήσεις: 25877827.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

 

Από τον Vaughan Williams στον Vasks
Οι αδερφές Miriam και Lydia Sharrad παίζουν μαζί για δεύτερη φορά (και πρώτη στην Κύπρο) και θα παρουσιάσουν ένα εκλεκτικό πρόγραμμα μουσικής για φλάουτο και φωνή στο Τεχνόπολις 20, την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016 στις 8μ.μ.
Από τον Vaughan Williams στον Vasks, από τον Corigliano στον Rodrigo, το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε συνθέτες που εμπνεύστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις λαϊκές τους παραδόσεις όπως και άλλων χωρών. Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τα ποιήματα του Jiménez, μελοποιημένα από τον Joaquin Rodrigo, και την περιγραφική ομορφιά του Peteris Vasks με το έργο "Landscape with Birds" (Τοπίο με πουλιά) και πολλά άλλα.
Είσοδος: €10/ €6 (μαθητές).
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

 

Η Μαριχουάνα της μαμάς μου είναι πιο καλή απ 'της δικιάς σου
Το πανέξυπνο έργο του Νομπελίστα θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο ανεβαίνει σε μια επιτυχημένη διασκευή του Χρήστου Γρηγοριάδη και σε σκηνοθεσία του Λοΐζου Μαρκίδη. Η πρεμιέρα θα γίνει τις 7 Οκτωβρίου και παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30. Τα σκηνικά και κοστούμια κάνει η Σόσε Εσκιτζιάν και πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Γιάννα Λευκάτη, Μαρίνος Ξενοφώντος, Μαριλένη Σταύρου, Σκεύη Παπαμιλτιάδους, Νικόλας Πέτρου, Ιάσονας Λοιζίδης και Γιώργος Ονησιφόρου.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

 

Διονύσης Τσακνής - Γιάννης Μηλιώκας
Στις 7 και 8 Οκτωβρίου η Έντεχνη-Ροκ Σκηνή "Στο Πέραμα" φιλοξενεί δύο σπουδαίους τραγουδοποιούς μαζί με το μουσικό τους σχήμα - τον Διονύση Τσακνή και τον Γιάννη Μηλιώκα. Συμμετέχει επίσης και η Βιολέτα Ικάρη.
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 25373763.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

 

1ο Φεστιβάλ "Μεσαιωνική Λευκωσία"
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας διοργανώνει στις 7-9 Οκτωβρίου, το πρώτο φεστιβάλ «Μεσαιωνική Λευκωσία» με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας μεσαιωνικής κληρονομιάς της πόλης. Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, η Δρ Ρίτα Σεβέρη θα μας ξεναγήσει στην μεσαιωνική Λευκωσία για να ανακαλύψουμε όλα τα κρυμμένα μυστικά και τις ομορφιές της πόλης, πριν καταλήξουμε στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, όπου η έφορος του Μουσείο, Δρ Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ θα μας ταξιδέψει στη μεσαιωνική Λευκωσία μέσα από τα εκθέματα του μουσείου. Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν με κουμανταρία στην αυλή του μουσείου.

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, σε συνέδριο που διοργανώνεται στην αίθουσα Καστελιώτισσα, ο διακεκριμένος καθηγητής μεσαιωνικής ιστορίας Peter Edbury θα μας μιλήσει για τη Λευκωσία, τη γοτθική πρωτεύουσα της Κύπρου, ενώ άλλοι αξιόλογοι ακαδημαϊκοί θα μας δώσουν τις δικές τους απόψεις για τη μεσαιωνική Λευκωσία. Το βράδυ του Σαββάτου σας προσκαλούμε να απολαύσετε ένα πλούσιο δείπνο εμπνευσμένο από τη μεσαιωνική κουζίνα, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Κουμμανταρία, στο roof garden του Κέντρου Εικαστικών τεχνών και Έρευνας (Σεβέρη) με θέα τη μεσαιωνική Λευκωσία.

Τέλος, την Κυριακή, μπορείτε να απολαύσετε μια εκδρομή στο φέουδο του Φικάρδου, στο γραφικό χωριό που διατηρεί ακόμα τα παραδοσιακά μεσαιωνικά του χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 22889704, a.heraclidou@ccci.org.cy, Facebook/VisitNicosia, www.visitnicosia.com.cy
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

 

4ο φεστιβάλ ΣΑΡΔΑΜ: Η λογοτεχνία αλλιώς
Το ΣΑΡΔΑΜ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στη λογοτεχνία, μέσα από σύγχρονους τρόπους συγγραφής και ανάγνωσης!

Συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό μοιράζονται πρωτότυπους τρόπους συγγραφής και ανάγνωσης, μέσα από ανατρεπτικές αναγνώσεις / περφόρμανς και εργαστήρια. Κοινό τους χαρακτηριστικό η ανάδειξη του προσωπικού χαρακτήρα της συγγραφής / ανάγνωσης και ο συνδυασμός της λογοτεχνίας με σύγχρονα και κλασικά μέσα έκφρασης όπως θέατρο, τεχνολογία, σύγχρονος χορός, μουσική / ήχος, slamming / spoken word, εικαστικές τέχνες κ.ά. Κάθε φεστιβάλ αποσκοπεί στο να παρουσιάζει κάθε χρόνο και κάτι καινούργιο. Πέρσι, το πρόγραμμα περιλάμβανε, συν τοις άλλοις, διαδραστική λογοτεχνική εγκατάσταση και ηχητική ποίηση (sound poetry). Φέτος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά συνδυασμός λογοτεχνίας και αρχιτεκτονικής, οπτική γραφή (visual writing), καθώς και συνδυασμός λογοτεχνίας με wheatpaste / stencil art. Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει, επίσης, δύο καινούριες προσθήκες, την ενότητα ΣΑΡΔΑΜ ΣΤΙΓΜH, με επιλογές από έργα Κύπριων συγγραφέων (Πάνος Ιωαννίδης, Γιώργος Καλοζώης), καθώς και παράλληλη εκδήλωση -ΣΑΡΔΑΜ ΣΟΛΟ - από τον προσκεκλημένο ποιητή-περφόρμερ Βασίλη Αμανατίδη (Ελλάδα) την τελευταία μέρα του φεστιβάλ. Φέτος επιστρέφει στο φεστιβάλ ο βραβευμένος ποιητής-περφόρμερ Sergio Garau (Ιταλία), αυτή τη φορά και ως ο εισηγητής ενός πολυδιάστατου εργαστηρίου.

Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

 

Ράλι Κύπρος 2016
Δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 822.47 χιλιομέτρων θα απαρτίζουν το CNP AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος του 2016. Τα 214,17 αγωνιστικά χιλιόμετρα μεικτής επιφάνειας (χώμα/άσφαλτος) των ειδικών είναι σίγουρο ότι θα προσφέρουν και φέτος ανεπανάληπτο θέαμα στους φίλους του αθλήματος.

O Εθνικός μας αγώνας θα διεξαχθεί στις 7-9 Οκτωβρίου θα έχει ως βάση του τη Λευκωσία και, όπως είναι ήδη γνωστό, μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Πρόκειται για το δέκατο γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά και τον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής. Κάτι που το καθιστά και φέτος το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA. Μάθε το αναλυτικό πρόγραμμα στο http://www.cyprusrally.com.cy/.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

 

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Open House
Επιστρέφει και φέτος το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ OPEN HOUSE από τις 7 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2016. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
07/10/2016:
20:30 'AL13FB♥' του Fernando Belfiore- Ολλανδία. Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης
22:30 Πάρτυ έναρξης.
08/10/2016:
18:00 'Drained Anatomies: TBA MAN'- Second Look του Παναγιώτη Τοφή - Κύπρος. Panayiotis Tofi, Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού / DanceHouse Lemesos
19:00 Παρουσίαση του βιβλίου του Guy Cools 'In-Between Dance Cultures On the Migratory Artistic Identity of Sidi Larbi Cherkaoui and Akram Khan. Θα ακολουθήσει συζήτηση, Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού / Dance House Lemesos
20:30 'The more you dance the more you get' της Εύης Δημητρίου-Κύπρος. Evie Demetriou, Πολυχώρος Συνεργείο.
21:00 'Complex Foreverafter' του Αλέξανδρου Μιχαήλ - Κύπρος. Alexander Michael, Πολυχώρος Συνεργείο.
21:30 'Striptease' του Pere Faura-Ισπανία, Πολυχώρος Συνεργείο.
09/10/2016
Πρώτη του Χρόνου. Μέρος Β' - ΠΑΥΣΗ, Περφόρμανς μεγάλης διάρκειας. Δημήτρης Χειμώνας-Κύπρος. Dimitris Chimonas
15:00-23:00. Ελεύθερη είσοδος. Ο περφόρμερ θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ηρώων στις 15:00 και θα κινείται μέσα στην πόλη με τα πόδια. Τελικός προορισμός το "Σουσάμι" στις 23:00, Sousami.
20:30 'WOMANhouse' της ομάδας HIMHERANDIT Productions - Δανία, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ. *Η παράσταση περιέχει γυμνό και είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών.
22:30 'Happiness' της Μιλένα Ούγκρεν Κούλας- Κύπρος και πάρτυ λήξης. Ugren Koulas, Sousami
Πληροφορίες και κρατήσεις: 25340618 / 99517910 & www.dancehouse.com.cy

 

Ανδρόνικος ή ο Ζωγκράφος
Η θεατρική Ομάδα 'Σόλο για Τρεις' το κυπριακό έργο της Ευρυδίκης Περικλέους- Παπαδοπούλου 'Αντρόνικος ή ο ζωγκράφος', σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά. Η συγγραφέας μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων αλλά και με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας μας μεταφέρει στο μοναχικό και ιδιαίτερο κόσμο του Κύπριου ζωγράφου Κώστα Στάθη (1913-1987) ενός εξαιρετικά ταλαντούχου ζωγράφου που πέθανε στην αφάνεια. Στις δύσκολες δεκαετίες του '30 και του '40 στην Κύπρο το να είναι κανείς καλλιτέχνης και δη ζωγράφος δεν ήταν ούτε ευυπόληπτο ούτε και ελπιδοφόρο. Ο νεαρός ζωγράφος εκτός από την άγρια φτώχια ήταν διαρκώς αντιμέτωπος με ένα περιβάλλον που περιφρονούσε την ανάγκη του να υπάρξει μέσα από τη ζωγραφική βυθίστηκε στην κατάθλιψη. Το έργο εμμέσως διαπραγματεύεται το κάθε αδικοχαμένο ταλέντο ή την ευφυΐα που χαραμίζεται σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνει. Στον ομώνυμο ρόλο ο Νεκτάριος Θεοδώρου.
Πρεμιέρα Παρ 7 Οκτ, Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού-Κοραή 1 (απέναντι από το Παγκύπριο Γυμνάσιο) Λευκωσία στις 20.30. Παραστάσεις Τετ, Παρ, Σ (20.30) & Κ (18.30). Κρατήσεις: 99544934.
Mάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Ενέπνευσέ με
'Η ζωγραφική είναι ποίηση που τη βλέπεις παρά την αισθάνεσαι και η ποίηση είναι ζωγραφική που την αισθάνεσαι παρά τη βλέπεις', είπε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Inspire me - η ποίηση συναντά τον καλλιτέχνη». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 8μμ.
Για αιώνες η τέχνη ενέπνεε τους ποιητές και η ποίηση τους καλλιτέχνες. Τα μονοπάτια της τέχνης και της ποίησης συναντήθηκαν πολλές φορές δημιουργώντας νέους ορίζοντες σκέψεων, ιδεών, προβληματισμών και μοναδικών ανακαλύψεων για τη δημιουργική έκφραση.
Για αιώνες καλλιτέχνες από τον Μιχαήλ άγγελο μέχρι τον Πικάσο έγραψαν και εξέδωσαν τα ποιήματά τους. Οι καλλιτέχνες που μπορούσαν να εκφραστούν άνετα με τις εικαστικές αλλά και λογοτεχνικές τέχνες, είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποια από τις δύο εξέφραζε καλύτερα τις ιδέες τους. Σε μερικές περιπτώσεις τέχνη και ποίηση παρουσιάστηκαν μαζί για μια βαθύτερη και ουσιαστικότερη επαφή ή αποκωδικοποίηση κάποιου θέματος ή συναισθήματος ή απλά μιας σκέψης.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, διοργανώνεται και φέτος για δέκατη χρονιά από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού "Δώρο Ζωής" η εκδήλωση, Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, με κύριο χορηγό την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης. Tο θέμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2016 είναι: «Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Κύπρου. Οι εγγραφές για συμμετοχή θα αρχίσουν στις 10:00π.μ. ενώ ο Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός θα πραγματοποιηθεί παρκύπρια στις 11:00π.μ. ακριβώς, σε όλα τα καθορισμένα κέντρα και στα μαιευτήρια δημόσια & ιδιωτικά.
Τα καθορισμένα κέντρα της εκδήλωσης είναι:
• Λευκωσία - Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία (99365414)
• Λεμεσός - Ajax Hotel (99604050)
• Λάρνακα - Med Schools Λάρνακας (96649737)
• Πάφος - Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (26848000)
• Αμμόχωστος - Δημαρχείο Παραλιμνίου (99571343)

Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

ΜΤΝ Run in Colour
Το MTN Run In Colour έρχεται στις 8/10 στην Λεμεσό, στο parking Εναερίου! Η προσέλευση ξεκινά στις 15:00! ΌΛΑ τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ για παιδιά με καρκίνο. Τρέξτε και περπατήστε μέσα στα χρώματα και στη συνέχεια απολαύστε ένα μεγάλο πάρτι γεμάτο χρώματα και μουσική από τον Jimmy D!
ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες (ηλικίας 12+) παίρνουν με το εισιτήριο: τσάντα, μπλούζα, γυαλιά και χρώμα την μέρα της εκδήλωσης. Τα παιδιά κάτω των 11 ετών παίρνουν ένα Colour Pack το καθένα στην εκδήλωση!
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Φεστιβάλ Μήλου Κυπερούντας
Η γραφική κοινότητα της Κυπερούντας, φιλοξενεί και φέτος στην πλατεία της το Φεστιβάλ Μήλου, το σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου, ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, που έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση ποικιλιών μήλου που καλλιεργούνται στην Κύπρο, φωτογραφίας με θέμα το μήλο, παραδοσιακά και σύγχρονα εργαλεία για την καλλιέργεια της μηλιάς, λαϊκή αγορά, παρουσίαση εδεσμάτων και ποτών με κύριο συστατικό το μήλο, απόσταξη ζιβανίας με μήλο, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, παρασκευή ψωμιών με προζύμι, σοκολατένιων και καραμελωμένων με μήλο και άλλα πολλά.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Happy Mess
Η ομάδα PARAVAN, παρουσιάζει τη νέα της θεατρική παράσταση με τίτλο "Happy Mess" σε σκηνοθεσία και δραματουργία των Μελίτα Κούτα και Χάρη Καυκαρίδη. Πρόκειται για μια παράσταση που δημιουργήθηκε με τη διαδικασία του devised theatre (Θέατρο της Επινόησης), με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική έρευνα, η οποία έγινε μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων με προσωπικές εμπειρίες και ακαδημαϊκών, έρευνα σε αρχεία, βιβλιοθήκες και βίντεο- ντοκουμέντα. Οι ηθοποιοί, σε στενή συνεργασία με τους συντελεστές της παράστασης, κτίζουν μαζί μια παράσταση την οποία χαρακτηρίζει η έντονη θεατρικότητα, η κινησιολογία, μουσική και η γρήγορη εναλλαγή εικόνων και σκηνών. Το έργο περιστρέφεται γύρω από δύο ιστορίες που εξελίσσονται ταυτόχρονα, καθώς κοιτάζουμε παράλληλα τα παγκόσμια γεγονότα της περιόδου 1969-1974 και την προσωπική ιστορία του ήρωα της παράστασης, του Αλέξη. Παίζουν: Μάριος Κακουλλή. Στέλιος Καλλιστράτης, Μαρία Παπακώστα, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Λουκία Πιερίδου, Πολυξένη Σάββα.
Πρεμιέρα Σ 8 Οκτ στον Κάτω Χώρο του Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία στις 20.30. Παραστάσεις: 12, 14, 16, 18, 19, 22, 23 και 25 Οκτ. Κρατήσεις: 70008086.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Κωδικός Κόκκινο (A Few Good Men)
Ο κίνδυνος της αποκτήνωσης του ανθρώπου είναι ένα θέμα οικουμενικό και εξαιρετικά επίκαιρο. Οι αποχρώσεις της αλήθειας δραματοποιούνται αριστοτεχνικά σε αυτό το θεατρικό έργο από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Aaron Sorkin. Το θεατρικό 'A Few Good Men' μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1992 με τους Tom Cruise, Jack Nicholson και Demi Moore, χαρίζοντας στον Sorkin την πρώτη του υποψηφιότητα (από έξι, μέχρι σήμερα) για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου. Παρακολουθούμε μια υπόθεση στρατιωτικού δικαστηρίου όπου τρεις νεαροί δικηγόροι υπερασπίζονται δύο Πεζοναύτες των ΗΠΑ που κατηγορούνται για το φόνο ενός νεοσύλλεκτου στην ναυτική βάση Guantanamo Bay στην Κούβα. Με τίτλο 'Κωδικός Κόκκινο', το έργο ανεβαίνει αυτό το μήνα με δεκατέσσερεις Κύπριους ηθοποιούς και για μόνο οκτώ παραστάσεις στην Λευκωσία και μία στην Λεμεσό, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, από την Alpha Square. Παίζουν: Βαρνάβας Κυριαζής, Ανδρέας Τσέλεπος, Χριστίνα Μαρούχου, Φώτης Αποστολίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ανδρέας Φυλακτού, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Αντρέας Νικολαΐδης, Τζούλιο Φιλίππο Ντ' Ερρίκο, Κωνσταντίνος Δημητρίου και Ανδρέας Καρούμπας.
Πρεμιέρα Σ 8 Οκτ, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη Λευκωσία στις 20.30. Παραστάσεις Σ-Κ μέχρι τις 30 Οκτ. Κρατήσεις: 77777040.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Εγκαίνια Παλιού Λιμανιού Λεμεσού
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αποκορύφωμα του οποίου θα είναι συναυλία του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, περιλαμβάνουν τα εγκαίνια του παλιού λιμανιού της Λεμεσού, που θα τελέσει το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η τελετή εγκαινίων του παλιού λιμανιού θα αρχίσει από τις 17:30 με τους ζωγράφους της ομάδας «Τέχνη Δίχως Σύνορα» και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την ομάδα κρουστών Batukinio, την ομάδα κανταδόρων Λεμεσού, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού και διάφορους καλλιτέχνες του δρόμου. Θα ακολουθήσει, στις 18:30, περιήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο του λιμανιού, ενώ μετά το επίσημο τελετουργικό και τα εγκαίνια, θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο «Διόνυσο», το συγκρότημα «Αντάμα» και την παιδική χορωδία της Διάστασης. Αποκορύφωμα θα αποτελέσει η συναυλία του γνωστού Κύπριου τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας
Από 8 μέχρι 15 Οκτωβρίου ο Δήμος Αγίας Νάπας φορεί και πάλι τα γιορτινά του και διοργανώνει το περίφημο, με διεθνές πλέον εκτόπισμα, 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ.
Με καλλιτέχνες από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ουκρανία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Λευκορωσία , η Ισπανία, η Ελλάδα και η Κύπρος δημιουργείται ένα φαντασμαγορικό 8ήμερο που εντυπωσιάζει τις χιλιάδες των επισκεπτών του.
Ιδιαίτερα σημαντική για το φετινό 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ η συνεργασία του Φεστιβάλ με το Μεσαιωνικό Ρόδου με το project «Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας». Το πρόγραμμα της έναρξης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεγάλη συναυλία του Ελλαδίτη τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση με τίτλο «Από το Βυζάντιο στο σήμερα». Στην τελετή λήξης 15/10 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Γεωργία Νταγάκη ενώ θα προηγηθεί την Πέμπτη 13/10 συναυλία με τον Μάνο Πυροβολάκη και επίσης η παράσταση "Αιώνων Σύνθεσης" του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ρωμηοσύνη" την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες
Για ακόμα μια χρονιά, οι Κύπριες γυναίκες μαζί με την Europa Donna Κύπρου ενώνουν δυνάμεις και συνεχίζουν τον αγώνα που ξεκίνησαν μαζί. Στις 9 Οκτωβρίου γινόμαστε όλοι ένα, για όλες τις γυναίκες της ζωής μας. Γινόμαστε όλοι ένα, στον αγώνα εναντίον του καρκίνου του μαστού! Θα πραγματοποιηθεί και φέτος όπως κάθε χρόνο η καθιερωμένη Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, της Europa Donna Κύπρου. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ξεκινάμε όλοι μαζί στις 11.00 το πρωί από τον χώρο στάθμευσης στη Λεωφόρο Μακαρίου (με την ευγενή παραχώρηση της εταιρείας ΚΤΗΜΑΚΟ) δίπλα στο Capital Center.
Συνδιοργανωτής Πορείας η Τράπεζα Πειραιώς.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 


Oktoberfest Light
Οι Γερμανοί λατρεύουν την μπίρα και κάθε χρόνο διοργανώνουν στο Μόναχο ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μπίρας στον κόσμο, το Oktoberfest.
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ που είναι παγκοσμίως γνωστό γίνεται έμπνευση και στην Κύπρο όπου διοργανώνεται το "Oktoberfest Light".
Ο Κυπρο-Γερμανικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος διοργανώνει λοιπόν και φέτος για τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου το καθιερωμένο Φεστιβάλ μπίρας "Oktoberfest Light".
Εκεί θα απολαύσεις διάφορα είδη γερμανικής μπίρας και παραδοσιακά εδέσματα, όπως λουκάνικα, κότσι, γερμανική πατατοσαλάτα κ.ά. σε μία γιορταστική ατμόσφαιρα με την συνοδεία των πνευστών του "Windcraft Band".
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

 

Πάμε Φικάρδου για το Φεστιβάλ Παράδοσης
Η μεγάλη ανταπόκριση των φίλων της κοινότητας και η θέληση για προσφορά ώθησε και φέτος τους διοργανωτές να διοργανώσουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης», με σκοπό να βοηθήσουμε ακόμα έναν συνάνθρωπό μας.
Εξ ου λοιπόν και το Φεστιβάλ Παράδοσης στο Φικάρδου που έγινε πλέον θεσμός, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ην Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, 2016.
Πάμε να ταξιδέψουμε ίσως και 100 χρόνια πίσω στο χρόνο! Για άλλη μια φορά, η περιήγηση στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού, μετατρέπεται σε περιήγηση στα μονοπάτια της κυπριακής παράδοσης.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
Η Σκηνή 018 του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου κάνει ποδαρικό στη νέα θεατρική σεζόν με το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη 'Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου' να μεταφέρεται στο θέατρο σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Στην Αθήνα του 1940-1944 παρακολουθούμε την πορεία ζωής του εννιάχρονου Πέτρου προς την εφηβεία την ώρα που ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται. Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει ένα μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει την πατρίδα του. Το σχολείο κλείνει, ο θείος Άγγελος φεύγει για τον πόλεμο, η μαμά μετρά τα τρόφιμα στα ντουλάπια. Ο Πέτρος ζει τις πρώτες νίκες , την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, την κατοχή και την πείνα. Με τον Γιάννη και τον Σωτήρη διαδηλώνει, γράφει συνθήματα στους τοίχους, γνωρίζει τον Αχιλλέα και τη Δροσούλα, συμμετέχει στην αντίσταση. Παίζουν: Γιάννης Καραούλης, Φανή Γεωργακοπούλου, Ντίνα Μιχαηλίδη, Σώτος Σαυράκης, Ανδρέας Βασιλείου, Αντώνης Χαντζής, Ηλίας Ανδρέου, Άννα Γιαγκιώζη, Άντρεα Δημητρίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Αντρέας Μακρής, Στέλιος Καλλιστράτης, Βικτώρια Φώτα, Δημήτρης Μαχαίρας.
Πρεμιέρα Κ 9 Οκτ, νέο κτήριο ΘΟΚ, Λευκωσία. Κρατήσεις: 77772717.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close