Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2016
Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αποκορύφωμα του οποίου θα είναι συναυλία του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, περιλαμβάνουν τα εγκαίνια του παλιού λιμανιού της Λεμεσού, που θα τελέσει το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Λευτέρης Χατζηζαχαρίας, αναφέρθηκε στην ιστορία του παλιού λιμανιού της Λεμεσού, το οποίο σήμερα, μετά από τη συμπλήρωση των εργασιών ανάπλασης, κόστους 17 εκατομμυρίων ευρώ, "προσδίδει ένα νέο κοσμοπολίτικο πρόσωπο στην πόλη".
Ο κ.Χατζηζαχαρίας υπενθύμισε ότι οι εργασίες του μεγαλεπήβολου έργου άρχισαν το 2010 και ολοκληρώθηκαν το 2014 και περιλάμβαναν ανέγερση 20 κτιρίων και κατασκευή πεζογέφυρας, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων με πλατείες και σιντριβάνια, δενδροφυτεύσεις, πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και χώρους στάθμευσης, καθώς και διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ψαρολίμανου και της πρόσβασης του κοινού στην αποβάθρα και στο έργο γενικότερα.

Τελετή και καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Η τελετή εγκαινίων του παλιού λιμανιού θα αρχίσει από τις 17:30 με τους ζωγράφους της ομάδας "Τέχνη Δίχως Σύνορα" και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την ομάδα κρουστών Batukinio, την ομάδα κανταδόρων Λεμεσού, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού και διάφορους καλλιτέχνες του δρόμου.
Θα ακολουθήσει, στις 18:30, περιήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο του λιμανιού, ενώ μετά το επίσημο τελετουργικό και τα εγκαίνια, θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο "Διόνυσο", το συγκρότημα "Αντάμα" και την παιδική χορωδία της Διάστασης.
Αποκορύφωμα θα αποτελέσει η συναυλία του γνωστού Κύπριου τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Σχετικά
Οι Locomondo έρχονται στη Λεμεσό για το 5ο Off Road Festival All Star
Ένα διήμερο γεμάτο αδρεναλίνη, εντυπωσιακά shows, αγωνιστική δράση, μουσική και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους.
Weekend Agenda: 25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, χοροεσπερίδες, θερινό σινεμά και ένα ολόλευκο πάρτι μέσα στη φύση
Μουσική και αστροπαρατήρηση κάτω από το φεγγάρι του Οξύρρυγχου
Το Αρχαίο Ωδείο Πάφου υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μπουζούκια, αφηγήσεις και ξενάγηση στον έναστρο ουρανό.
Δωρεάν εργαστήρια κεραμικής στους Αγίους Βαβατσινιάς
Η Terra Arte CY και ο κεραμίστας Ανδρέας Φασουλίδης προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει βιωματικά την τέχνη του πηλού μέσα από το πρόγραμμα «Technergos».
Ετοιμαζόμαστε για νυχτερινή πεζοπορία στο βουνό με τους Cyprus from Air
Ακολουθώντας αστρικό φως, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά του δάσους από μια διαφορετική οπτική
Γιώρκος και Σαής τραγουδούν κάτω από τα αστέρια στο Sandy Beach
Μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα, γεμάτη ένταση, συναίσθημα και αγαπημένες επιτυχίες
«Beyond the Game»: Μια διαδραστική βραδιά πέρα από τα στερεότυπα στην Πλατεία Ελευθερίας
Έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο
H ανακοίνωση (και η αφίσα) για τη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό
64 χρόνια ιστορίας γιορτάζει φέτος η Γιορτή του Κρασιού, με εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης, αλλά και αναβαθμισμένο πρόγραμμα γεμάτο δημοφιλείς παραστάσεις και δεκάδες καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί
Δες την πρώτη ανατολή με… pilates και μουσική
Ένα διαφορετικό ξημέρωμα στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Οι «Μέρες Ξηρολιθιάς» έρχονται στο Γούρρι
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πανάρχαια τέχνη της πέτρας, με δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
[Screenings] on the Side: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού "ταξιδεύει" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τελευταία Κυριακή του μήνα στη Λευκωσία, είναι διαφορετική