Eating News , Εστιατόρια

Νέα, κυπριακή μπίρα με έμβλημα το γαϊδούρι

Παράγεται από εγχώρια μικροζυθοποιία για λογαριασμό γνωστής φάρμας

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016

Το κυπριακό γαϊδούρι αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο γνωστά εμβλήματα της κυπριακής ηθογραφίας. Ένα κομμάτι της νεότερης κυπριακής κουλτούρας, μέρος της καθημερινότητας της υπαίθρου αλλά και ένα ζώο ταυτισμένο με την αγροτική ζωή της Κύπρου των περασμένων αιώνων.

Σήμερα, το συμπαθές τετράποδο αποτελεί κυρίως ατραξιόν αν και μερικά χρόνια πριν κινδύνευσε με αφανισμό από το νησί μέχρι που ήρθε η Golden Donkey Farm Σκαρίνου της οικογένειας Γεωργιάδη.

Η φάρμα γαϊδουριών στη Σκαρίνου τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μας φέρει ξανά σε επαφή με το τετράποδο ζώο της Κύπρου δημιουργώντας μία πρότυπη φάρμα-πάρκο όπου ανάμεσα σ' άλλα παράγεται γάλα γαϊδούρας και προϊόντα με βάση το γάλα του ζώου αυτού, διογρανώνεται Φεστιβάλ Γαϊδουριού και πλήθος κόσμου την επισκέπτεται τις Κυριακές για χαλάρωση και να λάβει μέρος σε διάφορες δραστηριότητες της φάρμας.

Μπίρα με σήμα το γαϊδουράκι
Το νέο απόκτημα της Golden Donkey Farm είναι η δική της μπίρα η οποία έρχεται να προστεθεί στην γκάμα των προϊόντων που παράγει και βρίσκονται στο πωλητήριό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της City Free Press η μπίρα παράγεται από την γνωστή μικροζυθοποιία Prime που έχει έδρα της την Σωτήρα Αμμοχώστου και εμφιαλώνεται για λογαριασμό της φάρμας στη Σκαρίνου. Η μπίρα ονομάζεται Golden Donkeys Beer και στην ετικέτα της υπάρχει ένα καρτουνίστικο γαϊδουράκι.

Η μπίρα αυτή πωλείται αποκλειστικά στη φάρμα γαϊδουριών στη Σκαρίνου, και κοστίζει 2,50 ευρώ, ενώ όταν την πιείς μπορείς να πάρεις το μπουκάλι για σουβενίρ.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close