Eating News , Εστιατόρια

Ανακαλύψαμε καταπληκτικό curry σε μία απάχικη μπιραρία

Ζήσαμε ένα υπέροχο, γευστικό ταξίδι στην ταϋλανδέζικη κουζίνα εκεί που δεν το περιμέναμε!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016

"Στη Δερύνεια, θα φας καταπληκτικό curry", μου είπε ο κολλητός. Δεν είχα λόγο να τον αμφισβητήσω αφού εκτός από σεφ, έχει γυρίσει όλη την Ασία.

Ήμουν περίεργη. Έτσι μια Πέμπτη, πήρα τη φίλη, γέννημα-θρέμμα Δερύνειας και πήγαμε στο The Square Bar. Καθίσαμε στον ολάνθιστο κήπο, παραγγείλαμε μπίρα, αφού πάει πολύ με το curry και πήραμε τον κατάλογο στα χέρια μας.

Και ναι... σε αυτόν το κατάλογο, που περιέχει κατά τα άλλα τυπικό Pub food, υπάρχει μια ολόκληρη σελίδα με τίτλο "World famous Thai Currys". Αυτή η λίστα περιέχει, έξι γνωστά curry, με θαϋλανδέζικη καταγωγή.

 

 

Εμείς δοκιμάσαμε δύο από αυτά. Το Green Curry με κοτόπουλο (υπάρχει επιλογή να το πάρεις με γαρίδες), αρωματισμένο με φύλλα γλυκολέμονου και ταϊλανδέζικη σάλτσα ψαριού και το Red Curry με γαρίδες ( ή με κοτόπουλο ή βοδινό), με γάλα καρύδας και ταϊλανδέζικα αρωματικά. Τα πιάτα κατέφθασαν κοντά μας, σε μεγάλα πήλινα μπολ και συνοδευμένα με ρύζι.

Η εντύπωση; Ο φίλος είχε απόλυτο δίκιο!


 

Τα curry ήταν αρωματικά, καυτερά όσο πρέπει - όχι πολύ - , με γεμάτες γεύσεις που δεν "έπνιγαν" τη φρεσκάδα των λαχανικών και τα αρώματα των βοτάνων. Ήταν με λίγα λόγια, ένα υπέροχο ταξίδι στην ταϋλανδέζικη κουζίνα.

Εάν είσαι λάτρης των thai curry να πας και θα με θυμηθείς. Εκτός από τα πιο πάνω, η λίστα περιλαμβάνει curry όπως το κίτρινο κρεμώδες curry με κοτόπουλο ή γαρίδες ψημένα σε γάλα καρύδας, ζάχαρη φοινικόδεντρο και σάλτσα ψαριού και το Panaeng, με κοτόπουλο ή γαρίδες, φύλλα γλυκολέμονου, καλαμπόκι και γάλα καρύδας.

Σημείωσε πως εκτός από τα έξι διαφορετικά curry, η λίστα συμπληρώνεται με noodles Tom Yam με γαρίδες. Και το καλύτερο, όλα τα curry και τα noodles, κοστίζουν 9,50 ευρώ μόνο!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close