Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2016
Η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού διήρκεσε εφτά ολόκληρα χρόνια.
Σε μερικές μέρες αναμένεται να ανοίξει και επίσημα τις πόρτες του, υποδεχόμενο επισκέπτες και καλλιτέχνες!
Όλες οι προετοιμασίες για την επίσημη τελετή των εγκαινίων ολοκληρώνονται με πυρετώδεις ρυθμούς και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό περί τα τέλη Νοεμβρίου.
Με επικεφαλής τον Διευθυντή του, γνωστό μουσικοσυνθέτη Βάσο Αργυρίδη, το Παττίχειο Λεμεσού βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για τη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια των εγκαινίων, αλλά και για τον προγραμματισμό των παραστάσεων που θα απολαμβάνει σύντομα το κοινό στο πλήρως ανακαινισμένο Δημοτικό θέατρο.
Παράλληλα διενεργείται και ο απαραίτητος έλεγχος και δοκιμές στις τεχνολογικές εγκαταστάσεις φωτισμού, ήχου και σκηνής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία στελέχωσης του Παττιχείου με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.
Ο Διευθυντής του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού Βάσος Αργυρίδης, τονίζει ότι στόχος είναι η διοργάνωση υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και η προσέλκυση κοινού από όλη την Κύπρο, ώστε να αναδειχθεί ο πολυδύναμος χαρακτήρας του.
Όραμα μας προσθέτει, είναι να καταστεί το Παττίχειο Λεμεσού ισχυρός φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης και να αποτελέσει ουσιαστικό πυρήνα πολιτιστικού σχεδιασμού και έντονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Σύμφωνα με τον κ. Αργυρίδη, στη διάρκεια των εγκαινίων για την επίσημη επαναλειτουργία του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, που θα διαρκέσουν περισσότερες από μια ημέρες, θα φιλοξενηθούν εμβληματικές παραστάσεις που θα στοχεύουν στην υψηλή καλλιτεχνική αξία, τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Λεμεσού και την εμπλοκή κυπρίων καλλιτεχνών και συνόλων.
Αναφερόμενος στον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει το Παττίχειο, ο κ. Αργυρίδης επεσήμανε πως η υπερσύχρονη υποδομή του, ξεπερνά την υπόσταση ενός θεάτρου τοπικής εμβέλειας και το καθιστά πολιτιστική οδό ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Το Παττίχειο υπογράμμισε, μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις πολιτιστικές ανάγκες όχι μόνο του Δήμου Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, δίδοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων έκφρασης και τέχνης.
Σχετικά

Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στην Κύπρο με την πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό

«Finding Home»: Μία σόλο παράσταση του Δανού κλόουν Denni Dennis
Μια θεατρική περιπλάνηση στα όρια της τέχνης, της αγάπης και της ανθρώπινης ευαλωτότητας

Ο Χαμπής «σπάει τον πάγο» στη Λευκωσία – Προστέθηκε δεύτερη παράσταση
Sold out για την πρώτη ημερομηνία στην πρωτεύσουσα

Η γαλλική κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» ανεβαίνει στο Θέατρο Διόνυσος
Ο Παναγιώτης Λάρκου, σκηνοθετεί τις περιπέτειες του εκδότη Πιέρ Μπροσάν και των φίλων του

Ο Φιάκας, η κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή στην Αξιοθέα
Η κωμωδία αυτή του 1870, η οποία σατιρίζει τις κοινωνικές τάσεις εκείνης της εποχής επίκαιρες ακόμα και σήμερα

"Ο μικρός πρίγκιπας" ταξιδεύει στα χωριά της Κύπρου
Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού

«Μέχρι να μείνω»: Μία κοινωνική θεατρική παράσταση για όλα τα αδέσποτα
Μια συγκινητική ιστορία που μιλά κατευθείαν στην καρδιά μικρών και μεγάλων

«Ως αληθώς (Φωνές παιδιών… Κραυγές γυναικών)»: Δραματοποιημένο αναλόγιο στην Αξιοθέα
Από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη

«Πνεύμονες» του Duncan Macmillan στο Θέατρο Δέντρο
Μια σύγχρονη ιστορία αγάπης και προβληματισμού για το μέλλον, σε σκηνοθεσία Cristian Vladescu και διασκευή Έλσας Ράβναλη

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Ένα αριστουργηματικό διαχρονικό έργο έρχεται στην Κύπρο
Το Κρατικό Ιταλικό Θέατρο Balletto di Milano παρουσιάζει μια αποκλειστική εκδοχή με μουσική του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Κύπριδες παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Skylight»
Η παράσταση εξερευνά την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ αντιφατικών δυνάμεων που μας καθορίζουν.

Οι 6 πρώτες θεατρικές παραστάσεις για τον Σεπτέμβριο
Από κλασικά έργα μέχρι σύγχρονες δημιουργίες, το φθινόπωρο ξεκινά με θέατρο