Δημοσιεύτηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2016
Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» εγκαινιάζει τη νέα θεατρική περίοδο ανοίγοντας την Αυλαία της Παιδικής του Σκηνής, για τους μικρούς του φίλους με την επίσημη πρεμιέρα του πιο πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος όλων των εποχών, του αριστουργήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «ΔΟΝ ΚΙΧώΤΗΣ» σε διασκευή για παιδιά του Δημήτρη Αδάμη που θα δοθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 - ώρα 10.30 π.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».
Ένα καινούργιο θεατρικό έργο, γεμάτο από τους ήρωες του υπέροχου αυτού κειμένου της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Η ιστορία
Για τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου να ταξιδέψει και να γνωρίσει… Να μάθει τον κόσμο… Να αντιμετωπίσει Ανεμόμυλους. Να βρει την αλήθεια του, την αλήθεια του καθενός.
Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στην Ισπανία. Ένας ευγενής που ζει εκεί με την ανιψιά του, και τους λίγους αλλά καλούς του υπηρέτες διαβάζει πολλά βιβλία αλλά ένα από αυτά του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι το βιβλίο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες ο «Δον Κιχώτης». Αμέσως ,χωρίς δεύτερη σκέψη, πείθει τον εαυτό του ότι ο Δον Κιχώτης, είναι αυτός ο ίδιος και ότι ο συγγραφέας ουσιαστικά περιγράφει τις περιπέτειες και τα ταξίδια του. Αυτό τον οδηγεί να αναζητήσει τα ίχνη του ήρωά του στο δικό του πια ταξίδι που έχει άπειρες ομοιότητες με το ταξίδι του Δον Κιχώτη.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» τις ιδέες στις οποίες βασίζεται το πασίγνωστο αυτό έργο μέσα από μια σύγχρονη ματιά.
Η αιώνια μάχη του Καλού με το Κακό, το όνειρο και η επιθυμία για ένα κόσμο καλύτερο, ένα κόσμο ιδανικό, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας, η αλληλεγγύη, η φιλία, η γνώση και αυτογνωσία και πολλά άλλα μηνύματα και ιδέες αναδύονται μέσα από τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη.
Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την υψηλή αισθητική και την ποιότητα που διακρίνει τις παραστάσεις μας, στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού μιας και το έργο μας διαδραματίζεται στην Ισπανία.
Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών αλλά και άλλων που επηρεάστηκαν από την μεγάλη παράδοση της Ιβηρικής Χερσονήσου .Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το φλαμένκο μέχρι τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.
Μια φαντασμαγορική παράσταση με πλούσια χρώματα και εικόνες, ένα υπέροχο σκηνικό και καταπληκτικά κοστούμια, άφθονα ηχητικά και φωτιστικά εφφέ, μουσική και τραγούδια, χορό, κούκλες, ευφυέστατους διαλόγους, ρυθμό και ζωντάνια. Μια πανδαισία χρωμάτων και συνδυασμό με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του έργου.
-
Παττίχειο Θέατρο Σκάλα (πρώην Αττικό)
25 Σεπτεμβρίου - 27 Νοεμβρίου 2016
Σχετικά
«Η γιαγιά μας… η καλή;» από τη θεατρική ομάδα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
Παράσταση εμπνευσμένη από το κυπρώτικο σκετς «Άγια Στολίστε τη Γιαγιά», της Μάρως Κουσιάππα
Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος ηθοποιός, Αντώνης Φαρής
Ήταν γνωστός για τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Πρώτη σταγόνα (2014) και Μελίαρτος (2021), ενώ το 2020 διαγωνίστηκε και στο μουσικό τηλεοπτικό σόου The Voice of Greece
"Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος": Ο Γρηγόρης Γεωργίου σε έναν δυνατό μονόλογο
Ο καθηλωτικός θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου με Βραβείο ΒΟRN-2020 και Εθνικό Βραβείο Δραματουργείας-2022, Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μιρό, για πρώτη φορά στην Κύπρο
«Μαργαρίτα forever»: Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή
Σε διασκευή-σκηνοθεσία Νικολέττας Βερύκιου και Έλενας Παυλίδου
4 παιδικές παραστάσεις για να δεις με το παιδί το επόμενο διάστημα στην Κύπρο
Παραμύθια, ήρωες και φαντασία ζωντανεύουν στις σκηνές της Κύπρου
Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι ανεβαίνει στην σκηνή του ΘΟΚ
Σε θεατρική διασκευή του Κεν Λούντβιχ και σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά
«Το Νησί»: η καινούργια, 182η παραγωγή της ΕΘΑΛ σε συνεργασία με την Point To Contemporary Theater
Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, προϊόν έρευνας και μυθοπλασίας, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και καταγεγραμμένες αφηγήσεις.
H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ «Ένας άλλος Βίνσεντ»
Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
H Sadahzinia "αφηγείται" την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας
Η πρώτη γυναίκα της ελληνικής hip hop σκηνής, κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, σε Λεμεσό και Λευκωσία
H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ «Ένας άλλος Βίνσεντ»
Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
Η παράσταση «Μια Ιλιάδα» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη πάει Πάφο
Το έργο που ανεβάζει το Σατιρικό Θέατρο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, ταξιδεύει για μία παράσταση στην Πάφο
Μαργαρίτα forever: Βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» στον ΘΟΚ
Μια παραγωγή Θεάτρου Βαλίτσα