Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2016
Η λίστα με τα φεστιβάλ που προγραμματίζονται για το μήνα Σεπτέμβριο, από ό,τι φαίνεται δεν έχει τελειωμό, αφού καθημερινά ξεπηδούν διοργανώσεις σε πόλεις και χωριά! Πέρα λοιπόν από τη λίστα με τα 14 φεστιβάλ του Σεπτέμβρη που σου ετοιμάσαμε πριν από λίγες, σου παραθέτουμε πιο κάτω κι άλλα φεστιβάλ που έπεσαν στην αντίληψή μας αυτές τις μέρες.

Φεστιβάλ Ροδιού
Την ώρα λοιπόν που στην πρωτεύουσα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα δύο φεστιβάλ μπίρας, στην κοινότητα Ορμήδειας προγραμματίζονται δύο φεστιβάλ Ροδιού!
Το μεν πρώτο διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ορμήδειας «ΤΟ ΡΟΔΙ», το δε δεύτερο από το ο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας.
Το φεστιβάλ του Πολιτιστικού Ομίλου Ορμήδειας, το 13ο Φεστιβάλ Ροδιού λοιπόν, θα διεξαχθεί στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας τηνΠαρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, πέρα από παραδοσιακά κυπριακά φαγητά (όπως οφτόν κλέφτικο), θα προσφέρονται και ρόδια και άλλα παράγωγά τους σε όλους τους παρευρισκομένους. Στο φεστιβάλ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αναλάβουν ο Κύπριος τραγουδιστής Κούλης Θεοδώρου μαζί με τη Μαρία Θεοδότου και την ορχήστρα τους. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν. Φαγητό: €10 με ένα ποτό, €7 για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Το δεύτερο φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο (στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας), και διοργανωτής αυτή τη φορά είναι το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας. Στο φεστιβάλ που αρχίζει στις 20.00, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια και εδέσματα από ρόδι. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Μέρες Κουμανταρίας
Τα 14 χωριά της περιοχής Κουμανταρίας τα λεγόμενα 14 κουμανταροχώρια της Επαρχίας Λεμεσού (Αγ.Γεώργιος, Αγ.Κωνσταντίνος, Αγ.Μάμας, Αγ.Παύλος, Αψιού, Γεράσα, Δωρός, Ζωοπηγή, Καλό Χωριό, Καπηλείο, Λάνια, Λουβαράς, Μονάγρι, Συλίκου) διοργανώνουν μία φορά τον χρόνο το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ Κουμανταρίας, κάτω από τον τίτλο "Μέρες Κουμανταρίας".
Στο φεστιβάλ, που φέτος θα διαρκέσει από τις 9-16 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το διαφορετικά είδη κουμανδαρίας, να συμμετέχουν στη συγκομιδή και στο πάτημα των σταφυλιών και να μάθουν πώς να μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας Κουμανδαρία.
Μπορούν ακόμα να επισκεφθούν τοπικά οινοποιεία, αμπελώνες και να απολαύσουν παραδοσιακή κυπριακή μουσική και χορούς και Κυπριακές λιχουδιές.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Καπηλειό στις 17 Σεπτεμβρίου.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ΕΔΩ.

Έρχεται το πρώτο φεστιβάλ οφτού κλέφτικου!
Ένα από τα αγαπημένα και πιο αμαρτωλά πιάτα της κυπριακής γαστρονομίας αποκτά το δικό του φεστιβάλ. Έτσι οι λάτρεις του οφτού κλέφτικου μπορούν να νιώθουν πια περήφανοι για το δικό τους φεστιβάλ.
Για πρώτη φορά ένα τέτοιο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα του Μενεού στην επαρχία Λάρνακας.
Ετοίμασε λοιπόν την όρεξή σου και πάρε την παρέα για να απολαύσεις άφθονο και λαχταριστό οφτό την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στο προαύλιο του Σωματείου στο Μενεού.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

Η Ανώγυρα μάς καλεί στο Φεστιβάλ Παστελιού
Το όμορφο χωριό Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού, διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε Σεπτέμβριο, το καθιερωμένο "Φεστιβάλ Παστελιού" και μας προσκαλεί να το επικσεφθούμε! Εξάλλου, το παστέλι είναι άμεσα συνδεδεμένο με το χωριό, το οποίο φημίζεται για την παραγωγή του, η οποία περνά από γενιά σε γενιά, ενώ το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει πλέον καταστεί θεσμός, καθώς φέτος διοργανώνεται για 28η χρονιά.
Στο χωριό λοιπόν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ανώγυρας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε επίδειξη παρασκευής παστελιού αλλά και να απολαύσουμε παστέλι, κουλλουρούθκια κι άλλα παραδοσιακά προϊόντα, φαγητό και ποτό, συντροφιά μουσική και τραγούδια.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

24ο Φεστιβάλ Γάλακτος
Το 24ο Φεστιβάλ γάλακτος θα διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Χαλκάνωρα «Δημήτρης Χάματσος» στο Δάλι. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ στη σκηνή θα εμφανιστούν οι Βασίλης Καρράς μαζί με τους Κατερίνα Στικούδη, Σταύρο Κωσταντίνου και Ανδρέα Λέοντα για μια ανεπανάληπτη συναυλία.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

Φεστιβάλ Αγίας Νάπας
Ο Δήμος Αγίας Νάπας παρουσιάζει το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, μια υψηλού επιπέδου Πολιτιστική εκδήλωση, η οποία για 32 χρόνια προσφέρει ποιότητα Πολιτισμού και έμπρακτα τιμά ολόκληρη την Ιστορία και την Παράδοση της Κύπρου.
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας, και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μάθε αναλυτικά το πρόγραμμα, ΕΔΩ.
Σχετικά
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ