Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2016
Ο Ευγένιος Τριβιζάς, από το "Νησί των Πυροτεχνημάτων" στη Θεσσαλονίκη σε ένα μεγαλειώδες, παραμυθένιο θεματικό πάρκο!

Σε μια μοναδική συνεργασία με τον κοσμαγάπητο ποιητή παραμυθιών Ευγένιο Τριβιζά, η ΔΕΘ-Helexpo, ετοιμάζεται να μας εκπλήξει με ένα φαντασμαγορικό θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Με υψηλά εκπαιδευτικά στάνταρ και έντονο διαδραστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, "Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά", θα αποκαλύψουν προς το παρόν ένα μικρό μόνο μέρος από τα ανείπωτα μυστικά τους, κατά τη διάρκεια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προτού κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στις 24 Οκτωβρίου.

Στο περίπτερο 1 της 81ης ΔΕΘ, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να βιώσουν την εντατική προετοιμασία του πρωτότυπου αυτού θεματικού πάρκου και την αγωνία της δημιουργίας ενός... μαγικού σύμπαντος. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, κυριολεκτικά βγαλμένο από τους μαγικούς και παραμυθένιους κόσμους της αστείρευτης φαντασίας του Ευγένιου Τριβιζά. Το μουσείο, τα προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, ο χώρος με τα παραμυθένια μικρο-αντικείμενα... είναι κάποιοι από τους σταθμούς στο υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του παραμυθιού. Μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν αξέχαστες στιγμές και θα ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο και τις παραμυθοχώρες του αγαπημένου παραμυθά!
Καλοί μου φίλοι,
Οι λάτρεις των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα «επιβιβαστούν» στο «Εξπρές των Ονείρων», γνωστό επίσης και ως «Τρένο που πάει παντού», και με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πουπού την αλεπού, την Καιτούλα την κοκέτα την κοτούλα, τη Λιλή την παρδαλή λεοπάρδαλη και άλλους, θα απολαύσουν μια καταιγιστική διαδρομή σε χώρες άγνωστες και ζούγκλες μακρινές, θα ακούσουν συναρπαστικές ιστορίες, θα λύσουν αξεδιάλυτα μυστήρια και θα αψηφήσουν τις ραδιουργίες της Δόνας Τερηδόνας, τις απειλές της μάγισσας Φρικαντέλας και τις παγίδες που στήνει, σε κάθε τους βήμα, ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι.
To νέο, θεματικό πάρκο περιμένει τους επισκέπτες για να τους «ταξιδέψει» στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού. Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Τρένο που πάει παντού» και ανακαλύπτουν τους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Ταξιδεύουν στο «Μουσείο της Φαντασίας» και γυρίζουν πίσω στον χρόνο στη «Γειτονιά των μυστικών κόσμων». Λύνουν τους γρίφους, απαντούν στα αινίγματα και αποδρούν από τα «Δωμάτια του παραμυθένιου Μυστηρίου». Οι πιο φανταστικές ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά τους, στην «Αίθουσα αφήγησης» και τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύουν στην πιο μαγική διαδρομή.
Μια πρώτη "κλεφτή" ματιά στην 81η ΔΕΘ (μέρος του πάρκου και προετοιμασία), χωρίς πρόσθετο εισιτήριο (πέρα από το εισιτήριο εισόδου στη ΔΕΘ), από 9 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2016.
Επίσημο άνοιγμα: 24 Οκτωβρίου 2016 έως Φεβρουάριο 2017. Περίπτερο 1, ΔΕΘ.
Σχετικά
Αυτές είναι οι πόλεις με το υψηλότερο κόστος ζωής αυτή τη στιγμή - 479 στη λίστα, η θέση τεσσάρων κυπριακών
To να ζεις στα συναρπαστικά πολιτιστικά κέντρα του κόσμου, στους κορυφαίους προορισμούς όπου χτυπά η καρδιά του καλού φαγητού, των αγορών και της διασκέδασης, δεν είναι φθηνό
Άρχισε να χιονίζει στο Τρόοδος (εικόνα)
Λασποβροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το επόμενο 24ωρο
10 ιδανικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδι τον Φεβρουάριο
Ο Φεβρουάριος προσφέρεται για ταξίδια αφού θα βρεις πολύ καλές τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων
Netflix: Οι σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο
Το Netflix παρουσιάζει τις σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο.
Το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, αναβαθμίζεται
Συνεχίζεται η αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου με την εγκατάσταση νέου ηχοσυστήματος
Οι 100 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Empire»
Κλασικές πλέον τηλεοπτικές σειρές όπως το γκανγκστερικό «The Sopranos» αλλά και σύγχρονα spin-off διάσημων κινηματογραφικών μπλοκμπάστερ όπως το «Andor» από το σύμπαν του «Star Wars» βρέθηκαν ανάμεσα στις επιλογές των αναγνωστών του «Empire»
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτός είναι ο «πιο cool» δρόμος του 2026 – Γεμάτος μουσική και μποέμ ατμόσφαιρα
Το περιοδικό Time Out αναδεικνύει το γιορτινό κλίμα, τη σάμπα και τα καταστήματα με ανοιχτές πόρτες.
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού» του καιρού για σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 ξεχωριστά ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα, για του Αγίου Βαλεντίνου
Ρομαντικές Αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Προσφορές σε 4 κυπριακά ξενοδοχεία, ιδανικά για χειμερινές αποδράσεις
Χειμερινές αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη για το 2026
Μια ευρωπαϊκή πόλη ανεβαίνει στην κορυφή των ταξιδιωτικών λιστών για το 2026, συνδυάζοντας έντονο παλμό, πολιτισμό και μεγάλα γεγονότα που αλλάζουν την εμπειρία του city break.