Eating News , Εστιατόρια

Αυτά είναι τα προϊόντα κάνναβης που θα βρεις στα κυπριακά ράφια

9 προϊόντακάνναβης στο εμπόριο!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2016

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν συσκευασμένα προϊόντα κάνναβης στο εμπόριο τα οποία μπορεί κανείς να βρει νόμιμα είτε στα σουπερμάρκετ - στον πάγκο με τις υγιεινές τροφές και τα super food - είτε σε καταστήματα βιολογικών ή ακόμη και σε καταστήματα με προϊόντα υγιεινής διατροφής και συμπληρωμάτων.

Σύντομα μάλιστα γνωστό αρτο-ζαχαροπλαστείο της Λευκωσίας θα διαθέτει προς πώληση μπισκοτα κάνναβης!
Μεταξύ λοιπόν των βοτάνων, των τσαγιών, των σπόρων, των ξηρών καρπών, των καλλυντικών χωρίς parabens και άλλων φυτικών και φυσικών προϊόντων, μπορεί εύκολα κανείς να βρει και προϊόντα της κάνναβης.

Σύμφωνα με το politis.com.cy, στην κυπριακή αγορά μπορείτε να αγοράσετε:


1. Σπόρους κάνναβης
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι σπόροι κάνναβης είναι μια ισορροπημένη πηγή πρωτεΐνης, η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό. Η ποσότητα της πρωτεΐνης που περιέχουν είναι 50%, και περιλαμβάνει όλα τα βασικά μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες των σπόρων κάνναβης είναι η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά.
Επίσης, βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος, καθιστώντας το πιο ελαστικό. Όταν καταναλώνουμε σπόρους κάνναβης, τα οστά και οι αρθρώσεις μας γίνονται ισχυρότερα, ενώ το σώμα εμπλουτίζεται με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, υγιή λιπαρά και ανόργανα συστατικά. Η κάνναβη χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση των επιπέδων χοληστρόλης στο αίμα, ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώσει το άγχος. Μπορεί κανείς να τους βάλει στη σαλάτα, να τους φάει με δημητριακά στο πρωινό ή να τους αντικαταστήσει στη μαγειρική με κάποιον ξηρό καρπό.

 

2. Λάδι κάνναβης
Το λάδι της κάνναβης είναι ένα πολύ θρεπτικό προϊόν καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, καροτένιο, φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια και πολλά μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο. Είναι πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και περιέχει και τα 20 γνωστά αμινοξέα. Τέλος περιέχει βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C, D και E. Το έντονο πράσινο χρώμα του ελαίου οφείλεται στη μεγάλη συγκέντρωση χλωροφύλλης που υπάρχει στους σπόρους. Δεν μαγειρεύεται. Τρώγεται ωμό στις σαλάτες.

 

3. Καψούλες από λάδι κάνναβης
Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του λαδιού αυτού είναι η μεγάλη του περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, περισσότερο από κάθε άλλο φυτό στον κόσμο, καθιστώντας το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής. Τα Ω-λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία, είναι υπεύθυνα για τη λάμψη στο δέρμα, στα μαλλιά και τα μάτια και βασικά για τη πνευματική διάυγεια. Επίσης λιπαίνουν και καθαρίζουν τις αρτηρίες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα Ω-λιπαρά οξέα δε μπορούν να συντεθούν στον οργανισμό και λαμβάνονται αποκλειστικά με τη διατροφή.

 

4. Πρωτεϊνη κάνναβης
Σκόνη από σπόρους ήμερης κάνναβης. Περιέχει όλα τα πιο πάνω οφέλη της κάνναβης για την υγεία και καταναλώνεται ως ρόφημα αφού διαλυθεί σε νερό ή σε χυμό λαχανικών. Μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα. Η πρωτεΐνη αποτελεί το θεμελιώδες δομικό στοιχείο των μυών μας και είναι σημαντική, ιδιαίτερα για τους αθλητές και αυτούς που ασκούνται σε τακτική βάση.

 

5. Γάλα Κάνναβης
Γίνεται με την ανάμειξη σπόρων κάνναβης με νερό, και έχει μια χαρακτηριστική γεύση καρυδιού. Δοκιμάστε το σε ένα τσάι ή smoothie. Να είστε βέβαιοι ότι το γάλα κάνναβης δεν περιέχει καμία από τις ψυχοδραστικές ιδιότητες της μαριχουάνας. Το γάλα κάνναβης έχει υψηλά φυσικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από ό, τι άλλα μη-γαλακτοκομικά ποτά, είναι μια καλή πηγή σιδήρου (η οποία είναι απούσα στο αγελαδινό γάλα), έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Σε αντίθεση με τη σόγια, η κάνναβη δε γίνεται να τροποποιηθεί γενετικά.

 

6. Μπάρες κάνναβης
Τρώγονται ως σνακ. Περιέχουν φυτική πρωτεΐνη και ωμέγα -3.

 

7. Αποξηραμμένη κάνναβη
Όσον αφορά στο προϊόν της εταιρείας Blue Bud & Co, το οποίο η αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση - συνεχίζει να κυκλοφορεί σε 47 σημεία ανά την Κύπρο. Πρόκειται για αποξηραμμένη κλωστική κάνναβη την οποία μπορεί κανείς να κάνει τσάι (χωρίς να μαστουρώσει), να προσθέσει στο φαγητό του ή να καπνίσει. Και σε άλλες χώρες άτομα που προσπαθούν να κόψουν τη νικοτίνη καπνίζουν ήμερη κάνναβη η οποία περιέχει ελάχιστα ποσοστά τετραϋδροκανναβινόλης και δεν είναι ψυχοτρόπος.
Η Blue Bud & Co αναμένεται να πλασάρει σύντομα στην αγορά και μπισκότα κάνναβης σε συνεργασία με το γνωστό αρτοποιείο - ζαχαροπλαστείο Vienna. Θα προσφέρονται σε τρεις γεύσεις αρχικά σοκολάτα, καρύδι Pecan και Blueberry σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας η οποία θα κινηθεί νομικά εναντίον της κυπριακής Αστυνομίας για την κατάσχεση των 22 συσκευασιών του προϊόντος της.

 

8. Καλλυντικά από λάδι και γάλα κάνναβης
Το έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται ευρέως και σε καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης σώματος και μαλλιών, όπως κρέμες, σαμπουάν, σαπούνια. Έχει μεγάλη απορροφητικότητα από το δέρμα και αντιφλεγμονώδεις, ενυδατικές, αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες, ενώ είναι ιδανική συμπληρωματική θεραπεία για δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, το έκζεμα, η ακμή. Τελευταία απαντάται σε αντηλιακά προϊόντα, καθώς προστατεύει από την ακτινοβολία.

 

9. Χαρτάκια για στριφτά τσιγάρα

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close