Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2016
Το 10ο, Cyprus-Russia Gala που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, έχει πλέον εδραιωθεί σαν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα στο νησί.
Το Cyprus-Russia Gala γιορτάζει το μακρύ και διαρκή δεσμό ανάμεσα στις δύο χώρες, ο οποίος βασίζεται στην αμοιβαία φιλία, εμπιστοσύνη και υποστήριξη, τόσο σε επίπεδο κρατών όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Η εκδήλωση, πέραν της διπλωματικής και πολιτιστικής της σημασίας, έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα που εστιάζει στην στήριξη του Ιδρύματος "Ραδιομαραθώνιος".
Καλλιτέχνες από την Κύπρο και τη Ρωσία, θα ενώσουν τις φωνές τους και το ταλέντο τους, προσφέροντας στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.}
Οι καλλιτέχνες που θα μας μαγέψουν στο φετινό Cyprus-Russia Gala είναι:
Ο Dmitry Masleev. Ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και πιανίστες, νικητής του XV Διεθνές Διαγωνισμού Τσαϊκόφσκι 2015. Ο Dmitry Masleev πήρε το πρώτο Βραβείο κερδίζοντας το θαυμασμό του κοινού, της κριτικής επιτροπής, και των μέσων ενημέρωσης.
Ο θίασος Berezka Ensemble. Με χορογραφίες που συχνά βασίζονται σε παραδοσιακές μελωδίες, με πλούσιο και μοναδικό ρεπερτόριο, αναπαράγοντας ποιητικά εικόνες της καθημερινής ζωής.
Ο DiDuLa. Ένας δεξιοτέχνης κιθαρίστας και συνθέτης, που με το ροκ συγκρότημά του ταξιδεύει το κοινό από ροκ ήχους σε νέο φλαμένκο και λαϊκά ακούσματα.
Οι Κύπριοι καλλιτέχνες είναι:
Η Ζωή Νικολαΐδου, μια διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο, βραβευμένη με την κορυφαία διάκριση του Schlossoper Haldensten 2007.
Mέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, με σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή του νησιού. Παρουσιάζοντας συμφωνικά παραστάσεις για το κοινό όλων των ηλικιών, συμβάλλει στην εκπαίδευση και την καλλιέργεια της κλασικής μουσικής σε νέα ακροατήρια.
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ο πιο επιτυχημένος Έλληνας καλλιτέχνης της τελευταίας δεκαετίας (2000-2011), νικητής πολλών μουσικών βραβείων συμπεριλαμβανομένων του καλύτερου ποπ άλμπουμ, του τραγουδιού της χρονιάς και άλμπουμ της χρονιάς στα βραβεία Αρίων 2007, καθώς και του καλύτερου συνθέτη του έτους στα βραβεία Status 2007.
Η εξαιρετική αυτή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεχή υποστήριξη του Μέγα Χορηγού του Gala, Interros Group, που έχει επίσης υποστηρίξει το θεσμό τις χρονιές 2007, 2008, 2010, 2011, 2013 και 2015.
Ο Όμιλος είναι ευρέως γνωστός ως πολιτιστικός και φιλανθρωπικός χορηγός στην Κύπρο, διαδραματίζοντας επίσης ενεργό ρόλο στην υποστήριξη ανθρωπιστικών έργων στη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο.
Το Cyprus-Russia Gala οργανώνεται και παρουσιάζεται από την Ensemble Productions Ltd, υπό την υψηλή αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου, κας Άντρη Αναστασιάδη.
-
Προεδρικό Μέγαρο
10 Σεπτεμβρίου 2016
Σχετικά
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Όμοδος ανακοίνωσε τριήμερο Christmas Market
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!
Winter Wonderland by Hadjikostas: Το πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χρονιάς θα στηθεί στην ορεινή Λευκωσία!
Ζήστε τη μαγεία των γιορτών στο ειδυλλιακό Κτήμα Χατζηκώστα, στην περιοχή Ευρύχου της επαρχίας Λευκωσίας
Στη Λεμεσό... θέλουν να κάνουν την πόλη τους καλύτερη
Εξ ου και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου διοργανώνουν την Ημερίδα «Κοινωνία για όλους σε μια πόλη για όλους»
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παραδοσιακού Χορού θα γίνει στην Κύπρο τον Νοέμβριο
Θέμα του «Ο Παραδοσιακός Χορός στην Επιστημονική Σφαίρα του 21ου Αιώνα»
53 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ και συναυλίες μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αποδράσεις στη φύση
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγαλύτερη γιορτή του αυτοκινήτου στην Κύπρο
Το 20ό Boyz Stuff Show επιστρέφει και φέτος. Μαζί η 5η Έκθεση Μοτοσικλέτας και η 15η Έκθεση Κλασικού & Σπορ Αυτοκινήτου
Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, για καλό σκοπό!
Με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία από 1-5 ευρώ
Γιορτή του Αγίου Δημητρίου με ζιβανία και παλουζέ
Παράδοση, μουσική και χαρά στην καρδιά του χωριού