Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2016
Το "Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών" έχει καταστεί θεσμός και αποτελεί μία από τις σημαντικές εκδηλώσεις που γίνονται στη Λεμεσό με θέμα τους παραδοσιακούς χορούς, τη γνωριμία με διαφορετικούς λαούς και άλλες κουλτούρες μέσω των παραδοσιακών χορών.
Είναι μία συνάντηση συγκροτημάτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου που οργανώνεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πρωτοτυπία με στόχο, μεταξύ άλλων, τη σύσφιξη των σχέσεων του λαού μας με όλους τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες, αλλά και την προσφορά ενός ξεχωριστού θεάματος στους ξένους και ντόπιους θεατές.
Στα χρόνια που πέρασαν η επιτυχία των εκδηλώσεων του Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ ήταν πολύ μεγάλη. Οι πλατείες της Λεμεσού, γέμισαν από κόσμο που χάρηκε τους χορούς και τα τραγούδια της παράδοσης των λαών. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται σε δρόμους και γειτονιές της πόλης χωρίς εισιτήριο ώστε να μπορεί ο κάθε ένας να παρακολουθεί αυτό το πολιτιστικό γεγονός.
Ο Δήμος Λεμεσού με υπερηφάνεια παρουσιάζει το 10ο στη σειρά Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο φέτος πραγματοποιείται με την συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου που έχει δείξει έμπρακτα τις ευαισθησίες της για τα πολιτιστικά δρώμενα που προάγουν και την πνευματική ανάπτυξη του κοινού.
Η περίοδος που θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ έχει καθοριστεί από τη 1η μέχρι τις 5 Αυγούστου 2016. Ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζει την προσπάθεια του ώστε να επαναφέρει το Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ στη μορφή όπως ξεκίνησε πριν 10 χρόνια με τη συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων από το εξωτερικό. Το κοινό δείχνει κάθε χρόνο και εντονότερα την ευχαρίστηση του με την αυξανόμενη παρουσία του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται χωρίς εισιτήριο.
Oι εκδηλώσεις θα γίνουν ως ακολούθως:
Δευτερά 1/8, 20.30
Έναρξη
Ημικυκλική αποβάθρα έναντι του Yellow cafe στο Μόλο
Τρίτη 2/8, 20.30
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το συνοικιακό συμβούλιο Aποστόλου Ανδρέα περίβολος εκκλησίας Aποστόλου Ανδρέα
Πέμπτη 4/8, 20:30
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το συνοικιακό Συμβούλιο Ζακακίου
Περίβολος εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας
Παρασκευή 5/8, 20.30
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων Κύπρου
Λήξη φεστιβάλ
Πλατεία παλιού λιμανιού Λεμεσού
Σχετικά

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Ο Ιούνης φέρνει αγαπημένους καλλιτέχνες, φεστιβάλ, θέατρο και γέλιο

Η αγαπημένη τετράδα του κυπριακού stand-up comedy επιστρέφει
Με μία από τις τέσσερις παραστάσεις να είναι ήδη sold out

Κατακλυσμός 2025: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις στην Κύπρο
Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!

Tα παγωτατζίδικα της Αγλαντζιάς το Σάββατο βγαίνουν στους δρόμους
... και κερνούν παγωτό!