Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Για μεζέδες στη νέα ταβέρνα "Οδόφραγμα"

Είδης σχάρας, μεζέδες, platter και μία όμορφη αυλή στο νέο μαγαζί της πρωτεύουσας

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2016

Νέα άφιξη στα λημέρια της πρωτεύουσας και μάλιστα σε μια συνοικία που θέλει να μην ξεχνιέται και να μην αφήνεται. Το 'Οδόφραγμα' είναι μια γραφική ταβέρνα με τα όλα της! Ένα παλιό γκαράζ συγκεκριμένα… που μετατράπηκε σ' ένα μερακλίδικο εστιατόριο, το οποίο σερβίρει όλα τα είδη σχάρας και οφτό στο πήλινο.

Ακριβώς πίσω από το λυόμενο σπιτάκι της Αστυνομίας του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου -ανάμεσα στα ψηλά κυπαρίσσια που φυτεύτηκαν κατά μήκος του δρόμου από τότε που άνοιξε η δίοδος και δίπλα στα θεόρατα πεύκα που προϋπήρχαν προτού γίνει η περιοχή μια σιωπηλή συνοικία-, το νέο ταβερνάκι είναι μια όαση δροσιάς και αυθεντικής μεζεδοκατάνυξης.

Όλα ψήνονται στη σχάρα κι όλα σερβίρονται με λεπτές ροδέλες τηγανητής πατάτας, πασπαλισμένες με ρίγανη. Το platter (€17) του μαγαζιού, αν και απευθύνεται σε 2 άτομα, χορταίνει τρία! Και χοιρινό σουβλάκι και κοτόπουλο και σεφταλιά, όλα ορθά ψημένα και γενναιόδωρα σερβιρισμένα.

Η σαλάτα ολόφρεσκια και σε μεγάλο δοχείο, έρχεται με τα κρύα ορεκτικά στην αρχή, ανοίγοντας την όρεξή σου για όλα όσα πρόκειται να φτάσουν στη συνέχεια στο τραπέζι σου. Το χαλούμι στη σχάρα εξαιρετικό.

Και μετά ξεκινάς να τσουγκρίζεις το παγωμένο ποτήρι σου με μπίρα, την ίδια στιγμή που βάζεις στο στόμα το πρώτο κομμάτι του σχαρομεζέ. Και δεν μένεις εκεί -τουλάχιστον εμείς, εκείνη τη νύχτα δοκιμάσαμε και το οφτό (€9 τη μερίδα) που το κάναμε προκράτηση, αλλιώς θα μέναμε με 'δκυο σείλη καμένα'… Μας το έφεραν μέσα σε μια όμορφη γάστρα και ήταν μέλι το άτιμο -και το κρέας και οι πατάτες. Το δε κεφαλάκι, το έφερε στο τέλος για τον παρέα που ήθελε να κατασπαράξει γλώσσα και μυαλό, και αφού τα καθαρίσαμε όλα, ήρθε στο τέλος και το εκμέκ κανταΐφι και ολοκληρωθήκαμε!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close