Eating News , Εστιατόρια

Θρυλικό κλέφτικο από τον "Ταμπλιό"

Αυθεντική κυπριακή κουζίνα από ένα ταβερνάκι στην Αθηένου

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2016

Μου το παινέψανε πολλάκις κάτι φίλοι, μεζεκλήδες, μα απείρως απαιτητικοί με την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Η επιμονή τους με έφερε μαζί τους ένα βραδάκι Τρίτης να διασχίζω πεζός το γραφικό κέντρο της κοινότητας Αθηένου και να παίρνω γοργά θέση σε ένα από τα λιτά τραπεζάκια του κατάμεστου Ταμπλιού.

Επιλογή βραβευμένη, οι προκαθορισμένοι μεζέδες του μαγαζιού, αλλά και το θρυλικό κλέφτικο – επιλογές που τιμήσαμε ανελλιπώς. Η σαλάτα φρεσκοκομμένη, το τζατζίκι, το homemade γιαούρτι και το ταχίνι, σπιτικά και εύγευστα, δρόσισαν υπέροχα το στόμα, για να υποδεκτεί τα μαστορικά μαγειρεμένα ,κολοκυθάκια με αυγά, το συκωτάκι με τα κρεμμύδια, μα και τα άριστης ποιότητας σουβλάκια και σιεφταλιές.

 

Τα πιάτα αδειάζουν γοργά, για να φτάσουν αμέσως τα άξια βράβευσης, σχαροψημένα λουκάνικα και το φτιαγμένο στο ταβερνάκι, χαλούμι και αισίως το κρασάτο, αριστοτεχνικά ψημένο στα κάρβουνα, ψαχνό χοιρινό. Άμα έφτασε το κλέφτικο και οι καραμελωμένες πατάτες, πλάι σε μαζεμένη από τους ίδιους ξιδάτη κάππαρη, τότε ήπιαμε ακόμη μια μπυρίτσα στην υγειά του σεφ.

Το καρπούζι, τα γλυκά του κουταλιού και το κριτσανιστό, ζεστό γαλακτομπούρεκο έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την μεζετοκατάνυξή μας την οποία ορίσαμε να επαναλάβουμε ομαδικώς λίαν συντόμως. Μια από τις πιο value for money και εγγυημένα μια από τις αυθεντικότερες εμπειρίες σε κυπριακή ταβέρνα που έχω ζήσει τα τελευταία χρόνια. (Τιμή μεζέ €13)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close