Eating News , Εστιατόρια

"Δεν φανταζόμουν ότι θα φτάναμε σε τόσο υπέροχα μέρη όπως η Κύπρος!"

O Jamie Oliver σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Check In Cyprus για το νέο του εστιατόριο στην Κύπρο που ανοίγει σήμερα!

Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2016

Από πού να ξεκινήσεις και τι να πρωτοπείς για τον πολυσχιδή σεφ! Για τις πολυάριθμες εκπομπές, τα εστιατόρια και τα βιβλία μαγειρικής του, ή για τις ασταμάτητες βραβεύσεις και κοινωνικοδιατροφικές του εκστρατείες! Εμείς πήραμε μια αποκλειστική συνέντευξη λίγο πριν το μεγάλο opening του Jamie's Italian.

Ο Jamie Oliver μένει πιστός στην πιο βασική αρχή του: να κάνει τον κόσμο να τρώει πιο υγιεινά. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που έχει εξελιχθεί σε έναν ευαγγελιστή της νέας τεχνολογίας! Καταπιάνεται με πάθος με τη βιοδυναμική και το ψάρεμα, αλλά και με το πού να βρει κανείς το καλύτερο αλάτι στον κόσμο!

Ανάμεσα στις συνταγές, στις εκπομπές, στις εκστρατείες και τις εμπορικές δραστηριότητές του, άφησε να επέμβει αποφασιστικά και με μαεστρία η τεχνολογία και τα social media, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει και να διαδώσει τις αρχές της διατροφικής του 'επανάστασης' στους πιστούς οπαδούς του αλλά και στους δύσπιστους της γεύσης. Μέσα από το Twitter, το Instagram και το FoodTube-το δικό του ιντερνετικό κανάλι-, προσελκύει εκατομμύρια θεατές, καλώντας τους να αγκαλιάζουν με πάθος τη Διατροφική του Καμπάνια.

 


Για το καλό όλων!

Ο Jamie έχει εμπνεύσει πάρα πολλούς, όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να αρχίσουν να ασχολούνται περισσότερο με το μαγείρεμα και την καλλιέργεια φυσικών τροφών! Τελευταία, έχει ασχοληθεί με καμπάνια που αφορά στην κατανάλωση της ζάχαρης! Πιστεύοντας 100% ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις ποσότητες της ζάχαρης που τρώμε, βλάπτοντας την υγεία μας, ισχυρίζεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξουμε την εξάρτησή μας είναι η επιβολή ενός φόρου ζάχαρης. Ο στόχος του Jamie για να επιβάλει η κυβέρνηση 20% φόρο στα αεριούχα ποτά, υποστηρίζεται ευρέως και από τους υπόλοιπους που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας. Θέλει τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την είσπραξη του φόρου (υπολογίζονται σε 1 δισ. λίρες Αγγλίας, το χρόνο) να πηγαίνουν απευθείας στα σχολεία για τη χρηματοδότηση των μαθημάτων υγιεινής διατροφής και μαγειρέματος.

Συζητώντας με τον Jamie...

Η παγκόσμια καμπάνια που κάνεις τόσα χρόνια για καλύτερη παιδεία στον τρόπο διατροφής μας, φαίνεται να αποδίδει. Η αποστολή σου να αλλάξεις προς το καλύτερο την υγεία των ανθρώπων βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τι άλλο πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση;
‘Δεν ξέρω αν έχουμε κάνει πολλά. Νιώθω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να μπούμε στη σωστή πορεία. Σίγουρα υπάρχει μια κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ιδανικό θα ήταν όλες οι κυβερνήσεις να αρχίσουν να δίνουν σημασία και να περάσουν ουσιαστικούς νόμους που να μας προστατεύουν. Η καναδική κυβέρνηση κάνει κάποιες σημαντικές αναφορές, αλλά, ακόμη περιμένουμε και από τις υπόλοιπες κυβερνήσεις να κάνουν κάτι’.

Πρόσφατα... άγγιξες το θέμα της ζάχαρης! Ζητάς να της επιβληθεί φόρος. Οι προσωπικές εμπειρίες που έχεις καταθέσει καταδεικνύοντας τη ζημιά που προκαλεί η κατανάλωση ζάχαρης είναι συγκλονιστικές!
‘Ο φόρος είναι μόνο ένα κομμάτι από όλα όσα πρέπει να γίνουν. Δεν αρκεί μόνο αυτό… Είναι πολλά που πρέπει να τροχοδρομηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και από θέμα marketing, και με αναθεώρηση κανόνων, και με καλύτερη τροφοδότηση ελεύθερου νερού, και βεβαίως με μια καλύτερη διατροφική παιδεία. Είναι ένα τεράστιο θέμα που απαιτεί δραστικές αποφάσεις και αλλαγή τρόπου σκέψης’.

Μας αρέσει πολύ το Kitchen Garden Project. Θα μπορούσε αυτός ο τρόπος εκμάθησης να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο εκπαίδευσης;
‘Είναι όντως ένα πρότζεκτ που δεν γίνεται μόνο διαδικτυακά, αλλά εφαρμόζεται ήδη στα σχολεία της Βρετανίας. Τα παιδιά μαθαίνουν να καλλιεργούν και να μαζεύουν τη δική τους σοδειά από φρούτα, λαχανικά και βότανα. Είναι ένα μάθημα από μόνο του! Μάλιστα, μέσα από αυτό, έχει παρατηρηθεί ότι όσα παιδιά ασχολούνται με τη δική τους συγκομιδή, μαθαίνουν να αγαπούν και να τρώνε χόρτα συστηματικά, ενώ αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το τι αυτά προκαλούν στον οργανισμό τους’.

 

To Jamie's Italian ανοίγει στις 19 Απριλίου στην Έγκωμη. Περισσότερες εικόνες εδω



Η Κύπρος

Πώς νιώθεις με την άφιξη του Jamie's Italian στην Κύπρο;
‘Είναι εκπληκτικό! Όταν πρωτοξεκινήσαμε με τον Gennaro, πριν από πολλά χρόνια, δεν φανταζόμουν ότι θα φτάναμε σε τόσο υπέροχα μέρη όπως η Κύπρος. Είναι πραγματικά εκπληκτικό!

Τι θα ήθελες να πεις στους Κύπριους τώρα με το άνοιγμα του εστιατορίου;
‘Θέλω πολύ να έρθετε να το δοκιμάσετε! Όλοι δουλέψαμε πολύ σκληρά ώστε να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη ποιότητα σε πολύ προσιτές τιμές. Σας υπόσχομαι ότι η όλη εμπειρία θα είναι μοναδική!’.

 


Ένας Άγγλος σερβίρει ιταλικά! Χμμμ... ακούγεται πολύ ενδιαφέρον! Τι να περιμένουμε να δούμε, να μυριστούμε, να γευτούμε και να νιώσουμε μέσα από το πλούσιο μενού του εστιατορίου; Θα υπάρχει κι ένα κυπριακό twist σε όλα όσα σερβίρει το εστιατόριο;
‘Αν και Βρετανός, μην ξεχνάς ότι έχω δουλέψει μαζί με ορισμένους από τους καλύτερους Ιταλούς σεφ που υπάρχουν, όπως τον Gennaro Contaldo και τον Antonio Carluccio, και πριν από πολλά χρόνια στο River Café με τους Rose Gray και Ruth Rogers, που η αγάπη τους για το ιταλικό φαγητό δεν γνωρίζει σύνορα! Άρα, οι ιταλικές μου ρίζες είναι βαθιές. Όσο για το κυπριακό twist, νομίζω ότι -εκτός κι αν ο επικεφαλής σεφ επιθυμεί να βάλει μια πινελιά πάνω στα σπέσιαλ πιάτα-, το μενού θα είναι αποκλειστικά ιταλική κουζίνα’.

Έχεις μπει ποτέ στον 'πειρασμό' να κυνηγήσεις και να αποκτήσεις ένα Michelin star εστιατόριο;
‘Όχι για την ακρίβεια… Αν και πιστεύω ότι το φαγητό στο Fifteen του Λονδίνου αξίζει ένα αστεράκι Michelin, αυτού του είδους η επιβράβευση δεν με ενδιέφερε ποτέ. Το να διατηρείς ένα εστιατόριο γεμάτο χαρούμενους πελάτες, έχει περισσότερη σημασία για μένα’.

Στη σελίδα σου στο Facebook, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται η αγάπη σου για: μαγειρική, τένις, σκι, οτιδήποτε γρήγορο, το να βρίσκεσαι με τα παιδιά σου, η καλλιέργεια λαχανικών και η μουσική... Μόνο αυτά;
‘Μου αρέσουν άπειρα πράγματα! Η τεχνολογία είναι ένα από αυτά. Μάλλον, θα πρέπει να αλλάξω το προφίλ του Facebook μου’.

Είσαι ένας νεαρός, σούπερ δραστήριος, σούπερ γοητευτικός και σούπερ πρωτοπόρος σεφ. Τι να περιμένουμε από σένα τα επόμενα χρόνια;
‘Σε ευχαριστώ. Πιστεύω ότι θα με δείτε να κάνω περισσότερες καμπάνιες και περισσότερα νέα πράγματα γεμάτα με πολλές εκπλήξεις.

 


Mini chat με τον Jamie Oliver 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου…
Συστατικό – chillies
Πιάτο (οκ 5 καλύτερα) – αδύνατο να διαλέξω μόνο 5!
Δύσκολο πιάτο – δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο
Εύκολο πιάτο – φρέσκα ζυμαρικά, ντομάτες και τσίλι
Συνδυασμός υλικών – όλα τα πιο πάνω
Ώρα που απολαμβάνεις ένα γεύμα – λατρεύω το πρόγευμα
Χώρος να μαγειρεύεις – η κουζίνα μου στο σπίτι

Ποια είναι η συμβουλή σου…
Για όσους μαγειρεύουν σπίτι – αν και δεν είμαι ‘μεγάλος’ ώστε να δίνω συμβουλές, εντούτοις θα σου έλεγα πως αν είσαι καλός στο σπίτι, μπράβο! Να συνεχίσεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα και να δεις πού θα σε πάρει.
Για όσους είναι επαγγελματίες – δεν θα έδινα συμβουλή σε έναν επαγγελματία.
Όσοι είναι νέοι και… ‘πεινασμένοι’ – να βρείτε ένα μέντορα και να μάθετε τα πάντα που μπορούν να σας διδάξουν.
Όσοι είναι γηραιότεροι και ‘πεινασμένοι’ – τα ίδια που ανέφερα πιο πάνω!

Και…
Πώς σου έρχονται ιδέες για νέες συνταγές;
Έχω ιδέες όλη την ώρα! Πολλές φορές τις ονειρεύομαι!

Ποια είναι η κύρια έμπνευσή σου για εξαιρετικό φαγητό;
Τα ταξίδια κυρίως.

Πώς καταφέρνεις να βρίσκεις χρόνο για την οικογένειά σου;
Έχω μια εκπληκτική ομάδα που διαχειρίζεται την ατζέντα μου, εξασφαλίζοντάς μου πολύ χρόνο για διακοπές και ελεύθερο χρόνο.

 


Και τώρα στην Κύπρο
Ο Όμιλος Εταιρειών PHC άνοιξε το πρώτο εστιατόριο 'Jamie's Italian'. Η αλυσίδα αυτή είναι μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αλυσίδες εστιατορίων με 40 μοναδικά εστιατόρια σε μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι εμπνευσμένη από το πάθος του Jamie για τον ιταλικό τρόπο ζωής. Το μενού θα περιστρέφεται γύρω από τη δημιουργία φανταστικών, ρουστίκ πιάτων με δοκιμασμένες συνταγές, φτιαγμένες με άριστης ποιότητας ντόπια υλικά και σε πολύ λογικές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close