Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2016
Με τρεις πτήσεις την εβδομάδα στο δρομολόγιο Λάρνακα-Θεσσαλονίκη, ξεκινά τη σύνδεσή της με την Κύπρο η ελλαδική αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη Ellinair.
Η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για την 21η Απριλίου και οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή, με χαρακτηριστικό της εταιρείας ότι στο εισιτήριο περιλαμβάνεται χειραποσκευή 5 κιλών και αποσκευή 20 κιλών.
Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κυρίως με Airbus A319 (η Ellinair διαθέτει δύο τέτοια αεροσκάφη), όπως και με τα επίσης αεριωθούμενα Avro RJ85, ενώ η εταιρεία διαθέτει και τρία Boeing 737.
H εταιρεία
Η Ellinair, με έδρα το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, αποτελεί θυγατρική του Ομίλου Μουζενίδη, που αναπτύσσεται ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού μεταξύ Ρωσίας και πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών και Ελλάδας. Το 2013 είχε μεταφέρει στην Ελλάδα 500.000 τουρίστες από τη Ρωσία και τις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες. Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με δύο αεροσκάφη, για να φτάσει τώρα στα επτά και να επεκτείνεται σταδιακά. Εκτελεί πτήσεις από ελληνικά αεροδρόμια -κυρίως από και προς Θεσσαλονίκη- αλλά και άλλα αεροδρόμια όπως Ηράκλειο και Κέρκυρα, προς 45 αεροδρόμια σε 15 χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ellinair έχει από μήνες δείξει ενδιαφέρον για την Κύπρο, κυρίως ως τουριστικό προορισμό για Ρώσους τουρίστες. Ήδη, άνοιξε τουριστικό γραφείο στη Λεμεσό.
Οι σχέσεις του Ομίλου με τις Αρχές στις χώρες που δραστηριοποιείται δημιουργούν στον Όμιλο αισιοδοξία ότι θα εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες για πτήσεις, ενώ είναι προφανές ότι έχει το πράσινο φως από το Υπουργείο Μεταφορών και την Πολιτική Αεροπορία. Ωστόσο, η υψηλή πληρότητα των ξενοδοχείων κατά τη θερινή περίοδο δεν επιτρέπει θεαματικές κινήσεις για φέτος, οπότε για την ώρα η εταιρεία μένει στο πρώτο βήμα -την αεροπορική σύνδεση Λάρνακας–Θεσσαλονίκης.
Ήδη, αεροπορικές θέσεις για τις πτήσεις Λάρνακα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα της εταιρείας διατίθενται μέσω διαδικτύου και μέσω τουριστικών πρακτόρων.
Σχετικά

Μικρή ανάσα από τα 40αρια - Στους 37 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 24 προορισμούς, με τιμές που ξεκινούν από €24
Η εταιρεία ανακοίνωσε πτήσεις με 15% έκπτωση, για δύο μόνο μέρες

Το Βουνί πριν και μετά (τη φονική πυρκαγιά)
Η σημερινή εικόνα του χωριού δεν θυμίζει τίποτα από το άλλοτε καταπράσινο χωριό

Κάτι νέο ξεπρόβαλε στην παραλία Κάππαρη
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας του Δήμου για αναβάθμιση των υπηρεσιών και της εμπειρίας που προσφέρονται στις παραλίες του

Το απόλυτο comeback στα ορεινά
Το Pendeli Resort μας ξανασυστήθηκε με ένα εντυπωσιακό PR Event

Καιρός: Μικρή ανάσα μετά τον καύσωνα - Ισχυροί άνεμοι το απόγευμα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


Ένα vεολιθικό χωριό στην καρδιά του Πρωταρά
Ανοιχτός από σήμερα Δευτέρα, 28 Ιουλίου για εξερεύνηση




Κίτρινη προειδοποίηση με 41 βαθμούς σήμερα- Έρχεται νέα πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας