Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Macaron καρδιά για τον... Βαλεντίνο σου

Πως να γλυκάνεις και να εντυπωσιάσεις τον αγαπημένο/η σου

Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2016

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και εσύ ψάχνεις πώς να εντυπωσιάσεις το έτερον ήμισυ. Δεν θέλεις όμως να ακολουθήσεις τα τετριμμένα και αυτή τη φορά σκέφτεσαι να πρωτοτυπήσεις. Αν το εγχείρημα που σου προτείνω φαίνεται δυσκολάκι εντούτοις δοκίμασέ το, που ξέρεις.

Μπες στην κουζίνα και φτιάξε στο ταίρι σου μία καρδιά macaron με μους από τυρί mascarpone και φράουλες. Τι πιο εντυπωσιακό, νόστιμο και… σέξι. Ακολούθησε τις οδηγίες της συνταγής από το εκλεκτού ζαχαροπλαστείο mAKaron και σίγουρα θα τα καταφέρεις.

Καλή επιτυχία!   

Υλικά (για 4 καρδιές)

Μείγμα Macarons

2 ασπράδια αβγού

180 γρ. almond flour

20 γρ. γεύση/χρώμα κόκκινο

150 γρ. ζάχαρη

Μαρέγκα

2 ασπράδια αβγού

80 γρ. ζάχαρη

Μους από φράουλες και τυρί mascarpone

500 ml φρέσκια κρέμα με 35% λιπαρά

300 γρ. φράουλες

300 γρ. ζάχαρη

4 φύλλα ζελατίνη

200 γρ. τυρί mascarpone (μαλακό τυρί)

Για στόλισμα
Διάφορα μούρα

Εκτέλεση

Μείγμα Macarons
Αναμειγνύεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια μαλακή πάστα.

Μαρέγκα
Χτυπάς τη ζάχαρη μαζί με τα ασπράδια του αβγού μέχρι να γίνει σφικτή μαρέγκα. Ενώνεις τα δύο μείγματα, δηλαδή τη μαρέγκα με το μείγμα macarons, ανακατεύοντας ελαφρά. Τους δίνεις σχήμα καρδιάς με σακούλα ζαχαροπλαστικής σε διαστάσεις 12-15cm και τα αφήνεις στον αέρα για 30 λεπτά. Μετά τα βάζεις στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180oC, μέχρι να ψηθούν και στη συνέχεια τα αφήνεις να κρυώσουν.

Μους από φράουλες και τυρί mascarpone
Κτυπάς στο μίξερ την κρέμα μαζί με το τυρί μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί. Τοποθετείς σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και τις φράουλες, τα ζεσταίνεις μέχρι να γίνουν μαρμελάδα και μετά τα βάζεις στο μπλέντερ για να τα πολτοποιήσεις. Μουλιάζεις τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για να μαλακώσουν και έπειτα τα προσθέτεις στη ζεστή μαρμελάδα και τα ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν. Στο τέλος αφού κρυώσει η μαρμελάδα την ανακατεύεις ξανά με ελαφρές κινήσεις με τη σαντιγί τυριού. Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες για να κρυώσει καλά.

Το στήσιμο
Διαλέγεις δύο-δύο τις καρδιές macaron ούτως ώστε να είναι περίπου οι ίδιες σε μέγεθος μεταξύ τους. Τις γεμίζεις στο κέντρο με το μους φράουλας και αφήνεις λίγο χώρο στις άκριες για να τις στολίζεις με διάφορα μούρα της επιλογής σου. Πριν τις σερβίρεις, τις τοποθετείς για λίγη ώρα στο ψυγείο για πιο ‘δεμένη’ και ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close