Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

8 μαγαζιά που μας έφεραν πίσω στη Στασικράτους

Η πάλαι ποτέ κοσμική οδός της Λευκωσίας “ξυπνά”

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2016

Η οδός Στασικράτους έζησε μία μεγάλη περίοδο δόξας αφού αποτέλεσε ένα από τους πλέον χλιδάτους και γκλαμουράτους δρόμους της Λευκωσίας. Η οδός με τα ακριβά καταστήματα και τις επώνυμε μάρκες ρούχων τα τελευταία χρόνια παράκμασε και έχασε την αίγλη των προηγούμενων χρόνων όπου οι εύπορες κυρίες τις πρωτεύουσας έκαναν τα ακριβά τους ψώνια και οι πλούσιοι κύριοι αγόραζαν τα φινετσάτα και πανάκριβα κουστούμια τους.  

Η οδός Στασικράτους ήταν άλλο ένα θύμα της οικονομικής κρίσης γεγονός που επηρέασε πολλά από τα καταστήματα που βρίσκονταν εκεί αλλά και μερικά από τα πιο γνωστά στέκια διασκέδασης τα οποία έβαλαν λουκέτο.

Σήμερα 8 νέα, ανανεωμένα, παλαιότερα και αγαπημένα εστιατόρια, καφετέρια και άλλα μαγαζιά σε “προσκαλούν” ξανά για έξοδο στην οδό Στασικράτους.

Βάλτου Ρίγανη
Άνοιξε πριν από μόλις μερικά χρόνια αλλά καθιερώθηκε και αγαπήθηκε πολύ για ένα και μόνο λόγο: την αυθεντικότητά του. Οτιδήποτε θα φας εκεί είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά, καλομαγειρεμένο, απλό χωρίς καμία επιτήδευση. Βρίσκεται σε μία πάροδο στην αρχή της Στασικράτους αλλά συνέβαλε και αυτό στην δημιουργία μίας νέας εποχής για την πάλαι ποτέ χλιδάτη οδό της πρωτεύουσας. Εδώ θα φας φαγητό βασισμένο στις παλιές, καλές ελληνικές συνταγές, σ'  ένα υπέροχο περιβάλλον! Στο μενού του θα βρεις εδέσματα σερβιρισμένα σε διαλεκτά πιάτα εποχής, συνοδευόμενα από ωραίο κρασί ή ρετσίνα εντός ενός ανεπιτήδευτου, φιλόξενου χώρου σε industrial ύφος.  Όλα αυτά καθιστούν αδιαμφισβήτητα το "Βάλτου Ρίγανη", ως μία από τις καλύτερες και ποιοτικότερες προτάσεις εξόδου της Λευκωσίας σε τιμές μάλιστα που κυμαίνονται από 10-12 ευρώ! (22255545) Πρεβέζης 15

Το Στέκι
Η εξαιρετική ποιότητα των καλομαγειρεμένων πιάτων του, αλλά και των σχαρομεζέδων που ετοιμάζει, παραμένουν μια φανατική συνήθεια για όλους όσοι αναζητούν την απόλυτη νοστιμιά στη ζωή τους. Το Στέκι όντως αποτελεί μια σταθερή αξία στο χώρο της εστίασης στην οδό Σατσικράτους. Εδώ όλα γίνονται! Θες όσπρια; Θες ποικιλία μεζέδων; Θες, αποκλειστικά και μόνο, είδη σχάρας; Πες την επιθυμία σου κι… έγινε! Περισσότερα…
(22671787) Στασικράτους 8Α

Brew Lab
Ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι στην οδό Στασικράτους με industrial διακόσμηση και ατμοσφαιρική πίσω αυλή με τραπεζάκια που θα σου φτιάξει ίσως το καλύτερο εσπρέσο της Λευκωσίας.  Εδώ μπορείς είτε να απολαύσεις με την παρέα σου τον καφέ σου είτε να τον πάρεις μαζί σου. Όπως και να ‘χει, στο Brew Lab αντιμετωπίζουν κάθε φλιτζάνι καφέ σαν μια διαφορετική γευστική εμπειρία, αναμειγνύοντας γεύσεις και αρώματα -ανάλογα πάντα με το προσωπικό σου γούστο. Σερβίρονται επίσης και νοστιμότατα συνοδευτικά όπως bagels -προτείνουμε το mandarin cake με cranberries!
(22666231) Στασικράτους 3

Πραλίνα
Η σταθερή αξία της Στατικράτους είναι το καφέ εστιατόριο “Πραλίνα” το οποίο αποτελεί ένα από τους πιο αγαπημένους χώρους για επαγγελματικά ραντεβού, lunch και καφέ. Ιδιαίτερα γνωστό για τα πιάτα του και την μακρόχρονη πορεία τους στον χώρο της εστίασης.
(22660491) Στασικράτους 31Δ

Leonidas
Το κατάστημα με τις παγκοσμίου φήμης βελγικές σοκολάτες ήρθε στη Στασικράτους στα τέλη Οκτωβρίου για να μας γλυκάνει για τα καλά. Μία “μπουτίκ” εκλεκτής σοκολάτας για τους λάτρεις της.
(99429929) Στασικράτους 18C

Fogo & Brasa Churrascaria Brasil
Μπορεί ο Gustavo Manduca, γνωστός άσος και παράγοντας στον Αποέλ, να έχει σκοράρει πολλά ποδοσφαιρικά τέρματα στην καριέρα του, αλλά τώρα μαζί με το συνεργάτη του και chef Jeffrey Hoffens έχουν ποντάρει και στο χώρο της εστίασης με το βραζιλιάνικου DNA Fogo e Brasa (Φωτιά και κάρβουνα). Εδώ μπορείς να απολαύσεις μια ποικιλία κρεατικών περασμένων σε σούβλες, σαλάτες αλλαντικά και τυριά, μα και παραδοσιακό, απίστευτα εύγευστο, Brazilian Feijao (μαύρα φασόλια με κρέας). Δοκίμασε το Picanha, στο beef ancho (rib eye), στο filet mignon και στο Alcatra (top sirloin), αλλά και μην παρακάμψεις τα μαριναρισμένα μπούτια κοτόπουλου, τα εμποτισμένα με signature BBQ sauce, spare ribs ή τα linguica, τα πικάντικα βραζιλιάνικα λουκάνικα. Αρωμάτισε το στόμα σου με σχαροψημένο, σουβλιστό ανανά, απογειωμένο με βανίλια. Η τιμή για απεριόριστη κατανάλωση φαγητού από το μπουφέ και των 12 κρεατικών σχάρας που επιλέγει κάθε μέρα ο gaucho chef, ανέρχεται στα €28 το άτομο, εξαιρουμένων των ποτών. Περισσότερα...
(22250160) Στασικράτους 26



Artigiano
Ένα ιταλικής αισθητικής μαγαζάκι έκανε πολύ πρόσφατα την εμφάνισή του στην εμπορική οδό Στασικράτους προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας ιταλικό φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ. Ιδανικό χώρος για πρωινό καφέ καθημερινές και σαββατοκύριακα για καλό καφέ, φρεσκοψημένα κρουασάν, διάφορα σνακ, σάντουιτς και γλυκά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των κρασιών του η οποία ανανεώνεται συνεχώς με ετικέτες από όλο τον κόσμο. Μπορείς να συνοδεύσεις το κρασί σου με γευστικές σαλάτες, platters τυριών, αλλαντικών και φρούτων. Αν αγαπάς τα κοκτέιλ δοκίμασε ορισμένα από τη λίστα του.
(22315131), οδός Στασικράτους 26Α

Στασικράτους 20
Άλλη μία νέα άφιξη στην καρδιά της Λευκωσίας βρίσκεται στην εμπορική οδό της πρωτεύουσας τη Στασικράτους έρχεται να προστεθεί στη λίστα για τις εξόδους μας. Η νέα καφετέρια φέρει το όνομα της οδού στην οποία βρίσκεται και αποκαλείται "Στασικράτους 30". Θα την βρεις εκεί όπου στεγαζόταν τα προηγούμενα χρόνια το Flo Cafe της οδού Στασικράτους. Περισσότερα…
(22333808) Στασικράτους 30

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close