Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2015
Το εστιατόριο Montparnasse στη Μακεδονίτισσα, του ομίλου του China Spice, φτιάχνει γεύσεις γνώριμες, εύγευστες και σταθερές, με ένα μενού που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε δύο κουζίνες, κινέζικη και sushi. Πριν από λίγες εβδομάδες, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν και μας εξέπληξαν πολύ ευχάριστα, εισάγοντας στο μενού και πιάτα από την ινδική κουζίνα. Μια δελεαστική και ιδιαίτερη πρόταση που μας κίνησε το ενδιαφέρον. Εξ ου και αποφασίσαμε να πάμε, για να δοκιμάσουμε διάφορα πιάτα.
Το μενού ομολογώ πως είναι περιεκτικό, χωρίς περιττά και άγνωστα πιάτα. Αντιθέτως συμπεριλαμβάνει όσα πρέπει από τα δημοφιλή. Με το που δώσαμε την παραγγελία μας έφτασαν free from the house, τα γνωστά papadums με τα συνοδευτικά τους. Μια πολύ καλή αρχή με εύγευστο mango, tomato και mint yoghurt sauce και προσθήκη ψιλοκομμένου κρεμμυδιού. Συνεχίσαμε με χορτοφαγικά samosas (€3.80 τα δύο κομμάτια). Υπέροχο το chicken korma kashmiri (€12.50) με κρεμώδη σάλτσα, στην οποία διέκρινες τη δελεαστική γεύση καρύδας και ξηρών καρπών, και το yellow dal dhaba (€7.20) ινδικές φακές με κύμινο, τσίλι και επίγευση σκόρδου, όλα συνοδευμένα από αρωματισμένο ρύζι pulao (€6.90) και φρέσκο λαχταριστό ψωμί naan (€3.50), σερβιρισμένα μέσα σε παραδοσιακά μεταλλικά σκεύη. Από την εμφάνιση της κάθε μερίδας αντιλαμβανόσουν πως ο μάγειρας ήξερε να κάνει τη δουλειά του καλά και να δένει πολύ σωστά τις σάλτσες. Στο τέλος θελήσαμε να παραγγείλουμε τα αλλιώτικα επιδόρπιά τους. Το παράξενο, γαλακτερό παγωτό dry fruit saffron kulfi (€5.80) είχε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά περισσότερο είχε ο χαλβάς καρότου (€4.50) με χουρμάδες και ξηρούς καρπούς.
Σχετικά

Η Κύπρος στο ποτήρι: Εργαστήρι γευσιγνωσίας κυπριακού κρασιού στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Mε οδηγό τη συγγραφέα και εκπαιδεύτρια Φλωρεντία Κυθραιώτου

Πατέρας και γιος έκαναν ένα χωριό της Λεμεσού προορισμό για πίτσα
Ένα μοναδικό στο είδος του food truck, που λέγεται ab ovo, φέρνει στον χώρο σου την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού

Δημοφιλές ταβερνάκι της Λευκωσίας "πύρωσε" ξανά τους φούρνους του για το πρώτο οφτό της σεζόν
Ετοιμάσου να απολαύσεις ξανά το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού

Ταβερνείο Το Ιστορικόν: To success story ενός δημοφιλούς μαγαζιού της πρωτεύουσας (Podcast)
O Κύπρος Πολυκάρπου μοιράζεται στο 6ο επεισόδιο των "The Tasty Stories" όλα εκείνα τα μυστικά της δικής του επιτυχημένης πορείας μέσα από το δημοφιλές ταβερνείο του Αγίου Δομετίου

Η παγωταρία Pahit Ice στην Αγία Νάπα μετακομίζει σε νέα, ανανεωμένη τοποθεσία
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

Πρωινός καφές πλάι στο κύμα σε αγαπημένα στέκια της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
20 επιλογές που είναι must αυτό το καλοκαίρι

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί παγκόσμια έλλειψη φυστικιών
Οι παγκόσμιες τιμές των πυρήνων εκτοξεύονται κατά ένα τρίτο

20 νόστιμα εστιατόρια για μεσημέρι Κυριακής στο βουνό
Εξόρμηση και καλό φαγητό την Κυριακή

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ στο Παρίσι
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, διάσημο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρειο προάστιο του Παρισιού

Το La Petite Maison υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό πάρτι
Το πολυβραβευμένο LPM γιορτάζει την άφιξη της νέας σεζόν με το επίσημο opening του μαγευτικού εξωτερικού χώρου του και με ένα εντυπωσιακό πάρτι στις 26 Απριλίου!

Επιστροφή στις πιο όμορφες αυλές της πόλης
Βγαίνουμε στις δροσερές αυλές για καλό φαγητό με την παρέα