Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2015
Η λέξη calisthenics προέρχεται από τις αρχαίες λέξεις 'κάλλος' και 'σθένος' που σημαίνουν ομορφιά και δύναμη. Είναι ένα σύστημα προπόνησης που χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Ελλάδα αθλητές και πολεμιστές για να ετοιμάσουν το σώμα τους για αγώνες ή μάχες. Αποτελείται από απλές ασκήσεις με το βάρος του σώματος, όπως κάμψεις, έλξεις, κοιλιακούς, καθίσματα αλλά και κάποιες πιο απαιτητικές όπως το "Human flag" και το "Muscle up". Τα τελευταία χρόνια αυτό το είδος προπόνησης ξαναεμφανίστηκε σαν street workout.
Ο κόσμος φοβάται το CrossFit γιατί είναι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό. Δεν είναι όμως επικίνδυνο. Υπάρχουν ειδικά σεμινάρια για εκπαιδευτές CrossFit που γίνονται στο εξωτερικό, στα οποία οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν τη μεθοδολογία του CrossFit. Άποψή μου είναι ότι για να μπορεί να διδάξει κάποιος το CrossFit ή και οποιοδήποτε άλλο άθλημα, πρέπει να σπουδάσει γυμναστής. Άλλο τα 4 χρόνια σπουδής κι άλλο ένα σεμινάριο γυμναστικής 2 ημερών ή 6 μηνών, εξ ου και οι χρυσές δουλειές των φυσιοθεραπευτών. Δεν διαφέρουν οι ασκήσεις. Διαφέρει ο τρόπος εκτέλεσης μιας άσκησης από κάποιον αρχάριο και κάποιον που είναι πιο προχωρημένος.
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου