Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2015
Είτε καθίσεις στη μεγάλη του δροσερή βεράντα τα καλοκαίρια είτε στη ζεστασιά του όμορφα διακοσμημένου, εσωτερικού του χώρου, για τα κρύα βράδια του χειμώνα, σίγουρα θα νιώσεις φιλόξενα και οικεία! Οι χώροι έχουν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα, τον οποίο δημιούργησε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ο ξυλόγλυπτης Βρασίδας. Οι γιοι του, οι οποίοι σήμερα διαχειρίζονται την ταβέρνα, συνεχίζουν την παράδοση σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον με πλούσιο και βελτιωμένο μενού. Μπορείς να απολαύσεις πλούσιους παραδοσιακούς μεζέδες και όχι μόνο, αφού στο μενού θα βρεις ένα συνδυασμό της παλιάς κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας με σύγχρονες γαστρονομικές πινελιές. Βάλε, ακόμη, στα υπόψη, ότι στο χώρο υπάρχει ένα λαογραφικό μουσείο για να επισκεφτείς, ένας μικρός καταρράκτης με εσωτερική πηγή και… ένα τραπέζι, για 6, σε ένα δέντρο στο οποίο ανεβαίνεις από μια σπειροειδή σκάλα!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ
Το κυριακάτικο μπουφέ του καλύπτει κάθε γούστο. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα βρεις κλέφτικο παραδοσιακό, ψημένο σε φούρνο που είναι χτισμένος μέσα στο βουνό, στο χώρο της ταβέρνας! Καθημερινά απολαμβάνεις φαγητά σχάρας και μαγειρευτά, ενώ, σαν τέλος, δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα τα κουλουράκια με το χαρουπόμελο, που τα φτιάχνει από το 1993.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Στον Βρασίδα απολαμβάνεις ακούσματα, από το τότε μέχρι το σήμερα, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με ποιοτική ελληνική μουσική. Διοργανώνει, επίσης, Κρητικές μουσικές βραδιές αλλά και βραδιές τζαζ.
Σχετικά

Πατέρας και γιος έκαναν ένα χωριό της Λεμεσού προορισμό για πίτσα
Ένα μοναδικό στο είδος του food truck, που λέγεται ab ovo, φέρνει στον χώρο σου την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού

Δημοφιλές ταβερνάκι της Λευκωσίας "πύρωσε" ξανά τους φούρνους του για το πρώτο οφτό της σεζόν
Ετοιμάσου να απολαύσεις ξανά το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού

Ταβερνείο Το Ιστορικόν: To success story ενός δημοφιλούς μαγαζιού της πρωτεύουσας (Podcast)
O Κύπρος Πολυκάρπου μοιράζεται στο 6ο επεισόδιο των "The Tasty Stories" όλα εκείνα τα μυστικά της δικής του επιτυχημένης πορείας μέσα από το δημοφιλές ταβερνείο του Αγίου Δομετίου

Η παγωταρία Pahit Ice στην Αγία Νάπα μετακομίζει σε νέα, ανανεωμένη τοποθεσία
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

Πρωινός καφές πλάι στο κύμα σε αγαπημένα στέκια της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
20 επιλογές που είναι must αυτό το καλοκαίρι

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί παγκόσμια έλλειψη φυστικιών
Οι παγκόσμιες τιμές των πυρήνων εκτοξεύονται κατά ένα τρίτο

20 νόστιμα εστιατόρια για μεσημέρι Κυριακής στο βουνό
Εξόρμηση και καλό φαγητό την Κυριακή

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ στο Παρίσι
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, διάσημο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρειο προάστιο του Παρισιού

Το La Petite Maison υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό πάρτι
Το πολυβραβευμένο LPM γιορτάζει την άφιξη της νέας σεζόν με το επίσημο opening του μαγευτικού εξωτερικού χώρου του και με ένα εντυπωσιακό πάρτι στις 26 Απριλίου!

Επιστροφή στις πιο όμορφες αυλές της πόλης
Βγαίνουμε στις δροσερές αυλές για καλό φαγητό με την παρέα

Pelican restaurant: Μία ψαροταβέρνα, μία ιστορία... κι ένας πελεκάνος που την έκανε θρύλο!
Με γεύσεις που κρατούν την παράδοση δεκαετιών