Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Για οστρακοειδή πάμε στο Pyxida Oyster Bar

Ένας νέος, ατμοσφαιρικός χώρος απαιτητικούς

Δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2015

Το τρίτο ιχθυο-εστιατορικό καμάρι των εστιατορίων Πυξίδα, είναι πλέον γεγονός. Η πυξίδα της γεύσης θα σε οδηγήσει και πάλι στην αναβαθμισμένη οδό Μενάνδρου στην πρωτεύουσα, 30 μόλις μέτρα μακριά από το πρωτότοκο εστιατόριο, με τον άνετο, free of charge, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Ο χώρος του, απλά γοητευτικός, σου προκαλεί έντονα διλήμματα για το αν θα καθίσεις στην ευάερή του βεράντα ή σε ένα από τα ψηλά τραπέζια του upgraded, εσωτερικού χώρου, με μπλε φωτισμό, bar, 3D επενδυμένους με δέρμα τοίχους και εντυπωσιακά φωτιστικά. Η φιλοσοφία εστίασής του είναι πασιφανής: οστρακοειδή έχει το πρόγραμμα.



Για αυτό αρχικά βρεθήκαμε ενώπιον των εξειδικευμένων ενυδρείων με Kis Marine και Krystale στρείδια (€30 η εξάδα), τα οποία παρεμπιπτόντως απολαύσαμε στη συνέχεια με γευστικό εταίρο λίγες σταγόνες λεμονιού. Μονόλεπτη στάση φυσικά κάναμε για να απολαύσουμε και την αρμάδα των -διαφόρων κυβικών- αστακών (€80 το κιλό). Απολαμβάνουμε αρχικά με την παρέα, ένα Sparkling cocktail Hugo (€10), καθήμενοι στην κατάμεστη από connoisseurs, μπάρα, παινεύοντας τον επιδέξιο mixologist για τις πρωτότυπες γευστικές του αναμείξεις, δομημένες αποκλειστικά και μόνο από super premium spirits.



Από τη βιτρίνα επιλέγουμε μια ποικιλία από καναπεδάκια δομημένα με πρωτοκλασάτα φιλέτα από halibut, καπνιστό σολομό, κάβουρα ή τραγανές γαρίδες (6 καναπεδάκια προς €18), βαλμένα σε ψωμί. Η πρόταση του συνιδιοκτήτη Γιάννου, για γευστική δοκιμή του θρυλικού τους, νοτισμένου με σουσάμι και αβοκάντο, ταρτάρ τόνου (€20), μας ώθησε να στείλουμε τα εύσημά μας στην κουζίνα, ενώ τα κρασομεθυσμένα μύδια (€46 το κιλό), οι γυαλιστερές (€46 το κιλό), και τα τραγανά χτένια με φέτα (€20), πλάι σε σαλάτα με αλμυρίκια (€20), κομπλιμένταραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το wild fermented σαντορινιό ασύρτικο που δρόσιζε τον ουρανίσκο μας. Η πιατελίτσα με ολόφρεσκο carrot cake, cheesecake, velvet, αλλά και double chocolate cake (€3 το ένα) ήταν το αποκορύφωμα. Μια από τις καλύτερες, φετινές αφίξεις, που αλλάζει δραστικά το χάρτη εστίασης της πρωτεύουσας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close