Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2015
Αγνώριστος (ξανά) ο Johnny Depp στη νέα ταινία του Scott Cooper (‘Crazy Heart’), ίσως σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του, που δεν είναι καθόλου απίθανο να του χαρίσει και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ (παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι τα έχει γραμμένα στα παλιά του τα παπούτσια).
Ο Αμερικανός ηθοποιός ενσαρκώνει αυτή τη φορά, έναν αδίστακτο γκάνγκστερ, ο οποίος προτού συλληφθεί το 2011, βρισκόταν στη δεύτερη θέση της λίστας των 10 πλέον καταζητούμενων του FBI, μετά τον Osama bin Landen! Ο Depp προσπάθησε πολλές φορές να έρθει σε επαφή με τον James Bulger, κατά την προετοιμασία του για το ρόλο, όμως εισέπραξε την άρνησή του.
Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του '70, ο πράκτορας του FBI, John Connolly (Joel Edgerton) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο James ‘Whitey’ Bulger (Johnny Depp) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε έναν κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Whitey να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο, και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης.
Η εκρηκτική αποκάλυψη ότι ο ‘Whitey’ Bulger ήταν πληροφοριοδότης του FBI έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα The Boston Globe το 1988 και την επόμενη δεκαετία αποκαλύφθηκαν και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της υπόθεσης. Στη συνέχεια, οι ρεπόρτερ που ξεσκέπασαν την υπόθεση, έγραψαν το βιβλίο ‘Black Mass: Whitey Bulger, the FBI’, and a Devil’s Deal’, στο οποίο και είναι βασισμένη η ταινία.
Εκτός από τον Depp, στην ταινία ‘Βlack Mass’, συμμετέχουν ο Benedict Cumberbatch, o Kevin Bacon, η Sienna Miller και η ανερχόμενη πρωταγωνίστρια του ‘Fifty Shades of Grey’, Dakota Johnson.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
20 Νοεμβρίου - 26 Νοεμβρίου 2015
Σχετικά
Ο Aρνολντ Σβαρτσενέγκερ ετοιμάζει επιστροφή στα «Predator», «Conan» και «Commando»
Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι συζητά ήδη την επιστροφή του σε τρία από τα πιο εμβληματικά franchises της καριέρας του.
Τι λένε τα προγνωστικά των Όσκαρ του 2026
Η φετινή σεζόν των βραβείων έχει ήδη καταγράψει αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκπλήξεων και στην τελική απονομή των Όσκαρ
Το (M) Factor 2: Before the Pause έρχεται στην Κύπρο στις 28 Μαρτίου
The (M) Factor: Οι δημιουργοί του πρωτοποριακού ντοκιμαντέρ για την εμμηνόπαυση παρουσιάζουν το prequel για την περιεμμηνόπαυση
5 υπέροχες ταινίες του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, σε δωρεάν προβολή
Προβολή των 5 φιναλίστ ταινιών για το βραβείο LUX, σε Λευκωσία και Λάρνακα
Τα βραβεία της Ενωσης Σεναριογράφων Αμερικής δείχνουν τον δρόμο προς τα Οσκαρ
Λίγες ημέρες πριν από την τελετή των Οσκαρ, τα βραβεία της Ενωσης Σεναριογράφων Αμερικής ανέδειξαν τους μεγάλους νικητές στα σενάρια, δίνοντας ακόμη μία ένδειξη για το τι μπορεί να ακολουθήσει στην κορυφαία κινηματογραφική βραδιά.
Όσκαρ: Στην τελική ευθεία για την λαμπερή βραδιά στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Οι υποψηφιότητες και μεγάλα φαβορί
Ντάνιελ Κρεγκ: Σε συζητήσεις για τον ρόλο του «κακού» στο Batman 2
Οι Μπραντ Πιτ και Στέλαν Σκάρσγκαρντ είχαν προταθεί αλλά και οι δύο αρνήθηκαν.
Φεστιβάλ Καννών: Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον
Ο σκηνοθέτης της τριλογίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» χαρακτήρισε την τιμή «ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια» της καριέρας του
Το υπερ-επιτυχημένο franchise Scary Movie επιστρέφει με την 6η του ταινία
Η νέα ταινία στο υπερ-επιτυχημένο franchise των αδελφών Γουέιανς επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, καυτηριάζοντας την πολιτική επικαιρότητα και παρωδώντας πρόσφατες ταινίες τρόμου
Το «Game of Thrones» πάει σινεμά σε συνεργασία με τη Warner Bros
Σεναριογράφος θα είναι ο Beau Willimon, γνωστός από το House of Cards και το Andor
«Faces of Death»: Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες τρόμου της χρονιάς
Ο Ντάνιελ Γκολντχάμπερ («Cam», «How to Blow Up a Pipeline») επιστρέφει με την τρίτη ταινία του, ένα φιλμ τρόμου που υπόσχεται να προκαλέσει γερές ανατριχίλες και να μην κάνει εκπτώσεις στο gore