11 October 2015
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Ένας Πρίγκιπας ευτυχισμένος!

Το αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ, Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας, κάνει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Σκάλα

Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2015

Όταν ζούσε ο ευτυχισμένος πρίγκιπας στο παλάτι του, πίσω από ψηλά τείχη, τίποτα δεν τάραζε την ευχάριστη κι ανέμελη ζωή του. Κάποτε όμως ο πρίγκιπας σταμάτησε να ζει. Τότε οι άρχοντες της πολιτείας του έφτιαξαν ένα πανέμορφο άγαλμα από χρυσό και πολύτιμους λίθους και το έστησαν στο ψηλότερο σημείο της πόλης. 


Έτσι ο πρίγκιπας άρχισε να βλέπει από ψηλά όλη τη δυστυχία και τον πόνο των ανθρώπων του. Όταν κάποια στιγμή στάθηκε στα πόδια του ένα χελιδόνι για να ξαποστάσει, πριν φύγει για τις ζεστές χώρες το παρακάλεσε να μείνει κοντά του όσο χρειαζόταν για να βοηθήσει τους ανθρώπους της πολιτείας του, απαλύνοντας τον πόνο και τη δυστυχία τους. Ο πρίγκιπας παρακαλεί το χελιδόνι να του κάνει μια πρώτη χάρη : να πάρει το ρουμπίνι από το σπαθί του και να το δώσει σε μια φτωχή γυναίκα. Το χελιδόνι υπακούει. Η αναχώρηση του πουλιού αναβάλλεται συνεχώς. Ο πρίγκιπας τώρα ζητά από το χελιδόνι να δώσει το ζαφείρι που έχει για μάτι σ’έναν φτωχό φοιτητή συγγραφέα. Ύστερα του ζητά να δώσει και το δεύτερο ζαφείρι σ’ένα κοριτσάκι που πουλά σπίρτα. Σαν τελευταία χάρη, του ζητά να δώσει τα χρυσαφένια ρούχα του για τους φτωχούς. Ποιό θα είναι όμως το τίμημα και γι' αυτόν αλλά και για το χελιδόνι που τον αγάπησε μ' όλη του την ψυχή; Το σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας νιώθει πια απόλυτα ευτυχισμένος. Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας είναι η αχτίδα της αισιοδοξίας που εμείς οι μεγάλοι δεν πρέπει να χάσουμε και τα παιδιά μας χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Η αισιοδοξία είναι εύκολο να χαθεί από μέσα μας. Η ζωή όμως πρέπει να συνεχιστεί. 

Την σκηνοθεσία/δραματουργική επεξεργασία της παράστασης ανέλαβε η Μόνικα Μελέκη.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Φοίβος Γεωργιάδης, Σκηνικά/ Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου, Μουσική/ Στίχοι : Ανδρέας Γερολέμου, Ενορχηστρώσεις τραγουδιών/ Ηχητικά Εφφέ: Βαλεντίνος Βαλιαντή, Χορογραφίες: Άντρια Χρίστου/

Με τους Άντρεα Δημητρίου, Φοίβο Γεωργιάδη, Άκη Αντωνίου, Άντρια Χρίστου και Χρίστο Καραγιάννη.

Επίσημη πρεμιέρα. Ώρα 10.30. Τακτικές παραστάσεις: Kάθε Κυριακή, στις 10.30. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα: 24652800/1 και 99490102.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close