Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2015
Ο Δήμος Γεροσκήπου, οργανώνει και φέτος, για 21η συνεχή χρονιά, τις εκδηλώσεις «ΙΕΡΟΚΗΠΙΑ». Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Δήμου για ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της Γεροσκήπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, θα διαρκέσουν από τις 11 έως τις 25 Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα των πολιτιστικών, πνευματικών και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων του κοινού.
Στην έναρξη των Εκδηλώσεων, που θα δοθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Γεροσκήπου, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υπό την αιγίδα του οποίου τελούν οι φετινές εκδηλώσεις.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ιεροκήπια 2015» έχει ως ακολούθως:
- Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου - Πλατεία Γεροσκήπου, 20.00
Τελετή Έναρξης των Εκδηλώσεων
Συναυλία-Αφιέρωμα «Όμορφη Πόλη» – 90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης. Συμμετέχουν: Βασίλης Λέκκας, Μουσικό Σχήμα Κ.Ν. Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου και Μουσικό Λύκειο Πάφου, υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Τερπίζη.
- Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου - Δημοτική Πινακοθήκη Γεροσκήπου, 19.00
Εγκαίνια του Εικαστικού Project «Figura Nova»
Πρωτοποριακή Έκθεση Νεοπαραστατικής Τέχνης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνών «Πήγασος».
- Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου - Γυμνάσιο Γεροσκήπου, 20.00
«Το Βοτάνιν…της Αγάπης» (Μανδραγόρας) του Νικολό Μακιαβέλι. Θεατρική παράσταση από την ΕΘΑΛ, σε σκηνοθεσία: Αχιλλέα Γραμματικόπουλου, μετάφραση: Γιάννη Καλατζόπουλου, μετεγγραφή στο κυπριακό ιδίωμα: Μαρίνα Βρόντη. Λαμβάνουν μέρος: Κώστας Βήχας, Κώστας Καζάκας, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Βασίλης Χαραλάμπους, Πέτρος Πέτρου και Έλενα Χειλέτη.
- Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου - Κάτω Βρύση, 20.00
«Στις Θάλασσες του Ονείρου», Ρομαντική βραδιά με γνωστές μελωδίες και τραγούδια που αγαπήθηκαν με πάθος: ένα φωνητικό «πάντρεμα» κλασικού και μοντέρνου, παλαιού και σύγχρονου. Συμμετέχουν: Χρύσω Μακαρίου (σοπράνο), Μάριος Ανδρέου (τενόρος), Έλια Ιωαννίδου (ηθοποιός) και Μανώλης Νεοφύτου (πιάνο).
- Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου - Πλατεία Γεροσκήπου, 20.15
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια και ελληνικά τραγούδια που αγαπήθηκαν και στο εξωτερικό, με την Πρέσβειρα Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Εύη Καπάταη. Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» και του Πολιτιστικού Ομίλου «Ιεροί Κήποι». Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης βράβευση επαναλαμβανόμενων τουριστών, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα 26960857, 26960867.
*Η φωτογραφία είναι από προηγούμενη διοργάνωση και ανήκει στο ΦΩΤΟ Λάρκο
Σχετικά
Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο τα Χριστούγεννα: Οι καλύτερες εκδηλώσεις των γιορτών
Θέατρο, χριστουγεννιάτικες αγορές, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις και γιορτινές εμπειρίες σε όλο το νησί
Whisky tasting (απόψε) στη Λευκωσία
Μόνο για μία βραδιά, στη Λευκωσία, απολαμβάνουμε σκωτσέζικο ουίσκι
Έτσι θα υποδεχθεί η Λεμεσός το νέο χρόνο
Ο Δήμος Λεμεσού αποχαιρετώ τον παλιό χρόνο και υποδέχεται το νέο στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου με μουσική και σόου
Το Φοινί μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο Christmas Village
Το Φοινί φορά τα γιορτινά του και μας προσκαλεί!
Η γιορτινή ατζέντα του σαββατοκύριακου: 35 προτάσεις για Χριστούγεννα στην πόλη
Συναυλίες, θέατρο, μιούζικαλ για παιδιά, street parties, φιλανθρωπικές δράσεις και λαμπερά lives γεμίζουν το σαββατοκύριακο με ρυθμό, λάμψη και χριστουγεννιάτικη μαγεία σε όλη την Κύπρο
Χριστούγεννα στη Λευκωσία: Όλα όσα θα συμβούν αυτό το σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα
Τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα είναι τα πιο γιορτινά
10+1 γιορτινά θεάματα για μικρούς και μεγάλους που έρχονται μέσα στις γιορτές
Μπαλέτο, θέατρο, παιδικές παραγωγές, μουσικές παραστάσεις και διεθνείς αφίξεις φέρνουν στη σκηνή όλη τη μαγεία των γιορτών σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα
Τραγούδια και παραμύθια στο Μουσείο
Τι κοινό μπορεί να έχουν οι άρχοντες των καλάντων και οι μυθικοί καλικάντζαροι; Σίγουρα το τραγούδι και τα παραμύθια!
Η Λευκωσία κάνει βόλτες με το Μουσικό Λεωφορείο
Eπιβιβαστείτε στο μουσικό λεωφορείο για μία αξέχαστη εορταστική εμπειρία
10 υπέροχες εικόνες από το Rooftop Christmas της Λευκωσίας
Το Rooftop Christmas που στήθηκε στο Mall of Cyprus είναι άκρως γιορτινό και εντυπωσιακό
Σινεμά μέσα στο λεωφορείο: Φέτος ζήσε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εμπειρία
Mια ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία που συνδυάζει διασκέδαση, ξεκούραση και επαφή με τη φύση