Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2015
Στην Γρίβα Διγενή στην Έγκωμη άνοιξε τις πόρτες του το ολόφρεσκο… Ουζομεζεδοπωλείον "Το Ελληνικό", που από την Θεσσαλονίκη όπου αποτελεί σημείο αναφοράς για την ποιοτική του κουζίνα, άνοιξε τώρα και στη Λευκωσία. Ένας πραγματικά πρωτότυπα διαμορφωμένος χώρος που θυμίζει παντοπωλείο μιας άλλης εποχής. Μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα που γαργαλίζει τις αισθήσεις και καλωσορίζει όποιον διαβεί την πόρτα του στα αρώματα, τις γεύσεις αλλά και την θέα της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας.

Ο πολυεπίπεδος χώρος είναι γεμάτος ράφια από ζυμαρικά, σάλτσες, κρασιά, όσπρια και κάθε λογής προϊόντα της Ελληνικής γης απ’ όπου άλλωστε πήρε και το εστιατόριο τ’ όνομα του. Η εντυπωσιακή γωνιά σε στυλ ντελικατέσεν με τα αλλαντικά να αιωρούνται πάνω απ’ τις βιτρίνες που καλωσορίζουν τον κόσμο, μια σειρά από μεθυστικές γεύσεις τυριών σε παράταξη στα ψυγεία αλλά και το άρωμα απ’ τα μπαχάρια να τρυπάει την μύτη δεν αποτελούν παρά μια σαγηνευτική είσοδο για το γαστρονομικό ταξίδι που παρέα με τα ούζα, τα κρασιά και τα τσίπουρα σε συστοιχία στα ράφια απογειώνουν την προσμονή για αυθεντικό Ελληνικό μεζέ. Πρώτες ύλες που δεν παρατάσσονται μόνο για ντεκόρ αλλά και για χρήση, αφού οι σεφ του Ουζομεζεδοπωλείου λειτουργούν διαδραστικά με τους πελάτες που τους παρακολουθούν να παίρνουν τα υλικά που χρειάζονται τα οποία θα βρεθούν σε λίγη ώρα σ’ ένα από τα ρετρό τραπεζάκια της παρέας που ολοκληρώνουν το σκηνικό.

Το μενού, προσαρμοσμένο στην φιλοσοφία του παλιού, καλού μεζεδοπωλείου, δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Μια πολύ μεγάλη ποικιλία ορεκτικών από κρύα, ζεστά, καπνιστά ή τουρσί αποτελούν τον προπομπό για ονειρεμένες γεύσεις κρεατικών και θαλασσινών που συναρπάζουν. Μακριά από την φιλοσοφία της μερίδας, το Ουζομεζεδοπωλείον «Το Ελληνικό» υπηρετεί τον παραδοσιακό μεζέ. Ότι μπαίνει στο τραπέζι, μοιράζεται με όλους για να δοκιμάζει ο καθένας όσο το δυνατό περισσότερες γεύσεις, παντρεύοντας έτσι το ούζο, το τσίπουρο, την μπύρα ή το κρασί με τον ανάλογο μεζέ. Ο μεζές είναι σχεδόν ιεροτελεστία, ένα γευστικό παιχνίδι. Ξεκινώντας από τα πιο ήπια στη γεύση πιάτα, φτάνουμε στα πιο πικάντικα και ολοκληρώνοντας καταλήγουμε σε πιο ήρεμες γεύσεις. Η ποικιλία γεύσεων, χρωμάτων και υφών σε ένα τραπέζι με μεζέδες πρέπει να είναι μεγάλη και στο Ελληνικό είναι ακριβώς έτσι. Γι’ αυτό το λόγο στο Ουζομεζεδοπωλείον "Το Ελληνικό", μετράμε ως μεζέδες πάνω από 90 πιάτα. Επιλέξτε βουνό ή θάλασσα και γευθείτε μυδοπίλαφο, κριθαρότο θαλασσινών ή γαριδάκι Αιγαίου. Αν πάλι επιλέξετε βουνό, δοκιμάστε οπωσδήποτε τα σουτζουκάκια Σμυρνέικα, το Γιούλμπασι Σμύρνης ή την ανεπανάληπτη καπνιστή μπριζόλα.

Το μοναδικό ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας, το παρεΐστικο σκηνικό που εξυπηρετεί απόλυτα την φιλοσοφία του μεζέ, το πρωτόγνωρα εντυπωσιακό περιβάλλον ενός παντοπωλείου μιας άλλης εποχής σε συνδυασμό με ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό με στοχοπροσήλωση στην εξαίρετη εξυπηρέτηση των πελατών, καθιστούν το Ουζομεζεδοπωλείον "Το Ελληνικό" το επίκεντρο της Ελληνικής κουζίνας που από την Θεσσαλονίκη, απ’ όπου ξεκίνησε το 2011, τώρα άνοιξε και στην Λευκωσία, δίπλα στο Akakiko.




Σχετικά
Το LPM Limassol παρουσιάζει το Le Dîner en Blanc: Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη σαμπάνια Henri Giraud
Μια μοναδική εμπειρία γαλλομεσογειακής γαστρονομίας, εκλεκτής σαμπάνιας και ζωντανής μουσικής στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol.
Σάββατο για brunch σε αγαπημένο στέκι της πρωτεύουσας, με τη σαγκρία κερασμένη
Το «The Brunch Society» δίνει ραντεβού κάθε Σάββατο για φαγητό, κουβέντα και ένα κέρασμα για την παρέα.
Η νόστιμη μεσογειακή κουζίνα της Γάστρας κρύβει έμπνευση κι εναλλαγές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον
Μια σύγχρονη ματιά στην κυπριακή κουζίνα, με πιάτα για μοίρασμα
Η 28η Οκτωβρίου θέλει ρεμπέτικα, σπιτικούς μεζέδες και ένα μεσημεριανό γλέντι σε αγαπημένο κουτούκι της πόλης
Ο Γιώργος Παόττος και ο Σωτήρης Καραντώνης αναλαμβάνουν τη μουσική σε ένα μεσημεριανό γλέντι για την εθνική επέτειο.
H κυρία Αυγή φτιάχνει σπουδαία μαγειρευτά και τοπική κουζίνα σε ένα αγαπημένο στέκι στη Λευκωσία
Αυθεντικές γεύσεις και σπιτική φιλοξενία σε ένα εστιατόριο στον Στρόβολο
Πόσα Michelin θα πάρει φέτος η Ελλάδα: Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στο κυνήγι των αστεριών
Αύριο ο οδηγός Michelin θα ανακοινώσει τα φετινά του βραβεία για την Ελλάδα
Φθινόπωρο στο χωριό: 25 ταβέρνες για εκδρομές που καταλήγουν σε καλό τραπέζι
Μεζέδες, σπιτικά μαγειρευτά και κυριακάτικες σούβλες μάς δίνουν την αφορμή να αφήσουμε την πόλη και να πάρουμε τον δρόμο για την κυπριακή ύπαιθρο.
Ραφαήλ Χαίλλου: "Η Gen Z πίνει διαφορετικά και ο κόσμος του κρασιού καλείται να αλλάξει"
Ο 20χρονος που ανάλαβε τα ηνία του Wine & More μιλά στο Check In Cyprus για τη σχέση της Gen Z με το αλκοόλ, την είσοδό του στην οικογενειακή επιχείρηση στα 17 και τη σκέψη πίσω από ένα προσεγμένο εταιρικό δώρο
Αυτό το ιταλικό εστιατόριο στην Αγία Νάπα μάς δίνει έναν ακόμη λόγο να παραγγείλουμε γλυκό
Μια όμορφη πρωτοβουλία, για ένα πολύ σημαντικό σκοπό
Τα πιο ωραία κλασικά (μαγειρευτά) τα φάγαμε στης Δήμητρας
Το μαγειρείο της Λεμεσού όπου τρώμε σαν στο σπίτι μας
Chica: Η νέα άφιξη βάζει το κοτόπουλο στη σχάρα και σε αφήνει να φτιάξεις το πιάτο σου
Μαρινάδες με μεσογειακές και πικάντικες επιρροές, λαχανικά, σαλάτες και επιλογές για όλη την παρέα
Σε ποια εταιρεία περνά το γνωστό στέκι «Θαλασσάκι» της Λεμεσού;
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το παραλιακό σνακ μπαρ στην Ακτή Ολυμπίων - Η συμφωνία των €796.260 και οι όροι της πενταετούς παραχώρησης.