Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2015
Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, μίλησε στο ΙnBusinessNews, για τα έργα που αναμένονται να ολοκληρωθούν στην πόλη.
Όπως είπε ο δήμαρχος, το γραμμικό πάρκο Γαρύλλη βρίσκεται στο 97% της ολοκλήρωσης του και αναμένεται ολοκλήρωση της φύτευσης και αντικατάστασης φυτών που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τα εγκαίνια του πάρκου θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την άφιξη στην πόλη της Λεμεσού αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, μετά και το πέρας των εργασιών τοποθέτησης εξοπλισμού.
Σημαντικό έργο και πολιτιστικός σταθμός θα αποτελέσει το Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών στις Αποθήκες Παπαδάκη. Η συνολική δαπάνη φθάνει το 1.3 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται να είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2016. Στο κέντρο θα στεγάζονται εκθέσεις Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού εντός του 2015 θα αρχίσουν και δύο οδικά έργα με πιο σημαντικό την ενοποίηση του παραλιακού δρόμου με την λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ.
Τραμ στη Λεμεσό;
Αναφορικά με τα σχέδια για τραμ στη Λευκωσία ο κ. Χρίστου δήλωσε πως δεν υπάρχουν αντίστοιχα σχέδια για τη Λεμεσό. «Δεν πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν βιώσιμο στη Λεμεσό. Ο παραλιακός δρόμος δεν μπορεί να αντέξει επιπλέον λωρίδα για το τραμ. Το δίκτυο των λεωφορείων καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ντόπιων και τουριστών».
Ταξί στη θάλασσα!
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, γίνονται σκέψεις για την εφαρμογή υπηρεσίας θαλάσσιων ταξί από ιδιώτες. Η διαδρομή θα αρχίζει από το νοτιοανατολικό άκρο της πόλης παρά το ξενοδοχείο Le Meridien και να φθάνει μέχρι και το νέο Λιμάνι ή ακόμη και μέχρι την παραλία του Ladies Miles.
Ο κ. Χρίστου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τουριστικό ρεύμα στην πόλη. «Στη Λεμεσό διαθέτουμε κυρίως ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και προσελκύουμε τουρίστες που πραγματοποιούν μεγαλύτερες δαπάνες σε σχέση με άλλους. Δεν υπάρχει προοπτική για μαζικό τουρισμό όπως η Πάφος που διαθέτει και διεθνές αεροδρόμιο ή η επαρχία Αμμοχώστου. Σημασία έχει το εισόδημα που αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες. Στόχος η προσέλκυση καλύτερης ποιότητας τουριστικού ρεύματος».
«Η Λεμεσός βασίζεται κυρίως στη ρωσική αγορά. Έχουμε προχωρήσει και σε αδελφοποίηση με την Αγία Πετρούπολη για την ενδυνάμωση των σχέσεων μας. Ακόμη, το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε κατασκηνώσεις για παιδιά από τη Ρωσία», καταλήγει ο Δήμαρχος Λεμεσού.
Σχετικά

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο του Κατακλυσμού φέτος;
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή, εορτάζεται πάντα ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί που προτείνει η Telegraph «αντί για Μύκονο και Βενετία»
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός


Δωρεάν είσοδος για μία ολόκληρη μέρα στο Fasouri Watermania Waterpark
Στο διάσημο υδροπάρκο της Λεμεσού οι μαμάδες μπαίνουν δωρεάν!

Morea Coastal Villas: Ένα πολυτελές παραθαλάσσιο έργο σε μια από τις δημοφιλέστερες ακτές
Επιτάχυνση της ατασκευής καθώς οι πωλήσεις απογειώνονται


Ανοιξιάτικος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, σκόνη αλλά και βροχές
«Αγγίζει» τους 27 βαθμούς ο υδράργυρος

Κυπριακή πόλη, η πιο ηλιόλουστη της Ευρώπης
Η Λευκωσία είναι η πιο ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση, σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio

Οι νέες κυκλοφορίες που θα δούμε στο Netflix τον Μάιο 2025
Ανακαλύψτε τις ταινίες, τις σειρές και τα ντοκιμαντέρ που έρχονται στο Netflix τον Μάιο του 2025. Κυκλοφορίες, ημερομηνίες, τρέιλερ: ο πλήρης οδηγός

Τα 18 κορυφαία ελληνικά νησιά για διακοπές το καλοκαίρι του 2025
Ονειρευόμαστε ήδη τις φετινές μας καλοκαιρινές διακοπές

Συννεφιασμένος ο καιρός τις επόμενες μέρες - Πότε επιστρέφει η σκόνη
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας