Eating News , Εστιατόρια

Τα παξιμάδια Έλενας, το μουσείο και η αδελφοποίηση

Παρουσίαση Μουσείου Παράδοσης Παξιμαδιών Έλενας και Αδελφοποίηση Φούρνων Έλενας και Ερωφίλης!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2015

Την Κυριακή 24 Μαΐου, δίπλα στο εργοστάσιο των Παξιμαδιών Έλενας στο Παλιομέτοχο, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση. Την εκδήλωση διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία τα Παξιμάδια Έλενας και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκου Κουγιάλη, με σκοπό να παρουσιάσουν το νέο Μουσείο Παράδοσής τους και να πραγματοποιήσουν την αδελφοποίηση του κυπριακού παραδοσιακού τους φούρνου "Έλενας" με τον παραδοσιακό, κρητικό φούρνο “Ερωφίλη”.

Το Μουσείο Παράδοσης Παξιμαδιών Έλενας είναι γεμάτο με σκεύη, εργαλεία και υλικά που χρησιμοποιούσαν παλιά για την παρασκευή ψωμιών και παξιμαδιών, προίκα δηλαδή που μας άφησαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας. Μια προίκα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα ελληνικά ήθη και έθιμα και που είναι χαραγμένη σε στενές φιλίες που καθορίζονται από την ίδια ανάγκη να κρατηθεί η παράδοση ζωντανή. Για αυτό, στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η αδελφοποίηση των δύο φούρνων τους οποίους δένει εδώ και χρόνια βαθιά φιλία. Όπως δήλωσε ο Διευθυντής των Παξιμαδιών Έλενας κ. Γιάννος Βασιλείου, "η φιλία μας βασίζεται στο ίδιο πάθος για αρτοποιία και στην ίδια αγάπη για την παράδοση ενώ καταδεικνύει την πολιτιστική μας συνάφεια”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μουσείο Παράδοσης Παξιμαδιών Έλενας, για οργανωμένες, τουριστικές ή σχολικές επισκέψεις επισκεφθείτε το www.paximadiaelena.com

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close