Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2015
Ένα ακόμη εξαιρετικό παράδείγμα των διακρίσεων που δέχονται οι γυναίκες έδωσε η λατρεμένη από το κοινό Μέριλ Στριπ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με τα φαινόμενα σεξισμού στον κινηματογράφο Jon Stewart με καλεσμένους την ίδια, και τις σκηνοθέτες Ava DuVernay και Sharmeen Obaid-Chinoy. Στο βίντεο που ακολουθεί η ίδια παραδέχθηκε πως «όταν είσαι ηθοποιός ακολουθείς τις ιδέες του σκηνοθέτη σου, ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα σκηνοθέτη να κυριαρχήσει σε αυτόν τον ανδροκρατούμενο επαγγελματικό κλάδο».
Η ηθοποιός που μετρά 19 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ έχει κερδίσει 3 από αυτά κατά τη διάρκεια της καριέρας της, εκφράζει με κάθε τρόπο και σε όποια ευκαιρία της δοθεί την υποστήριξή της προς το γυναικείο φύλο που ακόμη και σήμερα δεν διαθέτει τα ίδια δικαιώματα με τον ανδρικό πληθυσμό - τουλάχιστον στην πράξη. Σε αρκετές συνεντεύξεις της, ακόμη και σε λόγους της στα Όσκαρ φροντίζει πάντα να κάνει αναφορές στις γυναίκες των οποίων τα ταλέντα παλεύουν να αναγνωριστούν. «Ήδη από μικρά κοριτσάκια βλέπουμε στην ιστορία, στη μεγάλη λογοτεχνία τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από τα αγόρια. Θέλω να είμαι ο Peter Pan όχι η Τinkerbell, ο Tom Sawyer όχι η Becky. Πάντα όλα ήταν γύρω από τους άνδρες», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συζήτηση αυτή. «Το δυσκολότερο πράγμα για μένα ως ηθοποιός είναι να διηγηθώ μια ιστορία και το ανδρικό κοινό να νιώσει ό,τι ακριβώς αισθάνομαι εγώ. Να μπουν στη θέση μιας γυναίκας πρωταγωνίστριας. Όλα τα κινηματογραφικά στούντιο γνωρίζουν πως αυτός είναι ο πιο δύσκολος στόχος να επιτευχθεί» επισημαίνει με ειλικρίνεια η ηθοποιός.
Παρουσιάζει, έτσι το βασικό πρόβλημα που το Ηollywood αντιμετωπίζει καθώς θα γυριστούν, για παράδειγμα, 8 νέες ταινίες για τον Batman αλλά καμία για τη Wonder Woman, μια ακόμη περίπτωση διακρίσεων που λαμβάνουν χώρα στον κινηματογράφο όπως αναφέρει η ίδια. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Tribeca η Στριπ ανακοίνωσε την δημιουργία ενός εργαστηρίου σεναρίου μόνο για γυναίκες άνω των 40 ετών που θα στηρίξει απόλυτα η ίδια επιβεβαιώνοντας, έτσι, με πράξεις τα ισχυρά λεγόμενά της για προστασία και στήριξη των γυναικών.
[Πηγή: lifo.gr]
Σχετικά
Η ταινία που απειλεί να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα Όσκαρ
Οι «Αμαρτωλοί» του Ράιαν Κούγκλερ φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία στα Όσκαρ 2026, διεκδικώντας έως και 15 υποψηφιότητες
O Άγιος Παΐσιος έρχεται να κατακτήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες
Στις 29 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εμπλουτισμένη κινηματογραφική εκδοχή της σειράς του Mega, φιλοδοξώντας να κερδίσει κινηματογραφικό και θρησκευτικό κοινό.
3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Παραλίμνι
Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ομάδας SYNOΨIS του Π.Σ. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ έρχεται και φέτος τον Μάρτιο 2026 με ξεχωριστές βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμo
Χρυσές Σφαίρες 2026: Όλοι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Σάρωσαν το «Μια Μάχη Μετά την Άλλη» και «Adolescence»
Τιμητική βράβευση των Έλεν Μίρεν και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ από τις Χρυσές Σφαίρες
Σε μια συγκινητική τελετή όπου έδωσε το «παρών» η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δύο ηθοποιοί σύμβολα της εποχής τους, σε σινεμά και τηλεόραση, έλαβαν την αρμόζουσα διάκριση.
Actor Awards: Ρεκόρ για την ταινία «Μια Μάχη μετά την Άλλη» με 7 υποψηφιότητες
Πέντε υποψηφιότητες στη σειρά «The Studio». Η τελετή απονομής των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών SAG-AFTRA θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου.
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στις κυπριακές αίθουσες
Oι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στους κινηματογράφους
Το «Avatar: Fire and Ash» ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε 18 ημέρες
Η νέα ταινία του franchise έσπασε το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου στο παγκόσμιο box office
Zootopia 2: H ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών
Με 1,46 δισεκατομμύρια δολάρια κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε το «Frozen» από το 2019.
Τις Παρασκευές βλέπουμε δωρεάν κυπριακό κινηματογράφο στα Λύμπια
Μια δυνατή κινηματογραφική εμπειρία με κυπριακή υπογραφή
Critics Choice Awards 2026: Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η βραδιά ήρθε να βάλει τη σφραγίδα της σε μια χρονιά γεμάτη δυνατές ιστορίες, τολμηρές ερμηνείες και δημιουργικές εκπλήξεις