Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2015
Μια από τις πιο ιδιαίτερες και καλογυρισμένες ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών, μας έρχεται από την Αυστραλία, η οποία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Jennifer Kent.
Το ‘The Babadook’ (που η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να το δούμε στις αίθουσες της Κύπρου), διακρίθηκε σε πολλά ανεξάρτητα κινηματογραφικά φεστιβάλ και κατάφερε μάλιστα να τρομάξει ακόμα και τον William Friedkin, σκηνοθέτη του ‘The Exorcist’, ο οποίος το χαρακτήρισε ως ‘την πιο τρομακτική ταινία που έχει δει ποτέ’.
Έξι χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της, η Amelia (Essie Davis) τα έχει παντελώς χαμένα. Αδυνατεί να πειθαρχήσει τον 6χρονο γιο της Samuel (Noah Wiseman) τον οποίο, παράλληλα, της είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγαπήσει. Στα όνειρα του Samuel πρωταγωνιστεί ένα τέρας. Ο μικρός πιστεύει πως το τέρας έρχεται, για να σκοτώσει τα δυο εναπομείναντα μέλη της οικογένειας.
Ένα περίεργο βιβλίο με τίτλο "Mister Babadook" εμφανίζεται μυστηριωδώς στο σπίτι τους. Ο Samuel είναι απόλυτα πεπεισμένος πως ο Babadook είναι το πλάσμα που βλέπει στα όνειρά του. Η μητέρα του στην αρχή τον αποπαίρνει, αλλά σύντομα θα αντιληφθεί πως μια απόκοσμη οντότητα, όντως, προσπαθεί να τους κυριεύσει.
Ένα φιλμ που ακροβατεί ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα, γεμάτο αλληγορικά μηνύματα και σκηνές που κόβουν την ανάσα. Το ‘The Babadook’ είναι μία ταινία τρόμου (με δραματικά στοιχεία) που -ανεξάρτητα αν είσαι φαν του είδους ή όχι-, δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
17 Απριλίου - 23 Απριλίου 2015
Σχετικά

Αύγουστος στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια»
Οι ταινίες που θα δούμε αυτή τη βδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025

Θαυμαστές κάνουν ώρες μέσα στη ζέστη για να δουν τα γυρίσματα του «Ο διάβολος φοράει Prada 2»
Θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με σκοπό να δουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada 2»

Πώς η Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν πάει ήδη για το κινηματογραφικό γεγονός του 2026
Η νέα επική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν πουλά εισιτήρια έναν χρόνο πριν κυκλοφορήσει – και τα sold out έχουν ξεκινήσει.

Έρχεται το Naked Gun… αλλά δεν έρχεται μόνο του – Δες ποιες άλλες 4 ταινίες κάνουν πρεμιέρα
Από κλασικές κωμωδίες που επιστρέφουν μέχρι σκοτεινά love stories και animation-περιπέτειες με δεινόσαυρους, αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα στην Κύπρο τα έχει όλα

Όλες οι ταινίες που θα απολαύσουμε στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια» αυτή τη βδομάδα
Τέταρτη εβδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025

Mια ξεχωριστή προβολή, με βραβευμένες και διακεκριμένες ταινίες
Στο Κέντρο Ενηλίκων Δερύνειας, την Παρασκευή 1η Αυγούστου

Αρχίζει την Παρασκευή το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου βλέπουμε ταινίες στον Χαρουπόμυλο Λανίτη

Αυτές είναι οι 9 ταινίες που θα δούμε στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρνακας
Από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου θα απολαύσουμε μια σειρά από υπαίθριες προβολές σε διάφορα σημεία της Λάρνακας

Βλέπουμε ταινίες κάτω από τα αστέρια, στη Λακατάμεια
Οι ταινίες που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα

Το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα στο 82ο Φεστιβάλ της Βενετίας
Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης επιστρέφει για πέμπτη φορά στη Μόστρα

5 ταινίες που θα απολαύσουμε στον «Μαραθωνιο Θερινών Προβολών»
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας

Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας του παραλιακού θερινού σινεμά της Λεμεσού
Καλοκαίρι, σινεμά και… αστέρια