Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2015
Το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας διοργανώνουν και φέτος τον πρωτοποριακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015, με στόχο να ανοίξει νέους ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος και να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους για τις επιστήμες, την τεχνολογία, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που έχει καταστεί θεσμός και διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά, είναι ανοιχτός σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ζήσουν την απόλυτη πρόκληση μιας συναρπαστικής αναμέτρησης με μόνο σύμμαχο τον ήλιο!
Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν πληροφορίες για τη συμμετοχή τους, για τους κανονισμούς που διέπουν τον αγώνα, καθώς και για τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα ηλιακά οχήματα, επικοινωνώντας με τη Χαρίκλεια Ηφαίστου στο τηλέφωνο 22 208702, με email στο c.hephaestou@cyi.ac.cy ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.cyi.ac.cy.
Σχετικά

Παραδοσιακή Βραδιά με δωρεάν τραχανά, χαλούμι, χωριάτικο ψωμί, παλουζέ, σουτζούκο και ζιβανία
Ο Αύγουστος στον Άγιο Επιφάνιο κορυφώνεται με γλέντι, παράδοση και μουσική!

Κάνουμε check in σε 42 χωριά της Κύπρου, για μοναδικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις
Ιδανική ευκαιρία για αποδράσεις στην κυπριακή ύπαιθρο

Οι Γερακιές αναπαριστούν τον κυπριακό παραδοσιακό γάμο σε μία τετραήμερη δράση
Παρουσιάζονται έθιμα όπως το ζύμωμα του ψωμιού, η προετοιμασία του φαγητού και τα γαμήλια τραγούδια

Τι γίνεται φέτος το καλοκαίρι στη Βαβατσινιά
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που φέρνει το καλοκαίρι στο χωριό

Ο Φαρμακάς φοράει τα καλοκαιρινά του και φέτος
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και κινηματογράφος

Επισκέψου το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Βάσας Κοιλανίου με ζωντανή μουσική
Ανακάλυψε το πλήρες πρόγραμμα του καλοκαιριού


Έντεχνη – Ροκ βραδιά στον Αγρό κάτω από τα αστέρια του καλοκαιριού
Μία μοναδική μουσική εμπειρία με αγαπημένους ήχους και ελεύθερη είσοδο


Καραφώτης, Κετιμέ και Πελεκανής στο Κίτι αυτό το καλοκαίρι
Δες αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα

Τα Σπήλια και το Κούρδαλι μας περιμένει για άλλο ένα καλοκαίρι
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Παράδοση και μουσική στο πανηγύρι της Λάγιας τον Δεκαπενταύγουστο
Διήμερο γιορτής με μουσική, χορό και κυπριακές γεύσεις